Bruidsboeketten in 2016 met 5 verrassende trends!

Het bruidsboeket heeft een sleutelrol, het is het belangrijkste accessoire van de bruid. Het geeft kleur, is het meest begeerde object door de gasten die het maar al te graag willen vangen en de bloemen zijn prachtig en fleuren de dag op. Bovendien van alle tradities en gewoontes op een trouwdag is het bruidsboeket hetgeen waarmee het meest gespeeld kan worden om de look van de bruid compleet te maken. Mix kleuren, planten, oneindig veel bloemen, kunstmatige materialen en andere duizenden elementen die een bruidsboeket anders kunnen maken dan de rest. Benadruk je persoonlijkheid en stijl.

Zankyou geeft hieronder ideeën weg aan alle vrouwen die volgend jaar gaan trouwen. De beste trends van 2016 die je niet mag vergeten en die je bestaande twijfelen wegnemen als je er nog niet helemaal uit bent. Deze bruidsboeketten voor 2016 zullen jullie versteld doen staan.

Kleur en diversiteit

De sleutel van alles: kleur is een synoniem voor vrolijkheid, goed weer en speciale gebeurtenissen. En zeg nou zelf er is toch geen specialere gebeurtenis dan een bruiloft? Voor alle vastberaden en vrolijke bruiden zijn deze boeketten perfect. Met rozen met intense kleuren, klaprozen, madeliefjes en alle soorten anjers gecombineerd met gekleurde linten en alle soorten versieringen (broches, pompons…) je zult een spectaculair bruidsboeket hebben dat elke gast wil vangen.

Credits: Lara Hotz
Credits: Anastasia Chereshneva
Credits: Sergio Cueto
Credits: Susana Ríos

Met heerlijke variaties en vruchten

Het gebruik van variaties en vruchten is steeds gebruikelijker in bruidsboeketten. Het voordeel dat deze planten hebben is dat doordat ze groeien met weinig water, ze langer leven. Ze zijn gewend aan een warm klimaat. Daarnaast beginnen vruchten een hoofdrol op zich te nemen in bruidsboeketten, Gebruik bijvoorbeeld seizoensgebonden vruchten: originaliteit gaat boven alles!

Credits: Andrey Duhopelnikov
Credits: Mona Dreams
Credits: Vladimir Sirotinsky
Credits: Alina Stepushina

Combinatie met veldbloemen

Veldbloemen worden steeds vaker gebruikt en zijn de favoriet van veel bruiden die vandaag de dag trouwen. Deze bruidsboeketten combineren allerlei soorten planten en veldbloemen en behoren tot de laatste succesvolle trends. Ongestructureerde boeketten met bloemen van verschillende lengtes die het hoogtepunt zijn in grote bossen met takjes van een olijfboom, laurier, klimop of ook heel modieus, eucalyptus. Eucalyptus is de trend van aankomend jaar! Mis de opties die deze plant je geeft niet, ook in bijvoorbeeld de decoratie in de ceremonieruimte of bij de stoelen.

Credits: Danielle Capito
Credits: Leigh Elizabeth Photography
Credits: Sally Pinera
Credits: Sergey Zinchenko
Credits: Carolina Guzik Photography
Credits: JKF Imagen Social
Credits: The Nichols

Kleine boeketjes

In andere gevallen geldt: less is more! Er zijn bruiden die liever afzien van accessoires zoals sieraden voor de bruid en het bruidsboeket. Ze gaan voor een eenvoudige natuurlijke look. Of ze willen dat alle aandacht uitgaat naar hun bruidsjurk en kiezen wellicht voor een kroontje van bloemen en laten het boeket voor wat het is. Er zijn steeds vaker bruiloften die buiten gevierd worden, in het bos of op een andere mooie locatie, een klein bruidsboeket staat dan perfect. De rustieke toon die dit boeketje meestal heeft, is prachtig. Bovendien kun je spelen met de bloemen in je boeket en de decoratie op de tafel!

Credits: Matrenin Aleksey
Credits: Momenta Bodas
Credits: Claire Saucaz

Pasteltinten

Leg het wit aan de kant, je bruidsjurk is waarschijnlijk al in die tint. Maar als je niet wil dat je bruidsboeket alle aandacht opeist, ga dan voor een boeket met lichte tinten of pastelkleuren: een modieuze optie! Het is heel makkelijk omdat er in die categorie bloemen zijn in alle vormen en lengtes. Probeer combinaties van verschillende soorten en je zult een schitterend boeket hebben: origineel en elegant. Je kunt het perfect combineren met die subtiele bloemenkrans in je haar.

Credits: Anna Routh Photography
Credits: Olga Mishenko
Credits: Karimage

Je ziet: er is ontzettend veel mogelijk. Doe inspiratie op met alle ideeën die we je hebben laten zien en kies voor origineel boeket. Een boeket dat iedereen zich zal herinneren omdat het anders was dan anders. Met bovenstaande tips moet dat zeker lukken.

Ben je eruit wat voor soort boeket je wilt? Bekijk dan snel de beste bruidsboeket boetieks in Nederland! Met tips!

De eerste foto van het bruidsboeket met bloemen, pompons en gekleurde linten is van Laura Hotz.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie