20 ervaringen die jij en je partner moeten hebben gedeeld voor jullie aan kinderen beginnen

Ja, het huwelijk is een avontuur en wat is er beter dan van elke dag genieten, niet waar? De toekomst wordt elke seconde gebouwd en hoewel die afhankelijk is van de beslissingen die jullie maken, raden we aan enkele ervaringen op te doen voordat jullie aan kinderen beginnen. De realiteit is dat er geen haast is, integendeel! Deze fase is van jullie, dus moeten jullie de relatie elke dag een beetje voeden. Dus bekijk onderstaande adviezen aandachtig!

Foto: Annelien Nijland

1. Reis en reis meer!

Voordat jullie ook maar nadenken over of jullie aan kinderen willen beginnen: ga reizen! Laat je niet tegenhouden door niemand en stel geen grenzen aan jullie avonturen. Wat is de plaats die jullie allebei graag willen leren kennen? Waar wilden jullie altijd al op vakantie? Wat zijn de plaatsen die jij wil leren kennen met je partner aan je zij? Al deze vragen zijn nodig om je alles te laten vergeten, pak de koffers en verover samen de wereld!

2. Eet in jullie favoriete restaurants

We willen niet zeggen dat als je eenmaal kinderen hebt, dit allemaal onmogelijk is, maar het is nu eenmaal waar dat dit de tijd is waar je de mogelijkheid om te eten wat je wil, waar je wil. Ook hoef je nu minder op de rekening te letten en mag je en keer genieten van die dure wijn en van de iets exclusievere smaken. Echt waar, er is niet beters dan uiteten gaan en goed uiteten gaan.

Foto: Beautifulwedding

3. Lees samen

In plaats van je aan te sluiten bij de lokale boekenclub, sluit je aan bij je vriend. Plan een bezoekje aan zijn favoriete bibliotheek en kies de boeken die jullie allebei willen lezen. Praat erover als jullie de boeken uit hebben en discussieer onder het genot van lekker glas wijn! Ontdek ook de 29 dingen die jij en je partner moeten horen voor de bruiloft.

4. Maak veel foto’s!

Geloof ons nu maar, later staat je telefoon helemaal vol met foto’s van je kinderen, dus maak nu van de tijd gebruik om het mooiste liefdesverhaal vast te leggen. Het is ook niet nodig dat je alles upload op social media, maar je kunt zelf uren genieten van de lieve plaatjes op je telefoon.

Foto: Luther fotografie

5. Slaap

De kracht van slaap is enorm groot, maar als je kinderen krijgt kun je de broodnodige 8 uur per nacht wel vergeten. Dus, geniet in de weekenden van de ontspanning, vergeet de rest van de wereld en slaap zo lang je maar wil!

6. Ga uit!

Of het nu met jullie vrienden is of jullie alleen, ga uit op vrijdagavond en in het weekend om zo samen de leukste barretjes en restaurants te ontdekken. Laat de magie van de verstrijkende tijd jullie meenemen en geniet van dat heerlijke gevoel dat je thuis geen enkele verplichting hebt. Leef jullie leven alsof jullie elkaar net hebben leren kennen. Er is niets mooiers dan dat!

7. Volg samen een cursus

Een kookcursus, leer een nieuwe taal. Wat jullie maar leuk vinden! Het doel is dat jullie tijd besteden aan het leren van iets nieuws om zo te groeien en de beter versie van jezelf te vinden.

8. Geef elkaar leuke details cadeau

Nu kunnen jullie je geld nog vrij uitgeven, dus maak er gebruik van om de ander eens te verrassen met iets leuks. Denk na over een cadeau dat je partner heel graag zou willen hebben, een ervaring die hij nooit zal vergeten of gewoon iets waar hij helemaal gek van is!

Foto: SUEGRAPHY

9. Ga naar de bioscoop wanneer je wil!

Zaterdagmorgen, om 22:00 uur, doordeweeks… Jullie beslissen! Ga uit, heb plezier en doorbreek de routine. Het type film of de lengte maken niet uit, het gaat erom dat jullie samen iets leuks doen en genieten!

10. Verhuis!

De vrijheid die jullie hebben is heel speciaal, dus nu is het ideale moment om een stad te kiezen waar jullie altijd al hebben willen wonen (ook al is het tijdelijk). Als jullie gekozen hebben, denk dan na over de dingen die jullie er kunnen doen: lessen, cursussen, foto’s, tours… Er zijn tal van mogelijkheden.

11. Praat veel

Zeg elkaar alles: wat je hebt meegemaakt op je werk, je zorgen, de grappige anekdotes. Elke dag is een mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en meer van elkaar te genieten. Praten verbetert je relatie enorm.

12. Zeg elkaar dat je van elkaar houdt

Vanzelfsprekend! Een ‘Ik hou van jou’, ‘ik hou van jou voor altijd’, ‘je bent de liefde van mijn leven’, ‘ik ben verliefd op je’, kan even alles veranderen en zorgt ervoor dat je liefde sterker wordt dan je van tevoren had kunnen denken. Lees ook: 9 total love momenten op jullie bruiloft.

Foto: SUEGRAPHY

13. Pyjama-avond!

Oef! Dit moet je serieus een keer doen. Kijk een avond tot laat jullie favoriete serie, pratend, stoeiend of biecht simpelweg grappige geheimpjes aan elkaar op die jullie nog niet van elkaar wisten. Wedden dat jullie een geweldige avond hebben?

14. Concerten en meer concerten

Klassieke muziek, jullie favoriete bandje of wat jullie maar leuk vinden… Het doel is samen genieten van een dosis goede muziek. Afsluitend kunnen jullie samen voor een kop koffie en een lekker toetje gaan.

15. Schrijf jullie doel op korte termijn op

Als er nog dromen zijn die nog niet zijn uitgekomen, schrijf ze op en laat ze uitkomen! Het belangrijkste is dat jullie elkaar helpen en stimuleren jullie dromen achterna te jagen. Ontdek de 5 geheimen voor perfecte relaties!

16. Kampeer

Verover de natuur! Vergeet alle moeilijkheden en geniet van een paar dagen in een prachtig landschap waarin je kunt afschakelen van de hele wereld en je enkel hoeft te genieten van de tijd met je vriend. Als je ver weg bent van de dagelijkse beslommeringen kun je niet alleen ontspannen, maar je je kunt je ook even helemaal op je geliefde concentreren.

17. Sport samen

Het belangrijkste in een huwelijk is voor elkaar zorgen, goed eten en sporten en dat natuurlijk samen! Schrijf je beiden in bij de sportschool vlak bij jullie thuis en neem samen lessen of gebruik de ruimte om zelf te sporten en er alles aan te doen om gezond te blijven.

18. Verander je eigenschappen (alleen de slechte!)

Om goed voor de dag te komen is het goed om na te denken over de dingen die je niet leuk vindt aan jezelf. Je kunt elkaar helpen om de betere versie van jezelf te worden. We hebben het hier niet over een klachtenregen, maar jullie moeten allebei nadenken over de transformatie die je graag zou willen doormaken om het leven op een andere manier te zien. Lees ook de 50 redenen waarom je wilt trouwen met je partner!

Foto: Martijn Roos

19. Culturele tour

Naast de boeken kunnen jullie de weekenden gebruiken om musea te bezoeken, een art house film te bekijken en naar expositie of een andere culturele activiteit te gaan. Jullie kunnen er ook voor stemmen om die kleine dorpjes bij jullie in de buurt te gaan ontdekken of verdiep je in de historie van het centrum van een stad.

20. Vraag elkaar of jullie kinderen willen

Er is geen belangrijkere vraag dan deze. Praat serieus over dit besluit, discussieer over de voor en tegens en over de verwachtingen die jullie hebben over het huwelijk. Het is altijd goed om dingen duidelijk te hebben.

Auteur: Eline Dabekaussen

 

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie