6 producten waar je niet dik van word. Ja, ze bestaan toch echt!

Wat is eten toch een genot, misschien wel een van de lekkerste dingen ter wereld. Houd jij van eten? Wij in ieder geval wel! Daarom zullen wij je helpen lekker te genieten van eten zonder je schuldig te hoeven voelen. We zijn compleet voorstander van een gebalanceerd dieet, daarom presenteren we deze lijst met ‘veilige’ producten die er voor zullen zorgen dat je er fantastisch uit zal zien op jouw trouwdag. Kijk, moedernatuur is niet zo slecht als je dacht. In feite is het de verantwoordelijkheid van de mens zelf om ongezonde producten eten. De natuur heeft altijd zijn best gedaan de mens te voorzien van gezonde en voedzame producten. Dus maak aantekeningen van de volgende punten en maak er goed gebruik van!

Foto: Syda Productions

Appels

Appel is tegenwoordig bijna synoniem voor een gezond lichaam. Veel diëtisten raden appels aan voor een gezond dieet. En daar hebben ze gelijk in! In een appel zit maar weinig glucose, ondanks zijn zoete smaak, en is daarom het perfecte tussendoortje zonder dat je er schuldig over hoeft te voelen. Ook als je het echt niet kan laten om af en toe te smullen van pannenkoeken zijn appels het perfecte beleg om de schade te beperken.

Goede appels zijn net als lekkere snoepjes, heerlijk zoet en fris als sprankelend bronwater. Geniet van elke hap, proef de heerlijke zoete smaak, verreik je lichaam met dit natuurlijke product en geniet écht van eten, zonder je hier schuldig over te voelen. Ook is een appel de perfecte aanvulling voor een heerlijk bakje magere yoghurt, havermout en honing. Heb je na deze beschrijving ook zo zin in een lekker appeltje?

Foto: Africa Studio

Groene bladgroente

In elk gezond dieet zijn groentes belangrijk. Groene bladgroentes zijn hét perfecte middel om je lichaam van vocht te voorzien zonder meer calorieën binnen te krijgen. Zo kom je misschien eindelijk van die hardnekkige extra kilootjes af. Salades zijn ideaal voor een gezond dieet. Een paar goede voorbeelden zijn sla, spinazie, andijvie en waterkers om een lekkere en kleurrijke salade mee te maken.

Ei

Ei is een van de oudste en bekendste producten voor een gezond dieet. Over het algemeen wordt er aangeraden 3 tot 5 eieren per week te eten, genoeg dus om de oneindige hoeveelheid eiergerechten te proberen! Eieren bevatten veel essentiële voedingstoffen voor een gebalanceerd dieet en in een ei zitten maar 75 calorieën, tenzij het ei in de pan wordt gebakken.

Foto: Sea Wave

Smoothies

Een goed bereidde smoothie heeft een laag glucose gehalte en is suikervrij. Smoothies zijn een perfecte toevoeging aan je dieet en ook nog eens ongelooflijk lekker! Zonder schuldgevoel kan je lekker van je smoothie genieten, mits je een paar tropische vruchten zoals mango, ananas en papaja lekker in het schap laat liggen. Wat raden we aan om wel in je smoothie te doen? Rode vruchten is ons advies. Bosvruchten is een gezonde en lekkere toevoeging voor je milkshake in de middag. Ook peren, appels, abrikozen, grapefruit en vijgen zijn een gezonde optie voor in je milkshake. Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten fruit die heerlijk en gezond om in je smoothie te doen.

De eerder genoemde vruchten zijn in ieder geval gezonde producten om je lichaam te verreiken met belangrijke vitamines en lekker te kunnen genieten van een heerlijk fris en vullend drankje. Net als water gaan de volgende producten goed samen met de eerder benoemde vruchten in een milkshake. Deze producten zijn kokosmelk, melk van de koe, soja en amandelmelk. Deze producten zijn allemaal heel gezond, als je het niet verpest door er een lading suiker aan toe te voegen. Dat zou natuurlijk jammer zijn na alle moeite die je hebt gedaan om gezond te eten. Natuurlijk kan je ook onze eerder genoemde tip over bladgroentes combineren met een smoothie! Zoek naar ‘groene smoothie recepten’ op internet en je vind honderden variaties aan recepten.

Groene thee

Wanneer je dorst hebt is het heel verstandig om water te drinken. Wanneer je groene thee lekker vind is dit een goede optie naast het drinken van water. In het thee assortiment zijn zo veel verschillende varianten, er is altijd een wel een nieuw smaakje om uit te proberen. De groene thee zorgt er niet alleen voor dat je niet dik word maar ook dat je sneller dun wordt. Hoe kan dat? Antioxidanten zijn stoffen die in groene thee zitten die ook vrijkomen na een goed rondje hardlopen. Drink een groene thee per dag en ontdek welke voordelen groene thee nog meer te bieden heeft.

Foto: taa22

Kalkoenfilet

Je hebt vast wel eens gehoord dat bodybuilders en mensen die aan het afvallen zijn gek zijn op kalkoenfilet. Wat je misschien niet wist is dat dit simpele product je drang om naar de koelkast de gaan om het bord met macaroni van gisteren leeg te eten verminderd. Maar wat is er nog meer zo geweldig aan kalkoenfilet? Het eten van vlees zorgt er voor dat je de benodigde eiwitten binnen krijgt. Het eten van vlees zorgt er ook voor dat je minder cellulitis krijgt. Van het eten van kalkoenfilet krijg je minder vetophoping en meer spieren op de juiste plekken. Reden genoeg om zonder schuldgevoel een lekker stukje filet aan je boodschappenlijst toe te voegen!

Foto: AS Food studio

Ga op zoek naar nieuwe recepten die deze ingrediënten bevatten, gun je lichaam voldoende beweging en ervaar zelf het fantastische effect op jouw lichaam. Het lijkt misschien een opgave, maar verantwoord eten is de eerste stap naar een gezonde levensstijl die de weg naar jouw droomlichaam veel makkelijker zal maken!

Wij raden ook aan: Zo raak je je zomerkilo’s kwijt, Wees fit voor je bruiloft en vermijd deze sportfabels!, Work out oefeningen voor jouw en je partner!

Auteur: Jeltje Vanger
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie