5 goede redenen om te trouwen in Toscane: welkom in het land van de liefde!

Het is vandaag officieel de dag van de liefde en om dat te vieren nemen wij je mee naar zonder twijfel een van de meest romantische plekken om te gaan trouwen: Toscane.

Naast de overduidelijke redenen dat je naar Italië zou afreizen (pasta’s, pizza’s, gelato!) biedt dit prachtige land ook adembenemende trouwlocaties aan. Vandaag duiken we in een van onze favoriete trouwbestemmingen met deze 5 goede redenen waarom je bruiloft moet plaatsvinden in Toscane! 

Villa La Palagina
Villa La Palagina

1. De schoonheid van de locatie

Uiteraard is dit de meest voornaamste reden waarom je als bruidspaar besluit te trouwen in Toscane. Je begeeft je hier midden tussen de groene heuvels, blauwe rivieren en een stralende zon. Een van de meest bekende trouwlocaties in Toscane is Villa La Palagina, in het schattige dorp Figline Valdarno. Hier begeef jij je tussen de olijfbomen en wijngaarden. Midden in een groot natuurpark, staat dit majestueuse en indrukwekkende herenhuis uit de achttiende eeuw.

Villa La Palagina
Villa La Palagina

Een paar kilometer van het prachtige Florence, tussen het elegante landschap, ligt er Villa La Palagina. Villa La Palagina bestaat uit grote eetzalen, dus het is ook meer dan geschikt voor een winter bruiloft, maar vooral van de grote tuinen waar je volop de warme Toscaanse sfeer inademt gaat je hart sneller kloppen. Om van het ultieme Italiaanse klimaat te genieten, zijn er grote zwembaden beschikbaar voor de gasten en geeft dat net dat extra vluegje chic en stijlvol dat onmisbaar is op de grote dag!

Villa La Palagina
Villa La Palagina

Van culinair genieten is Villa La Palagina ook geen vreemde aangezien ze alleen het beste serveren uit de Toscaanse en Italiaanse keuken. De chef-kok Federico Ciardi en al het personeel, zullen jouw bruiloft menu maken op een manier dat zorgt voor extase in alle vijf de zintuigen, niet alleen qua smaak! Je hebt de mogelijkheid om elk detail van het huwelijksfeest aan te passen naar wens. De gasten zullen genieten, en jij ongetwijfeld ook!

Villa La Palagina
Villa La Palagina

Wij bij Zankyou weten hoe ingewikkeld het kan zijn om een bruiloft te organiseren en om aan alle stappen van je ongetwijfeld lange bruiloft checklist te voldoen. Het personeel van Villa La Palagina helpt je stap voor stap in de creatie en realisatie van jouw droombruiloft. Bovendien regelen ze voor stellen die de Italiaanse taal niet beheersen, een vertaal- en tolkendienst die het papierwerk en alle andere stresvolle zaken gemakkelijker voor je maken. Kortom is deze locatie de perfecte combi van adembenemd mooi landschap, luxe, gezelligheid en romantiek.

Villa La Palagina
Villa La Palagina
Villa La Palagina
Villa La Palagina

2. De kunst 

Er is geen enkele plek in de wereld zo van de kunst en cultuur, zoals Toscane. Het bewijs hiervoor ligt in het feit dat Michelangelo en Leonardo Da Vinci alle twee uit dit prachtige gebied komen. Toscane stroomt over van de kunst en dat is te zien in elke straat, elke wijngaard, elk dorpje. Over straten en dorpen gesproken, heb jij ooit gedacht aan een fotoshoot in de oude straten van Florence? Of Lucca? Of een klein schattig bergdorpje?

Villa La Palagina
Villa La Palagina
Villa La Palagina
Villa La Palagina

3. De culinaire hoogstandjes

In Toscane eet je niet met je mond, maar met alle zintuigen, geen enkel uitgezonderd! Hier vind je een explosie van smaken, aroma’s, geuren, kleuren: een genot voor lichaam en geest. Of je nou een vlees liefhebber bent, of wat meer van vis houdt, of zelfs een vegetariër bent, de Toscaanse keuken kan aan al deze wensen voldoen. De perfecte combinatie van innovatie en traditie maken jouw bruiloft tot een waar culinair genot.

Villa La Palagina
Villa La Palagina
Villa La Palagina
Villa La Palagina

4. Het klimaat

Uiteraard kunnen we het heerlijke Toscaanse klimaat niet vergeten. Met dit heerlijk zonnige klimaat kan je makkelijk wandelen en genieten van de zwoele zon. Het is de ideale locatie voor zowel een winter huwelijk, (als het wat kouder is maar niet zo koud als in Nederland) als een zomer huwelijk. Vooral in de lente of zomer, is deze prachtige plek heerlijk warm. Of je er nou voor kiest om in Toscane te trouwen in de stad, bij de zee of op een heuvel, de warme zon lacht je altijd toe.

Villa La Palagina
Villa La Palagina
Villa La Palagina
Villa La Palagina

5. De natuur

Nauw verbonden met het vorige punt, komt de vijfde en eveneens goede reden voor een bruiloft in Toscane: de prachtige natuur van Toscane. Op deze plek kun je beeldschone landschappen vinden, bergen, heuvels, rivieren en zee. Het is een gebied dat ongetwijfeld voor een unieke ervaring zorgt op jouw grote dag.

Villa La Palagina
Villa La Palagina

Met deze 5 redenen zijn wij bij Zankyou er in iedergeval van overtuigd dat wij willen trouwen (of op z’n minst onze vrienden overhalen zodat we lekker mee kunnen) in Toscane! Vertel ons jouw favoriete trouwbestemming.

Nu je jouw perfecte trouwlocatie gevonden hebt, is het natuurlijk belangrijk dat jij er spetterend uitziet op de grote dag. Bekijk nu de 5 trends in bruidsmake-up voor 2016.

Fijne Valentijnsdag!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie