7 romantische regio’s voor een huwelijksreis in Engeland

Een Engelse traditie, de high tea - Foto: Mount Somerset Hotel & Spa

Bij een honeymoon in Engeland is de associatie met regenlaarzen en een paraplu misschien snel gemaakt. Maar dit lieflijke land kent veel mooie plekjes voor een romantische reis! Pak een kop thee en kom alvast in de stemming met onze favoriete gebieden voor een huwelijksreis in Groot-Brittannië.

  • Cornwall

Kruip in de voetsporen van King Arthur en breng een bezoekje aan de toeristische trekpleister Land’s End. In St Ives kun je genieten van de zee, de rust, romantiek, boetiekjes en galerieën. Ook het Eden Project mag je zeker niet missen als je naar Cornwall gaat. Overnachten doe je in de vintage Lovelane Caravan.

Champagne in de Royal Suite - Foto: Boringdon Hall Hotel
  • Devon

Het zuidwesten van Engeland noemen we ook wel “The English Riviera”. Denk aan zachte zonnige zomers en subtropische plantengroei, en dat op een klein uurtje vliegen vanuit huis! In Torquay kun je slapen in Mount Nessing, een hotel met themakamers dat gerund wordt door twee zeer gastvrije en grappige Engelsmannen. Of kies voor het superdeluxe Boringdon Hall Hotel in Plymouth met een eigen jacuzzi!

Relaxen tijdens je huwelijksreis - Foto: Mount Somerset Hotel & Spa
  • Somerset

Altijd al willen weten waar de Cheddar en Cider gemaakt worden? Het antwoord kun je vinden in Somerset. Om vervolgens heerlijk samen tot rust te komen in het dromerige Mount Somerset Hotel & Spa.

Sweet dreams! - Foto: The Manor House Hotel
  • The Cotswolds

Heb jij alle Harry Potter films en/of boeken verslonden? Is je aanstaande dol op historie en verheug jij je al op de high tea? In het hart van Engeland vind je the Cotswolds: Area of Outstanding Natural Beauty. Ga op zoek naar sporen van Shakespeare in Stratford-upon-Avon, loop over de bruggetjes in Bourton-on-the-Water en geniet van het historische Chipping Campden. Overnachten kan bijvoorbeeld in Castle Combe, met vijf sterren in The Manor House Hotel and Golf Club.

Morning already? - Foto: Cadogan Hotel
  • London

Op loopafstand van Hyde Park en Buckingham Palace vind je het kleine paradijs Cadogan Hotel. De verschillende suites nemen je mee terug in de tijd – een mooi contrast met het bruisende en moderne centrum van Londen.

The Borrowdale Cottage - Foto: Wimdu
  • Lake District

Tussen de heuvels in het noorden van Engeland vind je het Lake District met, de naam zegt het al, maar liefst 16 meren. Beatrix Potter heeft dit gebied beroemd gemaakt door de vele dierenverhalen die ze vanuit Ambleside schreef. Stijlvol overnachten kun je in  The Borrowdale Cottage; een typisch Engels landgoed met een uitgestrekte tuin.

A room with a view - Foto: Grand Jersey
  • Guernsey & Jersey

De kanaaleilanden Guernsey en Jersey staan bekend als belastingparadijs. Concreet betekent dit dat je geen BTW hoeft te betalen op je aankopen: laat het winkelen beginnen! Logeren in een suite of hotelkamer met zeezicht doe je in Grand Jersey.

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op facebook of twitter!

 

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie