Bruid in verwachting: hoe organiseer je je bruiloft als je zwanger bent?

Toekomstige moeder en verloofd? Je moet op zoek naar een trouwlocatie, decoratie kiezen, bloemen, je bruidsjurk, uitnodigingen sturen… Als alles in het teken staat van de baby, moet jij je bruiloft en de komst van de kleine voorbereiden. We weten dat dat moeilijk is en daarom geven we je enkele adviezen op deze mooie, maar zware weg! Noteer!

Foto: Dufrasnes Fotografie

1. Houd het klein

Het allereerste is je bewust worden van de realiteit en kies dan voor een kleine bruiloft die je met smaak perfect kunt organiseren in plaats van proberen een groot feest met toeters en bellen te houden waar je zelf niet optimaal van kunt genieten. Een kleine bruiloft is emotioneel en je hebt de mensen om je heen die voor jou belangrijk zijn.

2. Maak een planning

Maak een planning voor beide gebeurtenissen en houd rekening met de religieuze regels als je gelovig bent. Het is belangrijk dat je je baseert op plannen die haalbaar zijn, denk daarbij aan dingen als budget, vrije tijd, werk en personen die je kunnen helpen. We adviseren om van tevoren na te gaan wat je budget is en lees hier hoe je de perfect gastenlijst samenstelt.

Foto: Lirola&Cussó

3. Vraag hulp

Het is ideaal, als je er het geld voor hebt, om de professionele hulp van een weddingplanner in te schakelen (ontdek in dit artikel de beste uit Noord-Holland!). Deze adviseert je in alle opzichten over je grote dag en zorgt ervoor dat de planning ernaartoe rustig verloopt. Denk er ook aan dat je toekomstige echtgenoot, je familie en vrienden je kunnen helpen om de organisatie makkelijker te maken.

4. Ontspan en word niet nerveus

Het is belangrijk dat je jouw gezondheid en die van de baby niet vergeet gedurende het hele proces. Ga naar alle check-ups en volg alle adviezen van je arts op. Plan momenten voor ontspanning in en sport, op die manier kun je de spanning inperken en een slecht humeur voorkomen. En… je blijft ook nog eens in shape.

Foto: IN-Fotodesign

Yoga- of pilateslessen voor zwangere vrouwen kan een leuke mogelijkheid zijn. De hormonale schommelingen en de voorbereiding van bruiloft kunnen stress en irritatie opwekken, dus denk ook goed na over je voeding. Spreek je zorgen uit tegenover je geliefden, ga uit met vriendinnen en reserveer rustmomentjes om je hoofd leeg te maken… In dit artikel vind je nog meer tips voor ultieme ontspanning voor de bruiloft!

5. Zorg voor een mooie bruidsjurk

Raak niet gefrustreerd door je nieuwe postuur. Relax! Vandaag de dag zijn er heel veel modellen voor zwangere bruiden als het aankomt op de trouwjurk. Je zult er uitzien als een prinses. Bovendien: als je een planning volgt waarbij je gezond eet, je aan zwangerschapsgym doet en verzorgingsproducten voor toekomstige moeders gebruikt, kun je alleen maar extra stralen op je grote dag. Lees trouwens ook wat je vooral niet moet doen op de dag voor je bruiloft en bekijk hier de mooiste trouwjurke voor zwangere vrouwen van 2017!

Foto: Lirola&Cussó

6. Pas op met het menu!

Houd rekening met je eigen situatie op het moment dat je het menu uitkiest. Let vanzelfsprekend op met rauw vlees en rauwe vis!

7. Zorg voor drankjes zonder alcohol

Zoals gewoonlijk moet je voor je gasten alcoholische versnaperingen hebben, maar probeer ook voor jezelf een alcoholvrij drankje in te slaan. Denk bijvoorbeeld aan een tafel vol alcoholvrije cocktails waar ook de kleine kinderen en je zwangere gasten van kunnen genieten. Ontdek 7 frisse drankjes om te serveren op je bruiloft! 

Foto: Dario Endara

8. Héél belangrijk, goede schoenen!

Wij raden zwangere bruiden aan geen hoge hakken te kiezen, kies voor iets comfortabels waar je ook op kunt dansen. Heb je ondanks alles toch voor een strakkere jurk gekozen? Denk er dan over na of je op de dansvloer niet voor een hele andere look wil gaan waarin je vrijer kunt bewegen.

Foto: Melike Doganbas

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie