De 7 leukste bruiloft films!

Je gaat trouwen en je wilt alvast in de stemming komen? Bekijk dan ons overzicht met films die gaan over het thema trouwen. Uiteraard hoef je niet te gaan trouwen om ze ook gewoon lekker te gaan kijken. Veel plezier in ieder geval!

Foto: Cuatro bodas y un funeral

Four weddings and a funeral (1994)

Charles woont samen met zijn zus en is een typische Engelsman die altijd wel naar bruiloften gaat, maar zelf nooit zijn grote liefde kan vinden. Zodra hij in de nabijheid van een mooie vrouw is, weet hij vaak geen zinnig woord uit te brengen. Dan ontmoet hij de Amerkaanse jongedame Carrie op een huwelijksfeest waar hij direct verliefd op wordt, maar al snel blijkt dat ze op het punt staat met iemand anders te trouwen.

MGM film lgbt hugh grant disability

Corpse bride (2005)

Het verhaal speelt zich af in het Victoriaans tijdperk. De Van Dorts zijn rijke visboeren van een lage sociale klasse. Zij willen dat hun zoon Victor (Johnny Depp) trouwt met Victoria Everglot (Emily Watson) om zo te stijgen op de sociale ladder. Victoria’s ouders, Lord en Lady Everglot, hebben geen cent meer en zijn dus genoodzaakt hun dochter te laten trouwen met Victor Van Dort, zodat ze weer geld hebben. Victor is een zeer zenuwachtige jongeman die moeite heeft met het memoriseren van zijn huwelijksgelofte.

tim burton

The son of the bride (2001)

Een echte klassieker! Als een 40-jarige workaholic het kerkelijke huwelijk van zijn vader en moeder moet regelen, komt hij tot bezinning in zijn stressvolle bestaan en ontdekt de echte waarden van het leven.

My best friend’s wedding (1997)

Jules (Roberts) heeft lang geleden een afspraak met Michael (Mulroney) gemaakt om te gaan trouwen als ze op hun 28ste nog steeds vrijgezel zijn. De tijd is bijna aangebroken en Jules ziet er erg tegenop, omdat ze helemaal nog niet wil trouwen. Twee weken voordat het zover is krijgt Jules te horen dat Michael gaat trouwen met Kimberly (Diaz) en dan realiseert ze zich dat ze eigenlijk toch erg verliefd is op Michael. Vastbesloten om het huwelijk tegen te houden gaat ze op pad, maar Kimberly blijkt ontzettend aardig te zijn, dus Jules komt voor een moreel dilemma te staan.

love julia roberts dermot mulroney my best friends wedding

Melancolia (2011)

‘Melancholia’ vertelt het verhaal van een groep mensen die moet zien om te gaan met het sterven van de Aarde. Onder hen zijn de twee zussen Justine (Kirsten Dunst) en Claire (Charlotte Gainsbourg). Justine staat op het punt om te trouwen, als er plotseling een enorme planeet genaamd ‘Melancholia’ kennelijk dreigend dicht bij de aarde opdoemt…

Monsoon wedding (2001)

De famillie Verma maakt zich op voor het huwelijksfeest van hun dochter Aditi. Vader Lalit probeert de trouwerij in goede banen te leiden, maar hij raakt steeds nerveuzer van al die famillieleden die van heinde en ver zijn gekomen om het feest bij te wonen. Van de opgefokte huwelijksplanner Dabuy hoeft hij geen hulp te verwachten. Hij heeft immers meer oog voor de mooie huishoudster Alice. Tot overmaat van ramp blijkt Aditi twijfels te hebben met haar huwelijk. Lalit ziet me leden ogen aan hoe het huwelijksfeest dreigt uit te lopen op een ramp

The philadelphia story (1940)

Na haar playboy-echtgenoot C.K. Dexter Haven vlak na hun huwelijk de deur gewezen te hebben staat Tracy Lord twee jaar later op het punt te hertrouwen met de respectabele George Kittredge. Op dat moment verschijnt Dexter weer ten tonele, samen met de tabloid-reporter Macaulay Conner.

classic film cary grant enemies friends the philadelphia story

Geniet van deze classics! Of je nu gaat trouwen of niet!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie