Bedankjes voor je getuigen en ceremoniemeester: wat geef je?

Je getuigen zijn onmisbaar op je huwelijk. Foto: David One.

Op je trouwdag zijn ze letterlijk en figuurlijk onmisbaar: de getuigen en de ceremoniemeester. Hoewel ze het zelf vaak al als een cadeautje beschouwen dat ze zo’n belangrijke rol mogen spelen op je huwelijk, vinden veel bruidsparen het ook leuk om deze mensen nog eens extra in het zonnetje te zetten met een bedankje. Maar ja: wat geef je ze?

  • Pen met gravure

Een van de opties is een echte klassieker: getuigen krijgen vaak een bijzondere pen waarin de trouwdatum is gegraveerd. Toepasselijk, want zonder de handtekening van de getuigen is er natuurlijk geen huwelijk! Bovendien is dit cadeau gewoon heel praktisch: iedereen gebruikt pennen. (Je ceremoniemeester dus ook!)

Toepasselijk, persoonlijk en feestelijk: gegraveerde glazen. Foto’s: www.trouwartikelen.nl
  • Wijn met een beetje extra

Houden degenen die je wil bedanken van wijn? Je kunt dan natuurlijk gewoon een flesje wijn halen bij de slijter, maar je kan het ook net wat extra’s geven. Wat te denken van wijn met een gepersonaliseerd etiket erop? Om het helemaal af te maken kun je er een pakketje van maken met een setje mooie wijn- of champagneglazen, bijvoorbeeld bij Originele Cadeaus.nl. Ook die kun je personaliseren door ze te laten graveren. Zet bijvoorbeeld de namen van je getuigen of ceremoniemeester erop, al dan niet met jullie trouwdatum erbij. Op Trouwartikelen.nl kun je zulke glazen laten maken.

  • Smullen

Je kunt mensen natuurlijk ook bedanken door ze een leuke dag of avond te bezorgen. Wat denk je van een luxe High Tea met het hele gezelschap? Of een gezellig diner of uitgebreide barbecue? Helemaal leuk natuurlijk als jullie de trouwfoto’s of huwelijksfilm al hebben: die kunnen dan bewonderd worden terwijl jullie zitten te smullen.

Een feestelijk etentje als bedankje is voor jullie als bruidspaar ook nog leuk. Foto: Boutique de 3.
  • Uitje

Wegsturen is natuurlijk ook een idee: bedank je bruidspersoneel door ze een nachtje of weekendje weg te sturen naar een leuk hotel, appartement of vakantiehuisje en laat ze daar lekker in de watten leggen. Je kunt ook kiezen voor een bon waarmee ze zelf een leuke activiteit kunnen uitkiezen (bijvoorbeeld een Bongo-bon)

  • Wederdienst

Is de bodem van de spaarrekening in zicht en is er even niet zoveel geld beschikbaar? Als je weet dat je getuigen of ceremoniemeester zelf trouwplannen hebben, kun je ook een contractje of bon in elkaar draaien waarin je verklaart hetzelfde voor hen te willen doen als zij voor jou hebben gedaan. Uiteraard alleen maar doen als je het ook niet erg vindt wanneer die bon werkelijk wordt ingeleverd.

Mensen die je trouwdag tot een topdag maken, wil je natuurlijk graag bedanken. Foto: Eric Velado.
  • Verdere inspiratie

Denk ook eens aan: een dinerbon, een usb-stick met foto’s van de trouwdag, een ingelijste foto van jullie (niet voor iedereen leuk!), een beautyverwenpakket (voor de dames), manchetknopen (voor de heren), speelkaarten met een bedanktekst/foto erop, een dagje naar de sauna of schoonheidsspecialiste, een sieraard, een workshop, een theeglas mét theeboeket, en natuurlijk de good old bos bloemen.

Heb jij nog een briljante cadeautip voor de getuigen of ceremoniemeester? Schrijf hieronder een berichtje of meld je op het Zankyou forum!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Comentaar (1)

info2
15 mei 2012

Briljante cadeautip: Bedankjes met Bloemzaadjes in dverse vormen op http://www.memoriae.nl

Een aanrader.

Antwoorden

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie