11 opvallende bruidstradities van over de hele wereld!

De wereld is groot en gevarieerd. Zoveel landen, steden, geloven, overtuigingen en filosofieën maken de wereld een kleurrijke boel. Er valt zoveel te genieten van de wereld met al deze verschillende culturen en tradities. Wat voor ons een normale gewoonte is, is voor anderen soms iets heel geks. En andersom ook! In de bruiloftswereld, een bijzondere wereld waar cultuur, gewoonte en geloof bij elkaar komen, zijn er soms tradities waar wij onze ogen van uitkijken. Wat in andere landen heel normaal is, is voor ons moeilijk voor te stellen. Droom weg of gruwel bij deze fantastische bruilofttradities van -soms niet eens zulke- verre oorden.

Foto: Marie Marí

1. Een gewichtsrace

In Sonkarjävi, Finland, laten de bruidegoms hun kracht zien door hun aanstaande in de armen te nemen en een route af te leggen over de meest onmogelijke terreinen. Dat is nog eens wat anders dan je echtgenote enkel over de drempel van het huis te dragen!

2. Huilen maar! 

Een duidelijke actie met een minder duidelijk doel: een gelukkig huwelijk? In Turjia, China moeten vrouwen verplicht huilen voor hun man. De huilsessies duren één uur per dag en beginnen een maand voor het huwelijk. De waterval van tranen verdubbelt zich twee weken voor het huwelijk als de moeder van de bruid zich aansluit bij de huilpartijen van haar dochter. Tien dagen voor het huwelijk komt ook de oma van de bruid erbij om de laatste dagen mee te snikken. Nog meer lezen over het Chinese huwelijk? Bekijk dan dit artikel.

Foto: Beautiful wedding

3. Even spugen…

Dit is de manier waarop de Masai stammen het huwelijk van hun dochters zegenen. In Kenia en Tanzania spugen de ouders op het hoofd en in de boezem van hun kleine meid. Ehm… dan ben je meteen maar lekker schoon, toch?

4. Ik verklaar jullie boom en vrouw

Het klinkt als iets uit een Pocahontas films, maar voor dit ritueel gaan we een andere kant op. Het kleurrijke en cultuurrijke India verrast ons altijd! Vrouwen die geboren zijn onder het symbool ‘manlik dosh’ lopen een grote de kans hun man te verliezen via hekserij. Maar geen zorgen! Trouw eerst met een boom, en het gevaar is over. Daarna kun je rustig met je echte liefde trouwen. Hoewel, zal de boom geen jaloerse actie uithalen…?

Foto: Giovani Garcia

5. De menselijke vuilnisbak

In Schotland zijn de rokken voor mannen de dagelijkse gang van zaken, en natuurlijk ook op de bruiloften. Maar de meest opvallende traditie is de ‘vuilnispaal’ waar aanstaande bruiden aan worden vastgebonden, voordat ze de langverwachte ‘ja ik wil’ mogen zeggen. Het idee is dat niets je meer in de weg staat als je de bedorven voedselresten, modder en visafval die je over je heen gegooid krijgt, hebt overleefd.

6. De kabouters zijn ook aanwezig

De Ieren zijn een volk met sterke banden met het verleden, en bijgeloof is hoofdzaak in het mooie land. Sommige zijn grappig, anderen zijn… Eng. Als je besluit als vrouw zijnde besluit te trouwen op het grondgebied van een leprechaun, een groene kabouter, mag tijdens de eerste dans je de voeten niet van de grond tillen. Als je dat wel doet staat niemand in voor de gevolgen. Je kunt worden meegenomen door feeën, en waar ze je mee naartoe nemen, weet niemand..

Foto: Sergei Zinchenko

7. Een huwelijkssprong

Dat er veel culturen zijn samengekomen in Zuid-Amerika, weet iedereen. Maar dat de oude culturen van het slavenverleden nog steeds aanwezig zijn, zelfs op bruiloften, is voor velen een verassing. Ga je trouwen in sommige landen in Zuid-Amerika, oefen je sprongen dan alvast. Jonggehuwden springen over een bezem om hun nieuwe leven als man en vrouw in te zegenen. Deze gewoonte komt van de Afro-Amerikaanse bevolking, uit de tijdens van de slavernij, en is nog steeds volop aanwezig.

8. Hulk en vrouw

Dat mannen in het algemeen sterker zijn dan vrouwen, is bekend. Maar dat dat in Duitsland ook de vrouwen nog even aan het werk gezet worden, is nieuw! De bruidsparen hakken samen een boom door de helft, om te laten zien dat ze goed als team kunnen werken. Geen slecht idee, toch?

Foto: Maka Mikkelsen

9. Drink smakelijk!

Gelukkig worden sommige tradities herzien, of in een nieuwe vorm gegoten. Zo ook voor de Franse echtparen! De arme koppels moesten de nacht voor de bruidsnacht alle overgebleven vloeistoffen drinken… uit een pot. Waarschijnlijk een van de meest bijzondere drankjes van hun leven! Gelukkig is de 2.0 versie van deze traditie een stuk aangenamer. De drankjes bestaan tegenwoordig uit champagne of chocomelk, hoewel deze nog steeds uit dezelfde ‘beker’ gedronken moeten worden. Proost!

10. Lastige vragen en slagen

Zuid-Korea blijft haar tradities wel trouw, zelfs de meest extreme! Het is dit keer de man die lijdt. Hij wordt op zijn voeten geslagen terwijl hij antwoord moeten geven op allerlei ingewikkelde vragen. Een zowel fysieke als mentale zware test, dat veel toeschouwers aantrekt. Arme jongen…

11. Bruid gezocht…

In Roemenië is het traditie om de bruiden te ontvoeren. De bruidegom, gekleed als charmante prins, moet daarna zijn schone bruid terugvinden. De opdrachten om haar terug te krijgen zijn leuk, duur, of schandalig, zoals zingen voor je gasten.

Foto: Hochzeitslicht

Veel van deze tradities komen van lang geleden, en vaak zijn de vrouwen dan ook het slachtoffer. In veel gevallen zou het leuker voor beide partijen zijn als de gelijkheid tussen man en vrouw ook in oude tradities wordt toegepast. Maar tradities zijn tradities, en interessant zijn ze zeker wel!

Wij raden ook aan: Trouwen in Hollandse stijl: Hip & stijlvol, De etiquette van het huwelijk, Tips voor de plus-one bruiloftgast, Leuke bruiloft trends van start naar finish!

Auteur: Sherita Jager

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie