6 dingen waar jij je aan kunt irriteren bij je vriend (en waar een oplossing voor is!)

Er zijn altijd dingen waar je je aan kan irriteren wanneer je een relatie begint met iemand (in feite is het zelfs bijna onmogelijk dat je niets hebt waar je je aan stoort). Maar met wederzijdse liefde, standvastigheid en heel veel geduld kan je er altijd wel samen uit komen. In dit artikel bespreken we een aantal van deze irriaties, waar wij gelukkig een oplossing voor hebben! En lees ook: 6 onthullingen over mannen, ja wij hebben ook geheimen!

1. Opgeruimd en schoon

Een van de grootste ergernissen van vrouwen: een man die niet meewerkt aan een schoon en opgeruimd huis. Het kan zijn dat je geluk hebt dat je een man hebt gevonden die ongelooflijk graag schoonmaakt, het huis altijd netjes heeft en deze taken met een lach op zijn gezicht volbrengt. Maar is dit niet het geval, dan niet getreurd! Met een beetje geduld, de juiste instelling en een goede verdeling van de huishoudelijke taken is het altijd nog mogelijk om je vriend zo ver te krijgen. Lees hier de 5 geheimen voor perfecte relaties!

De kievit bruiloften

2. Het gevoel dat hij niet naar je luistert

Als dit een van de irritaties bij je vriend is, dan is het heel erg erg belangrijk dit kenbaar te maken door middel van communicatie door ook voor mannen duidelijk is. Een goed gesprek over dit onderwerp kan je een hoop ellende en irritaties besparen. Van alle problemen die er voor kunnen zorgen dat je relatie niet is zoals je wilt, is slechte communicatie vaak de hoofdoorzaak. Probeer dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen door goed met elkaar te blijven praten.

3. Voetbal is zijn religie

Natuurlijk kan je niet generaliseren maar als je vriend leeft voor voetbal en een wedstrijd heilig is voor hem, kan het je irriteren dat alles voor voetbal gaat en voetbal altijd op de eerste plek komt. De oplossing hier voor is simpel, probeer te onderhandelen over welke wedstrijden echt belangrijk zijn en wedstrijden die hij wel kan missen. Geniet van de vrije tijd die je hebt wanneer hij voetbal kijkt en maak voor deze momenten je eigen plannen. In deze vrije tijd kan je bijvoorbeeld met je vrienden afspreken, naar de sportschool gaan of een nieuwe hobby vinden.

Fotografie plus

4. Dat hij altijd voor zijn familie opkomt

Dit probleem is makkelijk op te lossen door hem op zijn plek te zetten. Wij vrouwen hebben vaak veel meer moeite om onze toekomstige schoonmoeder te accepteren en hij zal in elke situatie aan haar kant staan. Dit is normaal, het is zijn moeder en je zou hetzelfde doen als het over jouw moeder ging. Houd dit in je achterhoofd, een discussie hier over is niet de moeite waard en zal nooit goed eindigen.

5. Hij wilt niet uitgaan met jouw vrienden

Wanneer jouw vriend al afkeurend kijkt bij het idee om met jouw vrienden op stap te gaan is het goed om uitteleggen dat het belangrijk voor jou is om tijd door te brengen met hem en jouw vrienden. Je moet ook niet verwachten dat hij staat te springen om je te vergezellen op een ‘girls night out’, vraag hem mee op uitjes waar ook een aantal mannelijke vrienden aanwezig zijn zodat hij meer op zijn gemak zal voelen. Evalueer wel eerst hoe jouw reactie is als hij vraagt om uit te gaan met zijn vrienden. Wanneer je ook niet enthousiast reageert wanneer hij iets met zijn vrienden wil doen verander dan eerst jouw houding voor dat je begint over die van hem.

Annelien Nijland Fotografie

6. Jaloezie

Wanneer jouw partner erg jaloers is aangelegd probeer dan samen met hem een oplossing te vinden voor deze kant van zijn persoonlijkheid. Een relatie die gedomineerd wordt door jaloezie is vaak gedoemd om te mislukken. Probeer uit te vinden waar dit gevoel vandaan komt en hier gezamenlijk een oplossing voor te vinden. Het belangrijkste is dat je begrip hebt voor elkaar!

Lees ook: Deze 10 zinnen horen bij gezonde relaties, 29 dingen die elk bruidspaar moeten horen voor de bruiloft, ik wil trouwen met mijn vriend, maar gaat dat wel goed?

Auteur: Jeltje Vanger

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie