Zomerbruiloft: welke accessoires en schoenen draag ik?

Complete outfit (c) marieclaire.co.uk

We moesten er een tijdje op wachten in Nederland, maar de zomerbruiloften komen eraan! Of je nou singel bent of niet, iedereen wil er goed uitzien op een bruiloft. Je hebt inmiddels een jurk, maar weet niet hoe je de look afmaakt? Geen nood, daar zijn we voor. Met deze tips zal je er beeldig uitzien, zonder de bruid te overschaduwen natuurlijk.

Bij het kiezen van je schoenen is het handig om te weten waar de bruiloft wordt gehouden: binnen of buiten? Als de bruiloft buiten wordt gehouden kan de kans groot zijn dat je over gras of zand moet lopen. Kies dan voor stijlvolle ballerina’s of een sleehak, dan blijft de hak niet vastzitten in het gras en het loopt fijner. Pumps zijn perfect voor bruiloften die binnen worden gehouden. Stem de kleur van je pump af op je outfit. Is de jurk kleurrijk of heb je geen idee hoe je moet matchen, kies dan voor een witte of metallic pump deze staan bij vrijwel elke outfit.

Een outfit voor overdag (c) marieclaire.co.uk

Voor zowel de jurk als de accessoires is de locatie en tijd van de bruiloft een richtlijn. Een ceremonie in de avond betekent dat je extravagant gekleed kan gaan. Een zijden jurk met uitbundige juwelen en een clutch zijn dan heel mooi. Een ceremonie overdag echter is juist luchtig en zomers. Een jurk in een vrolijke kleur en weinig accessoires passen dan beter hierbij. Bij het kiezen van de accessoires is less more. Kies een of twee stukken, anders wordt de outfit te druk. Ga voor een mooie ketting als je een jurk met een lange neklijn zal dragen of een opvallende armband als de jurk ruches heeft.

Zara clutch (c) marieclaire.co.uk

Een clutch maakt de look helemaal af en is bovendien heel handig om alle spullen in kwijt te kunnen. Kies een kleine clutch in een neutrale kleur zoals beige als het matchen met de jurk lastig gaat. Als je een jurkje zonder print en weinig accessoires hebt dan kan je een clutch in een felle kleur nemen die past bij je schoenen. Wat neem je allemaal mee in je clutch? Je mobieltje, lipgloss, poeder en vooral zonnebrandcrème zijn de basis elementen die altijd handig zijn om mee te nemen, maar denk ook bijvoorbeeld aan tissues mocht de ceremonie emotioneel zijn. Meer tips voor een zomerse bruiloft outfit kan je hier vinden.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie