5 geheimen voor perfecte relaties!

Wij van Zankyou zijn geen waarzegsters en bezitten geen spreukenboek vol tovertrucs voor de liefde. Wij bezitten ook niet de absolute waarheid, maar hebben zo met z’n allen wel een hele stapel aan effectieve tips voor de liefde. Als ervaringsdeskundigen weten we soms wel hoe we de aandacht op ons kunnen en er zo voor te zorgen dat die ene persoon jou ziet staan.

Rennen vrouwen weg als jij de hoek omkomt? Gunnen mannen je geen blik? Vragen ze zelfs niet eens hoe laat het is? Misschien valt Mr. Grey niet voor jou, maar als zelfs de rest van de planeet je niet lijkt op te merken is het tijd om uit je luchtbel te stappen en het onzichtbaarheidskleed van je af te schudden. Of het nu voor potentiele vriendschappen, leuke dates of de ware is, deze tips kunnen je helpen ervoor te zorgen dat mensen in ieder geval de moeite nemen om je te leren kennen!

Foto: Noonu Fotografía

1. Wees jezelf

Het lijkt misschien een cliché, en in de films herhalen ze het tot vervelens toe: wees jezelf, je bent het leukst als je jezelf bent. Jezelf blijven is onvermijdelijk als je wilt dat relaties blijven voortbestaan. Iemand die zich van de ene op de andere dag anders voordoet dan hij of zij is, is weinig aantrekkelijk en betrouwbaar. Doe je niet anders voor dan je bent. Jij bent jij en dat is het beste wat je had kunnen overkomen. Haal het meeste uit al je kwaliteiten: Die speciale trekjes die jou jou maken en je die speciale aura geven, die niemand anders heeft. In plaats van je uiterlijk of je persoonlijkheid te bekritiseren, omarm het en geef aandacht aan al het mooie dat je bezit. Concentreer je op alles waarmee je je onderscheid van de rest, en niemand zal jou kunnen weerstaan. Jezelf verkleden en je anders voordoen dan je bent is leuk voor carnaval maar voor de rest van het jaar is het de moeite waard om gewoon jezelf te zijn.

Foto: Luis Tenza

2. Luister

Er is weinig vervelenders dan iemand die telkens in het centrum van de aandacht wilt staan, die enkel over zichzelf wil praten en vrienden zien als een publiek in plaats van vrienden waarmee je gesprekken houdt. Het is een eigenschap waar je niemands hart mee veroverd, op geen enkele manier. De oren die je hoofd versieren zijn een instrument om mee te luisteren en je kunt ze op elk gewenst moment gebruiken. Gebruik ze om relaties te verstevigen, of het nu om liefdes- of vriendschapsrelaties gaat. Een vrouw zal gaan voor de man die haar -letterlijk- een luisterend oor biedt. Geef vrouwen advies en bekritiseer niet. Mannen voelen zich begrepen wanneer een vrouw naar hun luistert, en ze zullen verder kijken dan ze in de eerste instantie zouden doen. Luisteren is de basis voor elke band, of het nu voor een vriendschap is, of een liefdesrelatie.

Foto: Ernesto Naranjo

3. Niet-verbale communicatie

De ogen zijn de spiegel van de ziel. Bovendien laten ze begrip en aandacht zien, en is er van alles in af te lezen. Hierdoor zijn de ogen een sterke basis voor goede relaties. Wil je meer dan een relatie, dan valt er verleiding in af te lezen, wil je medeleven tonen, dan kan dat met een simpele blik van verstandhouding. Oogcontact houden, zonder obsessief te worden, doet de persoon tegenover je zich op zijn gemak, gewaardeerd en gehoord voelen.

Een glimlach is een echte eye catcher. Bij uiterlijke schoonheden staat de glimlach altijd in de top drie, wereldwijd. Een glimlach doet smelten en maakt je vrolijk. Maar het is niet enkel aantrekkelijk, het toont ook empathie, sympathie, en laat zien dat je communiceert. Drie essentiële ingrediënten voor langdurige relaties. Gebruik je glimlach op jouw manier, zonder geforceerd over te komen, zonder te veel poespas. Laat je ogen meedoen met de glimlach, en je partner voelt zich meteen geliefd en gewenst.

Foto: La Dichosa

4. Zelfvertrouwen

Nerveuse, twijfelachtige, neurotische, paranoïde en onzekere personen zijn fantastische karakter voor films en romans. Maar in het echte leven zijn het mensen waar je liever ver weg van blijft, hoewel, iedereen heeft zo z’n voorkeur, maar dat terzijde. Het is altijd beter om enig zelfvertrouwen en te hebben, zonder door te schieten en als een narcist te werk te gaan. Overmoedigheid of arrogantie zijn namelijk weer andere uitersten, en hierom ook eigenschapen die vaak weinig publiek trekken. Vind een gulden middenweg, ken je sterke punten en laat angsten en overgevoeligheid achter je. Spring in het diepe! Neem af en toe een risico en je zult zien dat je het waard bent.

Foto: La Buena Sombra

5. Speel je kaarten goed

Tussen jouw kaarten zit niet alleen aantrekkelijkheid, sensualiteit, kennis en vertrouwen. Er zijn ook kaarten van jaloezie, onzekerheid, angsten en slechte ervaringen te schudden. Speel je kaarten goed en let op welke je op tafel legt.

Mensen die bij de eerste ontmoeting vertellen dat ze door hun vriend zijn bedrogen en bestolen, zijn mensen die nog niet klaar voor jou zijn. Ook degenen die je meteen bedelven onder de knuffels en berichtjes, kun je beter vermijden. Ontvlucht ze! Als je op zoek bent naar goede vriendschappen, en een vriend of collega beter hoopt te leren kennen, let dan op welke thema’s je bespreekt tijdens jullie gesprekken. Bewaar je de intieme details voor later, als je elkaar beter kent, en onthul niet te veel specifieke informatie. Je weet niet wie je kunt vertrouwen, en hoewel iemand jou in vertrouwen kan nemen, betekent dat niet dat die persoon ook jouw geheimen bewaart! Speel af en toe hard to get zonder vervelend te zijn, en de mensen die ertoe doen, zullen zien dat je veel te bieden hebt, en kunnen dan niet wachten om dit alles te ontdekken!

Foto: Flare Project Visual Art Photography

Zoals al eerder gezegd: Wij kunnen helaas geen wensen doen laten uitkomen, maar met deze tips hoeven langdurige relaties geen onbereikbare droom meer te zijn. Houd van jezelf en dan volgt de rest ook!

Auteur: Sherita Jager
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie