5 dingen die je niet tegen je verloofde moet zeggen tijdens het organiseren van je bruiloft

Na de emotie van het krijgen van je ring bij het aanzoek komt het moment van de organisatie. We weten dat het niet makkelijk is voor jou, maar ook niet voor je geliefde. Dan hebben toekomstige bruiden ook nog de neiging om in Bridezillas te veranderen tijdens die periode, dan kunnen we lastig zijn tegenover onze ouders, vrienden, schoonouders en zelfs tegen onze partner. Wij begrijpen je zenuwen en je stress en daarom geven we je het advies om de mensen om je heen goed te behandelen en vooral je vriend. Denk eraan dat de beste periode komt na de bruiloft en dat je geen spijt wil hebben van je gedrag, toch? Hieronder 5 dingen die je beter niet tegen je vriend kunt zeggen.

Foto via Unsplash: Matheus Ferrero

Sarcastische opmerkingen over zijn familie

Het kan variëren van de kledingstijl van zijn moeder tot aan de manier van dansen van zijn neef. Na je bruiloft wordt zijn familie ook jouw familie. Je moet respect voor ze hebben en nadenken bij wat je zegt. Probeer een leuke sfeer te houden en leer te accepteren dat je schoonfamilie is zoals die is. Denk eraan dat hij met alle reden boos zal zijn, of dat het hem pijn zal doen wanneer je iets naars over zijn familie zegt. Vooral in tijden van stress en emotie zoals in de voorbereiding van je huwelijk.

Lees ook: 6 emoties die je beleeft voor je bruiloft.

Foto vía Unsplash: Elizabeth Tsung

“Bemoei je er niet mee”

Dat is niet de manier om iets te verdedigen dat jij op je bruiloft wil hebben, waar hij het niet mee eens is. Bovendien ben je die dag niet de enige hoofdrolspeler. Je verloofde heeft hetzelfde recht als jij om te kiezen en te oordelen. Gaat het over iets dat jij essentieel vindt voor de bruiloft? Dan is dialoog het codewoord.

“Omdat ik het zeg”

Serieus, de bruiloft draait niet alleen om jou maar om twee personen. Het is veel belangrijker om uit te leggen waarom iets belangrijk is voor je, dan om alleen te zeggen wat je wil. Als een bepaald element van jullie bruiloft te veel discussie veroorzaakt, word dan niet star maar denk waarom je dat zo graag wil en leg dit aan hem  uit. Zorg ervoor dat je niet discussieert om te discussiëren, maar probeer het eens te worden over de dingen die er echt toe doen. Het samen plannen van jullie speciale dag zal jullie sterker maken dan ooit.

Foto vía Unsplash: Tim Stief

“Houd je maar met iets anders bezig, je helpt me niet”

Geloof ons: dat doet hem veel pijn. Mannen hebben de faam zich geen zorgen te maken over de details van de bruiloft, maar ook al geloof je het niet: het doet ze meer dan het lijkt. Het kan zijn dat hij probeert ergens over mee te denken dat hem misschien niet helemaal interesseert: zoals de stijl van de uitnodigingen. Als dat zo is, adviseren we je om te laten zien dat je hem dankbaar bent dat hij echt mee wil helpen. Maar probeer dan ook te denken aan iets dat hem meer interesseert en vraag hem altijd naar zijn mening.

Foto vía Unsplash: Allef Vinicius

“Nodig vriend X niet uit”

Je moet zeker je mening geven bij het maken van de gastenlijst, maar probeer niet te hard te zijn als het aankomt op zijn vrienden. Want als je er goed over nadenkt, maakt het niet heel veel uit dat een bepaald persoon er is. Natuurlijk mag je hem zeggen dat je liever hebt dat hij zijn ex of die vriendin die altijd overal bovenop zit niet uitnodigt, en je mag hem ook vragen om iemand die geen respect voor jou toont niet uit te nodigen. Als het gaat om iemand die je niet mag, ook al doet hij/zij niets verkeerds tegen je, leg je aanstaande dan niet op om deze persoon niet uit te nodigen. Je wil niet met die persoon zijn, maar er zijn zeker nog veel meer mensen die deze dag met jou doorbrengen. Denk eraan dat het ook zijn bruiloft is en dat hij de mensen met wie hij ‘close’ is bij zich wil hebben.

Lees ook: de 6 beste en leukste mensen om uit te nodigen op je bruiloft.

Foto vía Unsplash: Noah Hinton

Dus, vergeet niet dat je niet alleen je bruiloft aan het voorbereiden bent maar ook je leven erna. Het is een tijd waarvan je moet genieten met je partner, want jullie zijn nog maar even vriend en vriendin voordat jullie man en vrouw worden. Er zullen veel momenten van hoop, dromen en emoties zijn en die mag je niet laten verpesten. Laat de stress je niet deze mooie periode ontnemen!

Lees ook: De ultieme bruiloft checklist van Zankyou: 101 tips voor het plannen van je huwelijk!

Wil jij niks van ons missen? Volg dan onze Facebook pagina!

Auteur: Eline Dabekaussen
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie