5 redenen waarom mannen willen trouwen!

Een artikel als dit schrijven was een avontuur, een uitdaging, en moeilijker dan mijn scriptie. Het moge duidelijk zijn waarom, ik ben geen man, en daarom zal ik hun manier van denken nooit begrijpen. Maar ik wilde er achter komen. Waarom trouwen mannen? Ik ging de koffieautomaat op werk af, maakte vluchtige gesprekjes met mannen op straat, en vroeg de bakker het hemd van zijn lijf. Ik stelde de brandende vraag. Waarom trouwen jullie? Ik zag hun verbaasde gezichten en begaf mij vaak op glad ijs. Ik had eerst het ijs moeten breken, maar misschien zijn mannen nooit voorbereid op deze lastige vraag.

Maar er kwamen antwoorden. Beetje bij beetje. De mannen waren vriendelijk of ze voelden zich verplicht. Ze legden hun redenen uit. Er waren veel verschillende redenen, sommige waren mooi, sommige gek. Maar uiteindelijk kon ik ze indelen in vijf categorieën, fijn, want ik houd stiekem best van hokjes. Lees ook: 6 onthullingen over mannen, ja wij hebben ook geheimen!

Lees verder, geniet, en huiver een beetje.

Braulio Lara
Créditos: Braulio Lara

1.- Voor de liefde

Het mooiste antwoord, recht uit het hart. Ik ben getrouwd voor de liefde. Ik dacht, wat teder, wat mooi, wat fijn. Ik wilde graag de vrouw zien. Zal het nog steeds zo mooi tussen hun bloeien? Hij ging verder met zijn uitleg: Ik geloof ik levenslange liefde. Ik ben ervan overtuigd dat het huwelijk het mooiste is van de wereld. Ik ben gek op haar, ik hou van haar, en ik kan mij mijn leven niet voorstellen zonder haar. Ik ondertussen werd een beetje verliefd op deze getrouwde man. Verliefde mannen zijn prachtig, en hoewel liefde voor velen dé reden is om te trouwen, vindt niet iedereen dat een huwelijk het kersje op de taart is. Hij en zij wel. Ook leuk om te lezen: Lange leve de liefde! 9 vlinders in je buik momenten op je bruiloft!

Javi&Ale Fotografía
Créditos: Javi&Ale Fotografía

2.- Om de partner gelukkig te maken

Liefde laat je soms gekke dingen doen. Een oprecht eerlijke man vertelde: Ik had nooit de wens om te trouwen, maar ik werd verliefd op een vrouw die hoe dan ook wilde trouwen. Niet vanwege de jurk of het feest, maar vanwege de verbintenis. Deze man klonk oprecht. En hoewel het voor hem niet had gehoeven, wilde hij er alles aan doen om zijn partner nog gelukkiger te maken. Hij droomde niet van dat altaar, maar zij wel, en daarom was het voor hem een logische stap. Elkaar gelukkig maken en soms een beetje nemen en geven, is een prachtige pijler voor een mooi leven samen. Ontdek in dit artikel de 9 dingen die vrouwen écht gelukkig maken.

Andrés Ubilla
Créditos: Andrés Ubilla

3.- Sociale druk

Dit kwam zomaar uit een gezellig gesprekje op werk. Tussen grappige babbeltjes en luchtige gesprekken ontplofte mijn hart bijna, toen ik het hoorde. ‘Vanwege de sociale druk, ’ zei hij. Ik wilde ene betoog beginnen over sociale druk in de maatschappij, en hem vertellen dat we allemaal vrije wezens waren, maar ik vroeg hem, ‘wat voor druk?’ Hij vertelde dat in zijn land, en in vele andere landen, er een grote druk is om je school af te maken, een goede baan te vinden, een huis te kopen en een familie te beginnen. En een familie begin je niet zonder huwelijk, volgens hem. Of het koppel dan echt verbonden wil zijn voor het leven, vraag ik mij af? Ik hoop het wel, maar sociale druk is niet de mooiste reden om te trouwen, dat weet ik wel zeker.

4.- Om een elftal te beginnen

Om kinderen te krijgen en mijn eigen voetbalteam te maken, of mijn rockband te beginnen met mijn kinderen. Ik kon niet stoppen met lachen, maar wist dat er een kern van waarheid in zat. Mannen dromen soms van een nieuwe Ronaldo als zoon, of een rockster waar ze mee op tour kunnen gaan. Ik wilde zijn illusie niet breken. En bovendien was hij al aardig op weg, hij heeft twee zoons, nog negen te gaan en dan kan hij zijn elftal beginnen. Dit zijn de 20 ervaringen die jij en partner moeten hebben gedeeld voordat jullie aan kinderen beginnen!

Créditos: Dottie Photography

5.-  De vrouwenmagneet

Ik dacht dat het vorige excuus niet overtroffen kon worden. Maar ik had het mis. Er kwam een antwoord waar ik van slag van was. Eentje waar ik de hele dag mee in je hoofd zat, meent hij het nou of niet? Want het antwoord was luid en duidelijk. Want een getrouwde man is een vrouwenmagneet. De hele tafel lag dubbelen er werd geapplaudisseerd. Er werden nog meer grappen gemaakt over het huwelijk. Ik begreep er niets meer van. Ik begrijp het nog steeds niet.

Andrés Medina
Créditos: Andrés Medina

We mogen niet generaliseren, er zijn duizend-en-een reden om te trouwen. Iedereen heeft zijn of haar eigen reden en beleeft het proces om deze reden op een andere manier. Het enige wat belangrijk is om te onthouden, is dat het huwelijk enkel en alleen succesvol kan zijn als beide partijen gelukkig zijn. En of dat nu met een elftal aan kinderen is, of die goede baan met huis en tuin, het kan allemaal!

Ook interessant: Hoe kies ik mijn bruidspak? Tips om de bruidegom te laten stralen

Auteur: Eline Dabekaussen

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie