13 hypocriete zinnen die je op je trouwdag hoort

Een huwelijk is een bron van vreugde, van samen delen en… van hypocrisie. We zullen er niet over liegen: er is altijd één iemand die alleen komt om jaloers te zijn op je geluk en zich zal verschuilen achter hypocriete zinnen. Zankyou verteld je de top dertien die je te horen krijgt op jouw grote dag!

1. “Ik vind je jurk prachtig…” 

Alle smaken zijn terug te vinden in de natuur. Als je gasten zeggen dat je jurk ‘mooi’ of ‘prachtig’ is, zal een deel dat ook zeker menen. Maar sommige mensen zeggen dat alleen maar om je te pleasen. Dus als je gasten je vertellen dat je de juiste keuze hebt gemaakt, hoeven ze dat niet per se te vinden. Vind jij je jurk mooi? Dat is het allerbelangrijkste.

Photo : Watapictcha

2. “Jullie vormen een mooi koppel”

Je bent bezig met het genieten van je huwelijk, maar je oren doen ook hun werk. Dus als je hoort dat jij en je partner een ‘mismatch’ zijn of dat je relatie ‘niet in balans’ is en later van dezelfde persoon hoort dat jullie een ‘mooi koppel’ zijn, is het het beste om met dezelfde hypocrisie te reageren: “Dankjewel, met een beetje geluk is de persoon naast je celibatair.”

3. “Je trouwfeest is zo’n succes”

Je kunt niet iedereen tevreden stellen. Sommige gasten zullen je feest fantastisch vinden, andere zullen zich dood vervelen. Ze zullen klagen, maar niet waar jij bij bent. Weest gerust! Ze zullen hun tact (of hypocrisie) behouden. Whatever! Als jij van je bruiloft geniet, is dat het allerbelangrijkste.

Foto: De Kievit Bruiloften

4. “We wensen je veel geluk”

Je familie zal dit daadwerkelijk denken. Je goede vrienden zonder twijfel ook. Andere zeggen het zonder het daadwerkelijk te menen. Never mind! Je zult te druk zijn zodat ze je er niet mee kunnen lastigvallen.

5. “De liefde hangt in de lucht”

Tja, dat is een beetje het doel van een huwelijk, niet waar? Sommige mensen kunnen het echter niet nalaten om iedereen te vertellen dat je vreemd genoeg zo verliefd bent op je partner. Wat een geluk, is het niet?

Photo : Nathalie Codant

6. “Jullie hebben zo’n originele bruidstaart”

Je mag deze interpreteren zoals je wil. Voldoet de taart aan jullie verwachtingen? Dan is het goed, dan mogen anderen dat best ‘apart’ of ‘origineel’ vinden.

7. “Wat hebben jullie leuk versierd”

Ja, jouw glimlach is ook erg leuk. Over de decoratie heb je goed nagedacht en alles is goed opgezet. Je bent er blij mee en vindt het prachtig. Als anderen dat willen afdoen als ‘een leuke versiering’, dan is dat oké.

8. “Wat lief van je om je overgrootouders uit te nodigen”

De familie komt op de eerste plaats, dat weet je. Het is voor jou dus logisch om je tantes, neven en nichten uit te nodigen voor het feest. Als andere gasten het daar niet mee eens zijn, begrijpen ze vast dat deur die ze hebben gebruikt om binnen te komen in twee richtingen werkt.

Foto: De grote dag
Photo : Antoine Monfajon

9. “Je ziet er niet moe uit”

Het is begrijpelijk dat je moe bent. De stress, de voorbereidingen en de emotie die je allemaal hebt moeten verwerken, het is niet niets. Jammer dan, een goede concealer staat klaar in de badkamer.

10. “De kinderen zijn gekleed in zalmroze, wat interessant!”

Doet de kleur die je hebt gekozen voor de kleding van de bruidskinderen pijn aan de ogen van de gasten? Wijs ze waar de wc is, dan kunnen ze hun ogen gaan spoelen!

Foto: Dario Endara

11. “Je vriendinnen zijn… ontketend”

De vijf vriendinnen van de bruid zijn niet altijd de meest verfijnde en je denkt dat je zelf van tevoren de tijd had moeten nemen om na te denken voordat je sommige gasten had uitgenodigd. Maar who cares? Het is een feest: dans, lach en jij? Jij bent gelukkig! Iedereen is samen om jullie mooie dag te vieren!

12. “Wat leuk deze kleine diavoorstelling”

Je houdt van je liefje en dat willen jullie iedereen laten zien met een kleine slide-show: daar zal je geen spijt van krijgen. Elke visie van liefde is een soort emotionele blootstelling, zo bekijk jij het. Vinden anderen het niet leuk? Dan kunnen nog ze altijd naar de bioscoop gaan.

Photo : Whitney Bragagnolo et Liz Rosa

13. “Het is verbazingwekkend dat jullie al zo lang bij elkaar zijn”

Begrepen! Misschien heb je een lange tijd gewacht voordat je gaat trouwen omdat je hebt getwijfeld? En wat dan nog? Sommigen zullen denken dat je huwelijk uiteindelijk op zal raken en dat jij van je partner zal scheiden. Leer ze dat je moet genieten van het heden en niet uit moet gaan van het ergste!

Je zult begrijpen dat mensen dat er altijd onoprechte mensen kunnen verschijnen op je huwelijk, maar met onze selectie van 13 hypocriete zinnen weet je in ieder geval wat je kunt verwachten!

Lees ook:

9 dingen die elke bruid wilt horen op haar trouwdag | bruidsmeisjes: 11 fouten die gemaakt kunnen worden | de 8 grootste angsten van de aanstaande bruid

Auteur: Eline Dabekaussen

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie