7 hoofdzonden die je als bruiloftsgast kan ondergaan!

Het huwelijk is een feestdag. Een dag waarop wordt gelachen, waar tranen vloeien, waarop wordt gejuicht, kortom een achtbaan van emoties. Hoewel het een informeel feest is, moet je ervoor waken dat je als gast ongepast gedrag vertoont. Bij een bruiloft zijn alle ogen gericht op de bruid. Zij is de hoofdrolspeelster samen met haar partner. Het is daarom cruciaal dat je je als gast goed weet te kleden. Kies je outfit zorgvuldig, dit is zelfs voor ware shop-aholics een uitdaging. Het mengen van originaliteit, elegantie en een goede smaak wint altijd.

Credits: Arma Fotografie

Maar let op: om een goede indruk te maken zal het niet voldoende zijn om de meest geschikte jurk te kiezen, ook al is dat een mooi visitekaartje. We spraken met de Italiaanse weddingplanner Sabrina Gambato, oprichter van het agentschap in Milaan ‘Ti Amo Ti Sposo’ en met Nunzia Rinaldi, die het hart en de ziel vormt van Rinaldi evenementen. Samen met deze twee dames zetten we de zeven hoofdzonden van een bruiloftgast op een rij. Maar geen zorgen, ze zijn makkelijk te voorkomen!

1. Zeg nee tegen wit: Je wilt geen haat ontketenen bij de bruid zoals dat gebeurde bij Miriam van La Cynyque Romantique die een open brief schreef aan een gast die verscheen in een witte kanten jurk met een zwart panty. (Ik vraag me af welke kleur schoenen deze gast droeg…?)

2. Zeg nee tegen lichtgekleurde kleding: Kleuren als ivoor en lichtroze zijn een ‘no-go’ als de bruid voor een niet-klassiek model heeft gekozen. Dan kunnen dezelfde problemen ontstaan als bij nummer één.

Credits: Bruidbeeld

3. Vraag niet om details voor een eventuele dresscode: Heeft het paar geen expliciete dresscode gegeven bij de uitnodiging, ga dan vooral niet vragen naar hun voorkeuren voor je outfit. Weet je of de bruid een thema heeft gekozen voor haar bruiloft, probeer dan je outfit hier aan op te hangen. Ook de gekozen locatie kan een goede aanwijzing zijn voor jouw kledingkeuze. Heeft het paar gekozen voor een prachtig oud kasteel met uitzicht op het water, dan betekent dat groen licht voor een elegante maar comfortabele outfit, waarmee je alle uithoeken van deze locatie kunt ontdekken.

4. Ga niet voor enorme plooirokken en prinsessenjurken: Er is niets tegen het benadrukken van je eigen krachten en sterken punten, maar dan wel zonder overdrijving. Image Consultant Anna Turcato vond op het internet een belangrijke wijsheid: koop een jurk die eruit ziet als jezelf en je zult stijl vinden.

Credits: Erwin Beckers

5. Zeg ‘nee’ tegen ongemakkelijke kleding: Kiest het echtpaar voor moderne sessie met plaids op pallets of op een grasveld, zorg er dan voor dat je met je outfit op zo’n manier kunt zitten dat je je niet ongemakkelijk hoeft te voelen. Doe inspiratie op op de website ASOS, hier vind je voor ieder wat wils: cocktailjurken, maxi jurken, een mooie rok met een bijpassend blouse of zelfs een broek met een mooi shirt.

6. Zeg ‘nee’ tegen hoge hakken als je ze niet gewend bent: Velen kiezen ervoor een reservepaar mee te nemen, maar beoordeel zorgvuldig of het wel nodig is om echt hoge hakken te dragen. Soms het lijkt het extra mooi, maar is het op de locatie helemaal niet handig. Le Frufru adviseerde onlangs met een collectie van Zalando gewijd aan bruiloften: onwijs veel mooie modellen die perfect zijn voor een bruiloft, mooi om naar te kijken, maar je hoeft niet te lijden. Dat geldt voor de genodigden, maar ook voor de bruid zelf!

Bekijk ook: 50 schoenen voor de bruiloftgast in 2017

Credits: Erwin Beckers Fotografie

7. Geen misplaatst gedrag: je outfit kan nog zo mooi zijn en aan alle eisen voldoen, maar dat is allemaal niets waard als je in de fout gaat met je gedrag. Wees op tijd en ga geen aandacht trekken bij binnenkomst. Het is beter om discreet een plekje te zoeken. Voorkom die epische kater en dronkengedrag. Denk niet met je dronken kop dat jij het middelpunt bent en zorg er vooral voor dat je na al dat toasten je maag moet legen te midden van iedereen. Het zou zomaar de gelukkigste dag van diegene die je heeft uitgenodigd ruïneren. De perfecte gast heeft de juiste look en het juiste gedrag en alleen dan zal je niet ontsnappen aan de lens van de fotograaf. Giuseppe Gargano bestudeerde de magische momenten van een bruiloft en foto’s. De echtparen beleven met een trouwalbum keer op keer hun emoties. Professionaliteit, discretie, inlevingsvermogen, sensitiviteit en originaliteit zijn de ingrediënten achter het werk van deze deskundige foto’s en video’s die je herinneringen onsterfelijk maakt.

Credits: Meral Soydas Photography

Vergeet zeker niet om na te denken over de perfecte haarstijl bij jouw bruiloftsgast look!

Bekijk dus ook: Te gast op een bruiloft? 10 fouten die je niet moet maken als het gaat om accessoires

Auteur: Eline Dabekaussen

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie