Anders dan anders: een originele trouwkaart

Je gasten zijn een belangrijk deel van je trouwdag, maar hoe nodig je ze uit? Foto: Natán.

Toegegeven: er zijn tegenwoordige fantastische trouwkaarten te vinden die je helemaal naar wens kan aanpassen. Het is ook de normaalste zaak van de wereld om je eigen trouwkaart te ontwerpen. Maar je kunt het natuurlijk ook helemaal over een andere boeg gooien en karton laten voor wat het is! Nu brengen we je nog meer ideeën zodat jullie een onvergetelijke en originele trouwkaart kunnen versturen. Hier zullen jullie bruiloftsgasten ongetwijfeld nog lang over napraten.

  • Klassiek en stijlvol: perkament

Ga je trouwen in een kasteel of op een andere historische plek? Kies dan voor een bijpassende uitnodiging: een rol perkament. Bedrukt met een zwierig lettertype ziet zo’n uitnodiging er heel chique en feestelijk uit. Deze uitnodigingen zijn in allerlei formaten, kleuren en uitvoeringen te krijgen. Kijk bijvoorbeeld eens op origineletrouwkaarten.nl. Om de uitnodiging mooi te houden bij het versturen worden perkamentrollen vaak verstuurd in gevoerde enveloppen of in mooie bijpassende doosjes.

Trouwen op een historische plek? Een uitnodiging op perkament past perfect. Foto’s: K. Kraaijenbrink.
  • Maak een uitnodigingsfilm

Gasten uitnodigen en tegelijkertijd zelf lol maken? Dat kan als je kiest voor een filmpje als huwelijksuitnodiging. Je hebt eigenlijk alleen een filmcamera en elkaar nodig, maar je kan er natuurlijk ook een soort Hollywood-spektakel van maken, inclusief decors en figuranten. Speel jullie eerste ontmoeting na, of het aanzoek, of regisseer een heel sprookje: alles kan. Zorg wel dat je ergens in het filmpje ook duidelijk alle gegevens opneemt die je gasten nodig hebben: de datum, tijden en locaties bijvoorbeeld. Je kunt het filmpje op een dvd branden en die versturen, maar je kunt het ook op YouTube zetten en je gasten een brief sturen met alleen een geheimzinnig YouTube-linkje erin. Let op: maak het filmpje niet voor iedereen toegankelijk, anders staan er straks misschien vreemden bij het stadhuis!

  • Laat je gasten puzzelen

Je kunt je gasten ook aan het werk zetten voor een felbegeerde plaats op jullie dag: laat ze puzzelen. Je kunt een ontwerp naar keuze op een puzzel laten drukken en die vervolgens uit elkaar halen. In een bijgeleverd doosje stuur je vervolgens de stukjes naar de genodigden.

Laat je bruiloftsgasten hun best doen voor een uitnodiging: laat ze puzzelen. Foto’s: www.buskaartje.nl
  • Flessenpost

Als je gaat trouwen aan het strand, kun je kiezen voor een uitnodiging voor flessenpost. Jullie uitnodiging wordt dan in een feestelijke fles gestopt en zo verzonden aan de genodigden. Het voordeel van deze uitnodiging is dat je in de fles meerdere briefjes kunt stoppen, zodat eventueel ook een begeleidende brief van de ceremoniemeester per fles verstuurd kan worden.

Romantisch, avontuurlijk en spannend: flessenpost als trouwkaart. Foto: (c) 2009 Mykl Roventine via Flickr.
  • Smullen: een chocoladetelegram

Verstuur het goede nieuws in chocolade! Er zijn verschillende websites waar je een chocoladetelegram kunt laten maken, met elke tekst die je wil. Er kunnen zelfs chocoladehartjes aan toegevoegd worden. Je gasten zijn waarschijnlijk blij verrast als de woorden ‘Wij gaan trouwen!’ ze in chocola toelachen. Het is waarschijnlijk wel slim om alle cruciale informatie gewoon in een brief toe te voegen, want de kans is groot dat jullie heerlijke uitnodiging de bruiloft niet haalt.

  • Voor de bruiloftstranen: een zakdoek

Weet je nu al dat je moeder het niet droog houdt op je trouwdag? Zal oma er zeker een doos tissues doorheen jagen? Wees attent en stuur ze hun uitnodiging op een zakdoek. Zo heb je niet alleen een originele en opvallende uitnodiging: je gasten hebben er ook nog eens wat aan. Bovendien kunnen ze de zakdoek ook na de bruiloft nog gebruiken.

Een traantje wegpinken op je trouwdag is makkelijk met een uitnodigingszakdoek. Foto’s: www.buskaartje.nl

Eerder kon je op Zankyou ook al lezen over een bijzondere uitnodiging: een boekenlegger als trouwkaart. Heb jij nog meer ideeën of tips om een originele uitnodiging voor je trouwdag te maken? Of heb je juist vragen over jullie uitnodigingen? Deel ze op het forum of laat hieronder een reactie achter.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie