5 redenen voor een avondbruiloft!

Je gaat trouwen! Je hebt al jaren de perfecte jurk in je hoofd, weet wat voor taart je wilt en hebt de perfecte locatie al gevonden. Het enige waar je nog over twijfelt is het tijdstip: gaan jullie voor een dagbruiloft, of een sfeervolle avondbruiloft? Bekijk onderstaande voordelen voor een avondbruiloft, en misschien ben jij ook zo overtuigd van de charme van een prachtige avondviering!

Foto: Martina California

De viering begint op het perfecte tijdstip

Een avondbruiloft heeft qua tijdstip veel voordelen. Je kunt op een degelijk moment naar de kapper gaan (bekijk hier de mooiste kapsel voor de bruid van 2017!), en ook kan de visagie worden gedaan zonder achterlijk vroeg op te hoeven staan. Dat betekent ook minder wallen om weg te werken! Het tijdstip is vooral voor de schone slaapsters onder ons een grote pré. Want opstaan bij dag en dauw, is niet iedereens favoriet. En zo houd je ook nog genoeg energie over voor de viering zelf!

Foto: Fabián Luque

Perfect voor vieringen in de buitenlucht

Als je de bruiloft buiten viert geeft een avondviering veel meer opties om met mooie verlichting te spelen. Speel met licht en contrast, sfeervolle verlichting en zie hoe iedereen uit zijn schulp kruipt bij het ondergaan van de zon. Mis deze tien sfeervolle ideeën om je bruiloft te verlichten dan ook zeker niet, op en top romantisch! In deze galerij zie je hoe creatief je kunt zijn met kaarsen! 

Denk aan je gasten

Is de meerderheid van je gasten jong en hebben zij geen kleine kinderen? Waarschijnlijk zien zij een avondbruiloft dan ook wel zitten. Op deze manier kan iedereen lekker lang natafelen en langer feesten! Dit wordt al helemaal optimaal benut als de viering op een vrijdag of zaterdag is. En als er wel kinderen komen, kun je altijd nog gebruik maken van deze vijf ideeën om kinderen te vermaken!

Foto: Bodografos

Is jouw bruiloft op een afgelegen locatie?

Als jouw bruiloft in een dorp buiten de stad plaatsvindt, of misschien wel in een bos of de bergen, kun je ook veel voordeel hebben bij een avondviering. Als je de bruiloft later op de dag begint hebben gasten meer tijd om te reizen en vermijden ze de eventuele spits. En als je nog op zoek bent naar een goede locatie, kun je altijd gebruik maken van een goede weddingplanner die bekend is met de regio. Zij kennen de mooiste plekken van jouw provincie! Bovendien zorgt een weddingplanner ervoor dat je geheel stressvrij aan jouw grote dag begint. Zij nemen alle voorbereidingen voor hun rekening, fijn!

Foto: Fabián Luque

Meer dresscode mogelijkheden

Je geeft (en hebt!) Meer keuze bij het uitzoeken van je outfit. Je gasten kunnen zich uitbundiger kleden in bijvoorbeeld lange jurken of kledingstukken met mooie pailletten. Jij hebt ook een grotere keuzevrijheid en kunt zelfs van jurk wisselen na de ceremonie. Waarom één normale jurk dragen, als je ook nog kunt schitteren in een prachtige avondjurk?

Foto: Bodografos

Het is duidelijk, een avondbruiloft heeft fantastische voordelen. Voor sommigen zullen de extra uren slaap in de ochtend de doorslag geven. Anderen dromen weg bij de romantische verlichting of zijn bij het lezen van het woord avondjurk al de webwinkels afgegaan.

Ben jij ook al  overtuigd? Lees ook: 5 redenen voor een intiem feestje de avond voor je bruiloft

Auteur: Sherita jager
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie