10 verschillende soorten manicuren voor de bruid! Welke past bij jou?

Handen zijn een weerspiegeling van onze gezondheid en daarom ook van onszelf als persoon. Je handen zijn je visitekaartje, en maken een look af. Hierom moet je altijd goed voor je nagels zorgen en vooral op de trouwdag zijn ze de kers op de taart. Welke manicuren zijn er, en welke zijn het populairst onder bruiden? Lees verder en je weet wat je met je nagels moet doen op jouw speciale dag.

Foto: Aleksandra Ukhaneva

Bruiden kiezen vaak een bepaalde manicure vanwege het gemak, traditie of andere voorkeuren. Bruiden zoeken vooral naar verzorgde en mooie nagels voor deze belangrijke dag. Om deze reden zijn complete behandelingen vaak erg gewild. De behandeling die je handen verzorgen, ze zacht en elegant maken. De French manicure kleuren variëren altijd wel. De afgelopen jaren werden er veel variaties van de French manicure gezien. Verschillende kleuren van nude tot wit, en zelfs rood. De traditionale bruid blijft hoe dan ook altijd bij de French manicure, of lakt haar handen met licht roze kleuren die niet te veel aandacht op zich richten, maar wel een verzorgde en discrete uitstraling geven.

Wat voor bruidsmanicures zijn er?

De manicureindustrie is erg breed, en hierom is er dan ook een groot aanbod van manicuren. Voordat we verder gaan, is het belangrijk om te weten dat al deze manicuren in twee groepen te verdelen zijn. Aan de ene kant zijn er manicuren die gericht zijn op het verbeteren van je handen en nagels. Aan de andere kant zijn er de esthetische manicuren, die puur voor de ‘mooiheid’ zijn. In de eerste groep horen behandelingen als verbeterende behandelingen met paraffine, warme stenen en spa. In de esthetische manicuren zijn weer verschillende groepen, afhankelijk van het soort nagellak, de manier van lakken. Er zijn basismanicuren, de French manicure, de American manicure, nail art-, acryl- en gelnagels, of één enkele kleur manicuren.

1. Herstellende manicure

Bij de herstellende manicure gaat het om het verzorgen en verbeteren van de handen. Deze behandeling kan de circulatie verbeteren en verhogen en verzorgt de beschadigde handen. De producten die bij deze manicure worden gebruikt verschillen per salon.

2. Paraffine manicure

Deze behandeling in ideaal voor droge en beschadigde handen en nagels. De handen worden geweekt in een kom met warme paraffinehars. Afhankelijk van de behoefte worden je handen en nagels 15 tot 30 minuten in deze wonderemulsie geweekt. Vervolgens wordt de hars er af gehaald en worden de handen nog met natuurlijke oliën gemasseerd, om zo nog extra hydratatie te geven.

Credits: Pelayo Lacazette Fotografía

3. Spa manicure

De spabehandeling bestaat vaak uit een combinatie van verschillende manicuren. Het verschil is dat bij de spa-manicure aromatische massages en hydraterende maskers inbegrepen zitten. Na het masker worden de handen in een warme handdoek gewikkeld, zodat de werkende bestandsdelen beter worden opgenomen. Als finishing touch worden de nagels gelakt met een basismanicure, of elk andere manicure die de bruid wenst..

4. Hot stones

De manicure met warme stenen is erop gericht om je handen te laten ontspannen en verzorgen. De handen worden vochtig gemaakt en gemasseerd met warme stenen op de bovenkant van de hand. Stress en zenuwen voor de grote dag verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Credits: De Kievit Bruiloften

5. Basis

De basismanicure is puur gericht op de esthetiek. Nagellakrestjes worden verwijderd. Vervolgens worden de nagels geknipt en in de gewenste vorm gevijld, en worden de nagelriemen bijgewerkt. Hierna wordt de basecoat aangebracht, een neutrale kleur als basis voor de nagellak. Daarna worden er één of meerdere lagen gekleurde lak aangebracht. Om de lak te beschermen en de manicure af te maken wordt er nog een topcoat, een laatste transparante lak aangebracht.

6. French manicure

Deze manicure is een van de bekendste manicuren wereldwijd, en is ook favoriet onder bruiden. Het proces lijkt op die van de basismanicure. Het verschil zit hem in de gekleurde lak. De gekleurde lak is een neutrale kleur, lijkend op de eigen klein van de nagels. Vervolgens wordt de bovenste witte rand van de nagels nogmaals gelakt, maar in een witte kleur. Hierna volgt de topcoat om het geheel af te maken. De French manicure is een klassieke manicure. Met de French manicure zien de nagels er erg verzorgt uit, en geven ze de indruk dat ze van nature de gezonde, stralend witte rand hebben.

Credits: Nenha

7. Amerikaanse French manicure

Deze manicure lijkt sterk op de bekende French manicure, maar oogt iets natuurlijker. Voor deze manicure gebruik je dezelfde kleuren als bij de vorige manicure, enkel is de volgorde van aanbrengen anders. Na de basecoat worden eerst de tipjes van de nagels wit gelakt.

Als deze laag droog is wordt de neutrale ‘nagelkleur’ aangebracht en als laatste komt de topcoat. Door de neutrale kleur als laatste aan te brengen, krijgt het geheel een egalere uitstaling wat het natuurlijker maakt. Wij raden aan dat de American French manicure met een gellak wordt aangebracht. Deze lak blijft langer mooi en glanst, zodat je tijdens de huwelijksreis geen zorgen hoeft te maken over je nagels.

Credits: Carolina Sainz

8. Nail art

Nail art is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en komt neer op versierde nagels. De nagels kunnen versierd worden met getekende bloemen, lijnen, puntjes, steentjes, marble print (een marmer look-a-like), etc. Alle nail art creaties zijn origineel en hip. Kijk op Youtube voor inspiratie of vraag ernaar in de vooruitstrevende nagelsalons.

Credits: Mark Brooke Photography

9. Acryl of gel manicure

Er zijn bruiden die geen lange nagels hebben maar voor de bruiloft graag mooie lange nagels wensen. Als je nagels niet lang, mooi, of verzorgd zijn en je dat wel wilt, zijn nepnagels een oplossing. Met acrylnagels kun je een langere nagel creëren, en met gelnagels breng je een dikke, stevige laag over je eigen nagel aan. Ook hier kun je je eigen vorm en kleur kiezen.

10.  Effen kleur manicure

Deze manicure is erg trendy in de bruidswereld. Elke keer kiezen meer bruiden voor een oude vertrouwde manicure: die van één enkele kleur. Het valt op en voelt vertrouwd. Steeds meer bruiden kiezen voor kleur op hun nagels, in plaats van een basiskleur. Welke kleuren zijn perfect voor een bruid? Professionals geven aan dat rood, granaat, koraal of nude prachtig staat op de grote dag. Let op: de nagels blijven kort, en vijl je rond of vierkant.

Credits: Janssen Fotografie

Weet jij al welke manicure je kiest voor jouw dag, na de meningen van experts te hebben gelezen? Lees ook onze bruidsmake-up trends om bij je manicure te laten passen, met de populairste lipkleuren en kapsels. Welke manicure je ook kiest, je zult je als een prinses voelen op je grote dag, en de ring zal prachtig staan om je perfect gemanicuurde handen!

Lees ook: 10 beautymomenten die je op je bruiloft wilt kopiëren en de 6 dingen die je het beste de dag voor de bruiloft kunt regelen

Auteur: Sherita Jager

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie