9 plaatsen op de wereld waar je graag zou willen wonen

De planeet aarde is een plaats die vol zit met culturele contrasten. Bij Zankyou hebben een kosmopolitische blik waarmee we kijken naar de gevarieerde natuur, de bevolking en het voedsel en hoe alles in de wereld perfect met elkaar samenhangt. Wij zijn wereldburgers. Om deze filosofie kracht bij te zetten, hebben we enquête gehouden onder onze medewerkers om uit te vinden welke steden het beste zijn om in te leven. Na een bezoekje, wil niemand meer terug naar huis!

Lissabon (Portugal)

Lissabon is in de handen van een moderne wind terecht gekomen en dat heeft de intensiteit van de charme versterkt. Het is een unieke stad, mooi in haar complexiteit, vol met tegelwanden, en alles behalve gestroomlijnd… Hier wonen de echte Portugezen, maar ook jongeren die reisden en nooit meer zijn vertrokken.

Het excellente en goedkope eten, de straten die op een doolhof lijken waarin je elke keer iets mooiers tegenkomt wanneer je verdwaalt, de creativiteit in elke winkel… Het zijn mythische plaatsen zoals de Torre de Bélem, Sé Catedra, paleizen en la Plaza del Comercio die het zo bijzonder maken, maar ook het nachtleven in Barrio Alto, de bohemian ontmoetingsplaatsen voor diegene die nieuwsgierig zijn naar plaatsen die net iets anders zijn. Ook zijn er  grote festivals en feesten op straat, zoals Fiestas San Antonio in de zomer.

Foto vía Shutterstock: ESB Professional

Toronto (Canada)

Toronto is een van de meest kosmopolitische steden ter wereld, met het grootste aantal aan personen dat er niet geboren is, is het makkelijk aanpassen. Er zijn veel voordelen, want in Toronto vind je alle stijlen: formeel en informeel. Het heeft een financiële potentie en is een van de veiligste steden ter wereld. Op technologisch en architectonisch gebied is het een moderne stad. In Toronto is er nog een groot voordeel: je kunt er relaxen in de natuur, want er zijn parken door de hele stad, van midden in het centrum tot op rustigere plekken. Er zijn velden om op te sporten en er is een ferry die je naar een park met strand brengt.

De stad kent veel projecten gedragen door vrijwilligers, een fantastisch systeem voor het openbaar vervoer, de basis services zijn voor iedereen goed bereikbaar, de manier waarop gewerkt wordt is zorgvuldiger dan in de rest van de wereld. De woonvormen zijn completer dan waar dan ook. Tot slot kennen de Canadezen een van de beste onderwijssystemen ter wereld en daarom zijn hun scholen een voorbeeld voor de rest van wereld.

Foto vía Shutterstock: Kiev.Victor

Luxemburg (Luxemburg)

Luxemburg lijkt afgesloten van de rest van de wereld en is de grote onbekende in Europa, maar het is een ware schat die essentie van Europa ademt. Het heeft een middeleeuws Europees aspect, maar heeft een eigen persoonlijkheid met alle zwarte daken, waarvan sommige in die typische puntvorm. De gevels zijn geschilderd in beige of een pastelkleur. Het historische centrum staat op de werelderfgoedlijst. Het is gebouwd met een perfect achterliggend idee en verdeeld in La Ville Haute en La Ville Basse, deze zijn gescheiden door heuvels en trappen. De natuur in het midden van de stad is een constante factor en combineert perfect met de rest van de gebouwen die nooit uit de toon vallen. Een sprookjesachtige stad, vol magie en nog niet ontdekte verhalen.

De hoofdstad van het gelijknamige land Luxemburg is een van de veiligste en rustigste steden ter wereld. Hoewel het lijkt alsof de inwoners 40+ zijn, herbergt de stad verschillende interessante instanties van de EU en is het een interessante hoofdstad gezien de historie, de politiek, op sociaal gebied, cultuur en ook weer kosmopolitisch. De Carniche-wandeling wordt aangeraden vanwege het mooiste uitzicht van Europa. Luxemburg geeft een romantisch gevoel, maar ook de bohemian feeling.

Foto vía Shutterstock: gevision

Melbourne (Australië)

Melbourne is al vaak gekozen als beste stad om in te leven. Hier kun je de rijke Victoriaanse architectuur bewonderen, die perfect combineert met de hedendaagse architectuur en die een zee aan fantastische contrasten creëert. Bovendien is Melbourne de stad van de sport; er worden veel sportevenementen georganiseerd, ook zijn is er een veelvoud aan parken (Alberta Park, botanische tuin…) hier kun je je prima voorbereiden op jouw wedstrijd.

De trams werken perfect en rijden door de hele stad, ook zijn er fietspaden. Maar vergeet zeker de waterkant niet:  Bells strand is bekend als surfgebied en het levendige gebied eromheen. Het jaloersmakende culturele aanbod en de straten om lange wandelingen te maken, maken Melbourne fantastisch. De Souhtbank met rivier Yarra biedt ook het juiste vermaak op straat. Chapel Street is de plaats voor jongeren die van het alternatieve leven houden, brunches inclusief.

Foto: ymgerman

Madrid (Spanje)

Een stad die alles heeft. Madrid heeft een vibe waarvan je op straat geniet; waar vrije tijd en de “filosofie van de bar” de sociale contacten verbeteren. De stad heeft een fantastische sfeer en grote historie. Omdat Madrid een hoofdstad is, zijn er veel manieren van vermaak. Het is een grote stad als je naar de gebouwen en straten kijkt, met veel symbolische plekken: Palacio Real, Plaza Mayor, El Retiro… Maar er zijn ook wijken met een jonge, frisse atmosfeer zoals Malasaña en Lavapiés. Hier vind je de hipsters en alternatievelingen. De terrassen, zowel de klassieke, als de hippe rooftopbars hebben een wereldse uitstraling. Maar er zijn ook parken waar je jezelf in kunt verliezen om de hectiek van de stad te ontvluchten. De straten in Madrid zijn ware schatten met magische winkels, vriendelijke mensen en prachtige hoekjes.

Madrid is een referent op cultureel gebied, waar veel kunstenaars hebben geleefd en hun grote werken hebben ontwikkeld. In de musea en expositiezalen vind je werken die wereldberoemd zijn, maar er zijn ook plaatsen waar je lokaal werk kunt bezichtigen. Madrid is een bron van creativiteit. Het is een voorbeeld van perfecte mobiliteit want het ov werkt perfect; de mensen zijn tolerant en multicultureel (er leven van over de hele wereld samen).

Foto vía Shutterstock: Matej Kastelic

Chicago (Verenigde Staten)

Hoewel er andere Amerikaanse steden zijn met grote naam, is Chicago de meest complete om in te wonen. Hier werden de eerste wolkenkrabbers van de wereld gebouwd en daarom is hier een maximaal aantal te bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan de belangrijke Sears Towers. Hier wordt Magnificent Mile gecombineerd met een aanbod aan vermaak met ruimtes als  Navy Pier en parken die als longen van de stad fungeren.

Net als in New York, kent Chicago wijken die bevolkingsgroepen uit de hele wereld vertegenwoordigen: Chinatown en Little Italy. Maar zijn ook veel wijken met verschillende stijlen en verschillende mensen zoals Andersonville en Lincoln Park, prachtig om te wonen en heerlijk te eten. Bovendien is Chicago een jonge en frisse stad met studenten dankzij alle universiteiten. Lake Path en Lake Shore Drive zijn de grote namen.

Foto vía Shutterstock: marchello74

Singapore (Singapore)

Singapore is een van de steden met de hoogste huur ter wereld, en het heeft alles wat je zoekt in een grote stad. Hier wonen is een luxe, het onderwijs, de gezondheidszorg, de transparante politieke en de concurrerende economie maken deel uit van de belangrijkste ter wereld.

Het stadse leven is bekend over de hele wereld, het is zeer compleet. Het is omgeven door een indrukwekkend bos van wolkenkrabbers met tussengelegen parken, zoals Clarke Quay, en sommige traditionelere als Boat Quay. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van vrije tijd, het beste van de natuur en centra om helemaal tot rust te komen. In dit opzicht heeft de regering in Singapore zich ingezet voor het milieu en heeft gezorgd voor een afname van de luchtvervuiling met het terugdringen van het gebruik van diverse voertuigen.

Foto vía Shutterstock: Sean Pavone

Berlijn (Duitsland)

Berlijn is een stad vol historie, lessen van het leven en vooral een plaats voor vrij geesten. Het maakt deel uit van de moderne steden vanwege haar excellentie, en van de belangrijkste alternatieve en bohemian bewegingen ter wereld. Jongeren wisselen hun ideeën uit en leren van elkaars creativiteit om van de wereld een nog gepassioneerdere plek te maken. Het is een stad die bruist.

Ook al zit je in het centrum van Europa, wonen in Berlijn is niet duur. De collectie aan parken vormen een eerbetoon aan de natuur; er wordt zowel Engels als Duits gesproken. Berlijn is de stad van de artiesten die samenwerken met kunstenaars uit andere steden. In de zomer is Berlijn een broeikas van festivals en toneelstukken in de buitenlucht; in de winter vormen de hipster cafés, discotheken (in Kreuzberg) en plaatsen voor alternatieve bijeenkomsten (Urban Ufer) park de basisbehoeften  voor jongeren. Toch opent de historie van Berlijn nog steeds veel deuren. Er zijn talloze musea en er zijn punten die op werelderfgoedlijst staan, zoals De Berlijnse muur, Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie.

Foto vía Shutterstock: canadastock

Kopenhagen (Denemarken)

Net als Amsterdam en Berlijn is Kopenhagen perfect om te fietsen. De manier waarop de stad gebouwd is helpt hierbij en ook het gevoel dat er zorg moet zijn voor het klimaat leeft bij de overheid en de inwoners van het land. Meer dan de helft van de inwoners is gewend om de fiets te gebruiken.

Het culturele aanbod in Kopenhagen is breed en gevarieerd, het nachtleven in het centrum is divers en de perfecte vorm van animatie. De stad is een monument op zich en geschikt voor elke wandeling, fotografie en welke ervaring dan ook. Van het gevierde Nyhavn, geschilderd met smaak tot aan het paleis Malienborg of de parken Rosenborg en Frederiksberg, alles in deze stad is een cadeautje. Bovendien ben je verplicht een bezoekje te brengen aan Malmö, want die stad is dankzij de brug tussen Denemarken en Zweden makkelijk te bezoeken.

Foto vía Shutterstock: Scanrail1

Ben jij verliefd geworden op een van deze plekken? Soms denken we dat we maar een liefde kunnen hebben, maar met deze fantastische steden is het onmogelijk om niet van meerdere te houden. Als je ze bezoekt, weet je het al:  je wil nooit meer terug.

Lees ook: De 10 meest romantische steden ter wereld! en 11 opvallende tradities van over de hele wereld!

Auteur: Eline Dabekaussen
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie