Bloeiende bloemen en de eerste zonnestralen: kies voor een lentebruiloft

Trouwen in de lente (c) Lona Aalders

De grootste kou is voorbij en de bloemen staan in bloei: de lente staat voor een nieuw begin. Symbolisch gezien dus een prima tijd om je bruiloft te vieren. Speel wel op safe want het weer kan nog behoorlijk grillig zijn. Kies voor een locatie dat zowel een binnen als een buiten heeft zoals bijvoorbeeld de tuin van een hotel. Je kunt dan uitgaan van een bruiloft in de tuin maar mocht het weer tegenzitten dan kan het huwelijk nog uitwijken naar binnen.

De lente wordt vaak geassocieerd met bloemen. Een bloementhema zou dan ook het meest voor de hand liggen voor je huwelijk maar er zijn meer mogelijkheden. Wij hebben verschillende stijlen uitgezocht voor een geslaagde lentebruiloft. Één bruiloft, drie verschillende sferen. Laat je inspireren door…bloemen!

Kersenbloesem

Voor een klassieke vintage sfeer combineer je de kleuren chocoladebruin en zachtroze met wit. Denk aan kersenbloesem of amandelbloesem. Om het geheel op te peppen zou je eventueel een accentkleur, bijvoorbeeld lime, kunnen toevoegen aan je kleurenpalet.

Credits met de klok mee: Jurk (c) Monique Lhuillier, Kersenbloesem (c) M.Fortini - Flickr, Tafel (c) Martha Stewart, Rolls Royce (c) Trouwautoshop

Voor een lentebruiloft is een bruidsjurk met lange mouwen te warm terwijl een strapless jurk vaak weer te frisjes is. Kies dan ook voor een trouwjurk met een korte mouw en houd een vestje of bolero achter de hand.

Stel tafelstukken samen van kant, nestjes en veertjes. Gebruik vintage theekopjes als vaasjes. Hang vogelhuisjes en oude fotolijstjes, al dan niet leeg, aan de bomen op.

Kies voor een mooie witte Rolls Royce als trouwvervoer. Laat aan het einde van de ceremonie witte duiven op.

Narcissen

Mix het wit, in de aankleding van je bruiloft, met de kleuren groen en geel om een echte lente sfeer te bereiken. Pas wel op met deze combinatie omdat geel en groen ook al snel een Pasen gevoel geven. Maak van de nood een deugd en tik goedkope (maar niet paasachtige) paasversiering op de kop voor je bruiloft!

Credits met de klok mee: Gele tulpen (c) Barbara Samuel, Flickr - Lente decoratie (c) Benj Haisch, Bruidstaart (c) Bake Shoppe Asheville, Bruid en bruidsmeisjes (c) Julia Robbs voor Our Labor of Love

Speel in dit thema met natuurlijke lente elementen. Verwerk vlinders en libelles in je decoratie. Ook tulpen en verse kruiden passen goed in deze stijl. Je zou bijvoorbeeld rozemarijn of thijm kunnen verwerken in je bruidsboeket of in de tafelmiddens.

Vraag om een bruidstaart geheel versierd met bloemen. We gaan in dit thema voor een overdaad aan bloemen, het is tenslotte lente!! Als bedankjes kunnen jullie bloembollen of zaaizaadjes geven, helemaal in de voorjaarssfeer.

Kies voor milieuvriendelijk met de fiets, of nog beter de bakfiets gevuld met bloemen, als trouwvervoer. Draag een korte trouwjurk, het fietst zo onhandig met zo’n klassiek geval. Lekker de lente in je bol….en nu hopen dat het niet regent!!

Orchideeën

Pastelkleuren zorgen voor een zachte en romantische stijl. Ga voor gebroken wit met paars- en rozetinten. Denk voor je aankleding aan Alice in Wonderland die de Provence ontdekt. Vind een mooie hartendame uit een ouderwets kaartspel, gebruik deze in je uitnodigingen of gebruik het hele dek als naamkaarten. Lavendel is bijzonder geschikt in tafelmiddens met mooi lint samengebonden.

Credits met de klok mee: Bruidstaart (c) Ladurée, Jurk (c) St Pucchi, naamkaartjes (c) Anista Designs via Etsy, bruidsmeisje (c) Scott Andrew Studio

Voor je bruidsboeket zijn orchideeën en magnolia’s mooi. Paarse bloemen zoals viooltjes, blauwe regen, crocus, sierui kun je goed gebruiken in de decoratie. Vul bijvoorbeeld mandjes ermee en zet ze her en der neer.

Een roze Macaron pyramide is een leuk speciaal idee voor de bruidstaart. Als trouwvervoer ga je voor de koets. Vergeet de bruidsmeisjes niet met bloemblaadjes te laten strooien om het geheel in stijl af te maken.

Maak je eigen gratis bruiloftsite en laat die samen met de Zankyou cadeaulijst aansluiten op de voorjaarsstijl!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie