7 manieren om mooi op de foto te staan!

Professionele fotografen horen altijd van de tortelduifjes dat ze de trouwfoto’s zo natuurlijk mogelijk willen. Geen geforceerde glimlach of houding, alles zo echt mogelijk. Bovendien is het ook nog eens de trend, geposeerde foto’s zijn uit, natuurlijke foto’s van de verliefde koppels caught in the moment, zijn in. Maar het is niet enkel de fotograaf die hiervoor kan zorgen. Jullie zijn de modellen en degenen die op de foto komen te staan. De fotograaf zorgt voor de perfecte lichtval, het moment en een vertrouwde sfeer, maar het koppel doet de rest.

Hoe kun jij er voor zorgen dat je zo natuurlijk mogelijk op de foto’s staat? Lees onderstaande tips en haal het beste uit je trouwfoto’s!

Foto: Arma Fotografie

De eerste stap begint bij het vinden van de juiste fotograaf. Kies een fotograaf die gespecialiseerd is in de spontane fotografie of de ‘documentairefotografie’. Deze fotografen zijn gespecialiseerd in het vastleggen van eenmalige gebeurtenissen. Zij zullen jullie perfecte moment dan ook goed weten vast te leggen, zonder dat je hoeft te poseren. Oefen met de andere tips en je zult zien dat de fotoshoot een natuurlijk en bijzonder onderdeel van de bruiloft wordt! Ben jij op zoek naar een fotograaf voor jouw bruiloft? Bekijk onze selectie van de beste fotografen uit Noord-Holland, Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant!

De positie voor de lens

Probeer niet recht voor de camera te staan maar ga in een natuurlijke hoek staan. Laat daarbij je hand op je heupen rusten. Hiermee creëer je een extra dimensie in je lichaam waardoor de foto meer diepte krijgt. Daarnaast kun je je ook met je rug naar de camera draaien en je hoofd terugdraaien zodat je van de zijkant de camera inkijkt. Deze houding geeft ook extra diepte aan de foto’s. Lees ook: Hoe poseer je op je trouwfoto’s? Tips en tricks

Foto: Only Love Photo
Foto: Only Love Photo

Een glimlach!

Glimlachen is altijd goed. Hoewel je misschien denkt dat jouw glimlach niet mooi is, zijn er genoeg studies die bewijzen dat foto’s waarop mensen lachen als veel aantrekkelijker worden beschouwd. Een bruiloft is een vrolijke aangelegenheid, en een lachende foto is dan ook zeker een betere pose dan een foto waarop je niet op lacht. Als je liever niet je tanden bloot lacht, oefen dan op een natuurlijke glimlach – niet te stijf!- waarbij je je lippen op elkaar houdt. Wij raden ook aan: 9 dingen die elke bruid wilt horen op de grote dag.

Foto: Only Love Photo
Foto: Shugol Georg

Je blik en gezichtsuitdrukking

Het is aan te raden niet recht in de lens te kijken, tenzij de fotograaf hier om vraagt. Foto’s waarop je niet in de camera kijkt ogen altijd natuurlijker. Het doet lijken alsof er geen fotograaf aanwezig is. Denk maar aan films. Acteurs kijken ook nooit recht in de camera. Je kunt bijvoorbeeld naar je partner kijken, of naar een detail op de jurk. Je kunt ook in de verte kijken of dromend -denkend aan de komende huwelijksreis- wegkijken. Om een frisse blik te behouden kun je je ogen een paar seconden sluiten voordat de foto wordt genomen, of even knipperen. Dit oogt relaxt en spontaan.

Een andere techniek om relaxt en gelukkig op de foto’s te staan, is door te denken aan iets fijns. Ongemerkt verzacht onze expressie en staan onze ogen helderder en stralen we meer. Houd hierbij je hoofd een beetje schuin, en je zult zien dat de foto straalt!

Foto: Only Love Photo

Handen en armen

Wat moet je doen met je armen en handen? Er zijn maar weinig fotogenieke mensen waarbij dit natuurlijk gaat. De oplossing ligt hier in het gebruik van de omgeving. Draag je bruidsboeket in je handen, pak je sluier vast, of – voor de heren – steek je handen subtiel in je zakken. Wil je je armen en handen niet gebruiken, laat ze dan flexibel en enigszins gebogen langs je lichaam hangen.

Foto: Only Love Photo

Beweeg

Vermijd stijf staan en probeer te bewegen. De fotograaf kan hier zijn moment pakken en jullie in deze natuurlijke posities vastleggen. Maak korte, kleine bewegingen en vermijd te grote bewegingen. Doe alsof je het haar of het gezicht van je partner streelt, trek je kleding recht, kijk naar je ring of breng je haar in model.  Let bij het eindigen van de beweging op dat je weer in een goede positie eindigt. Het is heel natuurlijk om je naar de fotograaf te bewegen, aangezien hij degene is die je aandacht vraagt, maar om het natuurlijk te houden kun je beter doen alsof hij er niet is. Lees ook: 4 tips om de juiste trouwfotograaf te kiezen!

Foto: Only Love Photo

Gebruik je omgeving

Zorg voor een wisselwerking met je omgeving, of de locatie nou in de stad of in de natuur is. Leun op een boom, zit op een bankje of een muur, laat je hand door de bladeren of het gras gaan, begroet mensen, praat met je partner, drink een kopje koffie op een terras, alles waarvan je kunt profiteren is welkom en dit geeft de fotograaf ook veel gelegenheid om mee te spelen.

Foto: Daniela Naritelli
Foto: Only Love Photo

Geniet!

Je ontspannen voelen en een leuke tijd hebben, is uiteindelijk het beste advies. Diep ademhalen of een ontspannend theetje drinken vooraf is geen nonsens, en zouden bijna verplicht moeten zijn voor die momenten vóór de shoot. En lees deze drie tips om te ontspannen voor je bruiloft.

Foto: Only Love Photo
Foto: Only Love Photo

 Volg deze tips en oefen voor de spiegel. Je kunt ook een pre-bruiloft shoot doen, want het is dé gelegenheid om te repeteren en om kennis te maken met het voor de camera staan. Het is een goede aanvulling voor een ontspannend shoot, en om alvast vertrouwd te raken met het poseren. En vergeet vooral niet te genieten van jullie moment of fame!

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie