Ben je gelukkig? 5 vragen die je helpen dat te ontdekken

Het wetenschappelijk bewezen dat een glimlach ons aantrekkelijker maakt. Met een glimlach stralen we gevoelens van zekerheid en vriendelijkheid uit. Als je lacht voelen de mensen om je heen zich meer op hun gemak. Bovendien zorgt de glimlach voor een langer leven en is het een geheim voor een lange en gelukkige relatie. En jij? Ben jij gelukkig? Het is makkelijk te ontdekken, je hoeft alleen elke dag onderstaande vragen te beantwoorden!

Foto: Melike Doganbas

1. Hoe is je humeur als je opstaat?

Als je tien keer op snooze drukt in de ochtend, betekent het dat iets dat je elke dag moet doen je niet motiveert om op te staan. Bovendien als je opstaat met de gedachte dat je aan een verschrikkelijke dag moet beginnen, gaat er iets niet goed en heb je misschien een verandering in je leven nodig. Opstaan met goede zin en energie is een teken van gelukkig zijn, dus zorg ervoor dat niemand je je enthousiasme en spontaniteit afneemt!

2. Zou je over een jaar hetzelfde doen als wat je nu doet?

Tevreden zijn met je werk is iets heel belangrijks. Het is waar dat niet alles in het leven om werk draait, maar elke dag bezig zijn met iets moet veel positieve aspecten hebben: de collega’s, de werksfeer, iets doen dat je leuk vindt… Sluit je ogen en denk na over of je dit over een jaar nog zou willen doen. Dit is een manier om te controleren of je je werk je wel echt gelukkig maakt of niet.

Foto: Aleksandra Ukhaneva

3. Wie heeft je laten lachen vandaag?

Een onverwachte kus van je partner, een telefoontje van je moeder, een klein detail van je vriendinnen… Er is zeker meer dan één persoon om je heen die een glimlach op je gezicht tovert met een klein gebaar. Deze personen maken deel uit van jouw geluk. Blijf weg van mensen die je energie opslokken en je humeur verpesten. Zorg voor goede en sterke relaties met de personen die er echt toe doen. Met je partner kun je een lijst met beloften maken zodat jullie relatie eeuwig duurt.

4. Wie zijn de personen van wie je echt houdt?

De personen van wie je het meest houdt, zijn de personen met wie je de moment van geluk deelt. Het zijn de personen die je als eerste belt als je iets moois is overkomen. Natuurlijk is het leven niet altijd rozengeur en maneschijn, maar reageer je niet op deze mensen af als je een mindere dag hebt. Dat verdienen ze niet. Weten op wie je kunt bouwen en op wie niet helpt je om de onmisbare personen in je leven te identificeren en dat helpt je gelukkiger te worden. Koester je vriendinnen want er zijn momenten waarop je niet zonder ze kunt! En als het aankomt op je liefdesrelatie, kijk dan snel naar de 10 dingen die je moet zeggen in een relatie!

Foto: Aleksandra Ukhaneva

5. Waar denk je aan voordat je gaat slapen?

De negatieve gedachten hebben over het algemeen een sterkere invloed dan positieve gedachten. Als je een slechte humeur hebt gedurende de dag en blijft klagen, is het waarschijnlijk dat alle negatieve gedachten voor het slapengaan nog eens voorbij komen. Ben je daarentegen gelukkig gedurende de dag en bekijk je alles vanuit een positief perspectief, dan ga je ook gelukkig slapen en kun je de volgende dag weer vol energie aan!

Foto: Wit Photography

“Geluk is als de paleizen in verhalen over feeën wiens poorten worden bewaakt door draken: we moeten ervoor vechten”, zei schrijver Alexandre Dumas al eens. Omring je door mensen die bijdragen aan jouw geluk, doe wat je leuk vindt en vooral: leef en voel! En ga je binnenkort trouwen? Lach! Een lachende bruid is altijd mooier!

Auteur: Eline Dabekaussen

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie