NL Login
NL

Het overwegen waard: een trouwdagverzekering.

Op je trouwdag wil je gewoon ontspannen genieten, toch? Foto: Green Wedding Shoes.

Weken, maanden, soms zelfs jaren ben je bezig met het plannen van de bruiloft. Alles is geregeld zoals jullie dat het liefst zouden zien. De bruidsjurk is perfect, de trouwauto is fantastisch, de trouwlocatie onovertroffen en alle genodigden in topconditie. Toch kan er iets gebeuren waardoor je trouwdag niet verloopt zoals je had gepland. Voor zulke gevallen zou je een huwelijksdagverzekering of trouwverzekering kunnen afsluiten (dat kan onder meer bij TrouwZeker.nl).

  • Wat is het precies?

Stel dat je bruiloft niet door kan gaan, bijvoorbeeld omdat de locatie is afgebrand, je getuige ernstig ziek is geworden of omdat het gemeentehuis blank staat door een gesprongen waterleiding. Een trouwverzekering vergoedt in dat geval de financiële schade. Je kan aanspraak maken op een bruiloftsverzekering als je onverhoopt het huwelijk moet uitstellen, voortijdig moet onderbreken of zelfs annuleren. Er zijn verschillende verzekeraars die een bruiloftsverzekering aanbieden: controleer altijd goed hoe het precies zit met de dekking van jouw verzekeraar.

Hopelijk heb je de verzekering niet nodig en kun je gewoon genieten. Foto: Mamazelle.com/Mélissa Lenoir.
  • Welke zaken kunnen worden vergoed?

Zaken die vaak onder de dekking vallen, zijn:  schade aan trouwkleding en aan de kleding van de bruidskinderen, vliegtickets, de catering, de fotograaf, de uitnodigingen, huur van trouwvervoer en trouwlocatie, de band en huwelijkscadeaus. Sommige verzekeraars vergoeden ook de aanbetalingen die je eventueel al gedaan hebt.

  • Wie zijn er verzekerd?

Ook dit verschilt per verzekeraar. Natuurlijk zijn de bruid en bruidegom verzekerd, maar in de meeste gevallen vallen de ouders van het bruidspaar, bloedverwanten in de 1e en 2e graad (en hun partners), de getuigen (en hun partners), de ceremoniemeester én de weddingplanner ook onder de dekking.

Ook als er iets met je gasten gebeurt, kun je de verzekering aanspreken. Foto: David Stubbs.
  • Wat kost het?

De premies verschillen. Je verzekert jezelf voor een bepaald bedrag en dat bepaalt de hoogte van je premie. Voor een trouwverzekering betaal je normaal gesproken één keer een premie: je gaat dus geen langdurige, maandelijkse verbintenis aan met de verzekeraar. Uitgaande van een totaalbedrag van 10.000 euro (schrik niet, daar zit je sneller aan dan je denkt!) ligt het premiebedrag gemiddeld tussen de 150 en 300 euro. (Op Bruiloftverzekering.com vind je een overzichtje dat je in ieder geval een indicatie kan geven voor de premie van jullie bruiloft.)

Uiteraard hopen wij dat jullie trouwdag gewoon het geweldige feest wordt dat jullie hebben gepland op de dag die jullie hebben uitgekozen. Maar mocht er toch een kink in de kabel komen, dan is het misschien wel zo prettig als jullie niet meteen al jullie geld in rook zien opgaan. Voor een wat duurdere bruiloft is die investering van wat extra euro’s dus in ieder geval wel het overwegen waard.

We hopen dat je trouwdag écht je mooiste dag wordt. Foto: Lidia Fitch.

Hebben jullie ook een verzekering afgesloten en misschien zelfs moeten gebruiken? We zijn beniewd naar ervaringen: laat hieronder een reactie achter of reageer op het forum.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie