6 goede voornemens voor het nieuwe jaar zodat je een gelukkig stel blijft in 2017 en de daaropvolgende jaren

Weer een jaar voorbij en met de komst van 2017 om de hoek begint de lijst met goede voornemens over te lopen. Sportschool?, stoppen met roken?, minder drinken?, eerder beginnen met studeren? Ja, dat klinkt allemaal heel goed en je wil zeker vooruit, maar denk er een paar dagen over na. Als je tot de conclusie komt dat je deze strijd gaat verliezen door tijdgebrek, denk dan na over wat je wel kan doen. Wat als je je relatie verbetert? De adviezen die wij je geven zijn makkelijke voornemens, zeker als je echt van elkaar houdt.

Foto: Happy Photographer

Geven en nemen

Ook al lijken het adviezen van een goedkope zelfhulpgroep, dit zijn twee fundamentele zaken als je wil dat je relatie de goede kant op gaat. Kun je je de egoïstische buien van je partner nog herinneren? Misschien klapte je wel dicht, wat nog slechter is dan de confrontatie aangaan. De zoektocht naar balans is de oplossing voor problemen. Als hij iets voor jou doet, als hij er voor jou is, als hij jou die schouder biedt wanneer je die nodig hebt, probeer dan te antwoorden met dezelfde empathie als hij in een moeilijke situatie zit.

Onafhankelijkheid

Tijd samen doorbrengen is noodzakelijk om goed te functioneren binnen een relatie, maar het behouden van de persoonlijk ruimte en de onafhankelijkheid ook. Tijd doorbrengen los van elkaar, alleen of met vrienden, en het hebben van eigen hobby’s zorgt ervoor dat je je relatie leert te waarderen. Elkaar weer zien, wordt dan veel leuker! Lees hier: De 5 geheimen voor perfecte relaties!

Aan de andere kant, de onafhankelijkheid heeft ook grenzen. Al is het enkel maar financieel gezien. We willen niet een lanterfant in ons leven, die zijn zwak en hebben geen ambitie (we hebben het hier niet alleen over geld). Meer dan een stel zijn jullie twee personen en jullie eigen karakter en eigenschappen zorgen ervoor dat jullie relatie een succes is. Ook als jullie dat nog niet doorhebben.

Foto: Jorik Algra

Emoties tonen

Er is niets als jezelf open stellen, emoties tonen zonder iets te verbergen. Huilen en lachen om de gebeurtenissen die zich voordoen in jullie leven. Jullie moeten lachen om onnozelheden, huilen als jullie dat willen onder welke omstandigheden dan ook, spreek jezelf uit en verlies de angst. Wanneer je verliefd wordt, als je de vonk voelt overslaan en je openstelt voor iemand anders, voel je dat er geen schaamte is en er geen taboes zijn. Alles is goed, alles staat in het teken van de twee personen die bij elkaar zijn of er nu gehuild of gelachen wordt.

Geen scheve gezichten

Jouw azijngezicht of welk product je ook laat verzuren, maakt ons niet blij. Beter gezegd: het geeft ons het gevoel de deur dicht te gooien voor je gezicht. Denk er dan maar eens over na wat dat met je partner doet. Precies. Als je verzuurd bent, zoek een oplossing, verander van werk, ga naar de psycholoog of denk na over hoe je zelf de dingen kunt verbeteren. Geef niet af op je partner, want hij/zij verdient jouw onaangename reacties niet. Probeer gelukkig te zijn, maar geef anderen niet de schuld van jouw ongeluk.

Foto: Happy Photographer

Eerlijkheid

Praat als je problemen hebt, vertel alles wat belangrijk is en wat door je hoofd schiet als je door een moeilijk periode gaat of verontrust bent. Ook al voel je je rot, het is ook frustrerend aan de andere kant te staan zonder dat je weet wat er precies aan de hand is. Als je zwijgt laat je je partner vertwijfeld achter en moet hij/zij de verbeelding gebruiken om in te vullen wat er aan de hand is. Een gesprek op zijn tijd voorkomt problemen en pijnlijke situaties. Doe je dat niet, kijk dan niet raar op wanneer je geliefde besluit je te negeren. We hebben allemaal een grens. 

Ook interessant: Deze 10 magische zinnen horen bij een gezonde relatie!

Ambities

De ambitie om individueel te groeien en om doelen te halen die de relatie sterker maken. Trouwen, kinderen krijgen, nieuwe projecten op het werk beginnen, reizen, verhalen schrijven… Wat je vitale honger dan ook stilt. Als het jouw ambitie is om op de bank te blijven hangen met je partner en die is daar ook gelukkig mee, dan gaan wij daar geen oordeel over vellen. Maar misschien maakt dit je relatie na verloop van tijd wel saai en dat maakt dat alles ineens in elkaar kan storten.

Respect

De basis van elke relatie. Beide personen staan op dezelfde trede en niets is vanzelfsprekend (huishoudelijke taken, onderwijs, kinderen, werk, beslissingen en verantwoordelijkheden…)  Als jullie die balans weten te vinden, die elke dag gewoner wordt maar er is nog steeds veel te doen, dan blijven het machogedrag en andere verhalen buiten de deur. Als dit allemaal vanzelf gaat, zou de wereld een betere plaats zijn. Werk er in de tussentijd hard aan om dit te verbeteren en wees een voorbeeld voor stellen die niet in balans zijn, wijs de weg naar een leven zonder stereotypes en een gemis van vrijheid. Gelijkheid komt voor alles. Hoe halen jullie het beste in elkaar naar boven? Bekijk de 7 tips!

Foto: Mon et Mine

Als je deze lijst met voornemens terugleest, ontdek je snel dat er dingen zijn die niet onmogelijk zijn! Naar de sportschool? Zorg voor je relatie? Met werk is alles mogelijk. Gelukkig 2017!

Lees ook: Wat is het geheim van een gelukkige relatie? De wetenschap geeft antwoord!

Auteur: Eline Dabekaussen

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie