6 overaanwezige gasten die op elke bruiloft te vinden zijn

Wij mensen zijn complexe wezens. Vol gevoelens die wij proberen te controleren, vol meningen die wij soms voor ons houden, en vol gedachtes die we onderdrukken. Dit in het achterhoofd hebbend, is het niet zo gek dat we soms ontploffen! Soms is het de partner die er plotseling onder leidt. Soms is het onze moeder, of onze beste vriendin. In sommige gevallen is het de arme cassière, de man in de auto achter ons, of de postbode. En in andere, extreme gevallen zijn het anderen die an public even hun temper verliezen. Op. Jouw. Bruiloft. Wie dat zijn? Lees snel verder!

Foto: Zwart Fotografie

1. De schoonmoeder

Ze is de crybaby van de bruiloft. Ze is overal aanwezig, en waar ze aanwezig is, huilt ze. De bruiloft van haar oogappel raakt haar diep. Haar kleine prins wordt groot, en de bruiloft maakt nogmaals duidelijk dat haar tijd als moeder over is. Ze hoeft maar een vage kennis tegen te komen in de gang, bij de garderobe of op de parkeerplaats, of ze huilt al terwijl ze snikkend beschrijft hoe snel de tijd toch gaat. Hoe ze zich nog herinnert dat haar kleintje net kon lopen, altijd haar handje vasthield bij het oversteken en nu ineens al een hele man is. Ze is blij en verdrietig tegelijkertijd, en beide emoties worden met tranen bezegeld. Hoe meer wijn of champagne er wordt gedronken, hoe lastiger het wordt om deze emoties binnen te houden. Maar neem het haar niet kwalijk: Jij zult waarschijnlijk ooit hetzelfde doen.

RealityTVGIFs tv dancing reality tv mom

2. De ceremoniemeester

Bij het burgerlijk huwelijk wordt de rol van ceremoniemeester vaak vervult door een naaste vriend of vriendin. De speeches die de ceremoniemeester geeft zijn hierom dan ook erg emotioneel, inclusief de ‘wist je nog’ anekdotes. Als jouw ceremoniemeester een vriend met een goed gevoel voor humor is, zal dit voor een fijne ijsbreker zorgen. Als hij of zij awkward is, dan kan dit nogal ongemakkelijk uitpakken. Je wilt geen last minute onthullingen over je verleden, of pijnlijke ‘grappige’ herinneringen die eigenlijk té pijnlijk zijn en hierom beter niet gedeeld kunnen worden. Vraag of je de speech vooraf mag inzien, of spreek af wat absoluut niet besproken mag worden om ongemakkelijke momenten te voorkomen.

friends joey joey tribbiani matt leblanc friends tv

3. De getuige van jouw partner

Zo op het eerste gezicht is het een coole gast, en de genodigden zullen hem misschien ook niet opmerken. Maar in zijn rol als getuige komt er een heel ander persoon naar boven, die voor jou overduidelijk anders en onherkenbaar is. Hij wil tijdens de toost de foutste roddels delen, waar hij zelf keihard om lacht. Hij denkt grappig te zijn, is de beste vriend van iedereen en vindt zichzelf erg belangrijk. Het doet er niet toe dat jullie het middelpunt horen te zijn. Nee, hij verliest zijn realiteitszin en ziet zichzelf als hot shot van de bruiloft. Hoewel hij misschien wel de beste vriend van jouw partner is, maakt de rol van getuige hem tot een ander persoon. Gelukkig maar voor één dag.

kunal nayyar

4. De bruidsmeisjes

Er zijn twee soorten bruidsmeisjes: de single en de getrouwde. Het single bruidsmeisje is blij voor jou maar wil niet alleen naar huis. Ze zal op zoek gaan naar haar prooi, al is het de glazenophaler, om die mee naar huis te nemen. Ze ziet er niet voor niets zo prachtig uit, en de romantiek van jullie viering maakt haar emotioneel en misschien ook een beetje wanhopig. Het getrouwde bruidsmeisje weet alles van bruiloften en vindt dat ze weddingplanner nummer één is. Dat jij een smak geld hebt neergeteld voor de beste weddingplanner van het land, doet haar niets. Zij weet het beter, en stiekem weet ze je vaak ook echt nog te helpen met kleine details.

bridesmaids

5. De dj

Het is de dj die de sfeer bij de viering bepaalt. En het is de stemming van de dj die doorklinkt in de beats. En in je vriendinkring is altijd wel een vriend die ‘wel wat plaatjes kan draaien.’ Dit kan fantastisch uitpakken, of je feest om doen slaan in een foute aangelegenheid zoals je die alleen vindt op een troosteloze kerstavond in de lokale bar van een klein dorp.

Is je vriend een coole nineties dj, dan zullende hippe gouden hits van lang vervlogen dagen doorklinken. Een beetje fout, maar zeer dansbaar en het zal zeker een gezellig feest worden. Maar als hij denkt dat hij de nieuwe Tiësto is zal hij zeker proberen zijn laatste mixtape aan het publiek te laten horen. En let op, die mixtape is niet altijd even cool als hij zelf denkt. En als hij daarbij ook nog eens het feest leven wil doen inblazen met coole teksten via de microfoon, is het einde verhaal. Laat licht, geluid en microfoonwerk over aan een professioneel of aan een vriend die echt weet wat hij doet.

dog dj

6. Die ene oom

Hij kent altijd de juiste mannetjes die alles kunnen regelen, altijd voor net iets minder dan jij hebt betaalt. En, eigenlijk zou hij het zelf nog wel voor jou willen doen, alleen is hij zo druk! Zijn adviezen zijn all over, ook als je niet eens om advies had gevraagd. Hij is ervaringsexpert, en zal de eerste zijn die nog voor het einde de toost ‘lang leve het echtpaar’ roept waarmee hij de aandacht per ongeluk nog een keer extra op zichzelf richt.

Hij voelt zicht John Travolta. Hij denkt dat hij het middelpunt van de bruiloft is, terwijl hij voor de meesten gewoon een vaag bekend gezicht is. Toch wil hij op elke foto staan, en zijn aanwezigheid maakt elke foto een beetje ongemakkelijk. Je ziet de gasten denken, wie is dat? Als hij dan ook nog eens aan de foute grappen gaat na zijn vijfde biertje, is het helemaal gedaan met de remmen. Helaas is dat vaak het moment dat het feest begint, en oomlief zijn dansmoves laat zien. Geloof ons, iedereen heeft deze oom.

matthew mcconaughey

Hoewel de gastenlijst natuurlijk erg afhankelijk is van de soort viering, en van het echtpaar, zullen er altijd gasten zijn die zich net even anders gedragen dan wenselijk is, en wat soms zelfs kan storen. Maar diep van binnen weet je dat jouw bruiloft zonder deze gasten, niet de viering zal zijn die je wenste… toch?

Lees ook: Tips voor de plus-one bruiloftgast, hoe gedraag je je?

Auteur: Sherita Jager

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie