Bruidsboeketten: de trends voor 2013!

Bruidsboeketten zijn niet echt aan mode onderhevig, maar er zijn zeker trends te ontdekken! Foto's: Bellethemagazine.com

Al is het alleen maar om naar je vrijgezelle vriendinnen te gooien: een bruidsboeket hoort erbij. Wij zetten voor jou de mooiste bruidsboeketten en de trends voor 2013 op een rij. De belangrijkste trend? Alles kan!

Boeketten in pastelkleuren zijn een trend en boeketten die (bijna) helemaal wit zijn, zijn al jaren het meest populair. Niet zo gek, natuurlijk, want ze ogen lieflijk en romantisch en als jij gaat voor het ultieme sprookjeshuwelijk, maakt zo’n boeket de sfeer op jullie trouwdag compleet. Populaire bloem in elk boeket: de ranonkel!

Bruidsboeketten in lichte tinten. Foto's: Bellethemagazine.com

Ga je liever voor stoer? Dan kunnen hardere, donkere kleuren ook prachtig in een bruidsboeket worden verwerkt. Welke bloemen je gebruikt, is aan jou. Maar denk eens out of the box: waarom altijd rozen en gerbera’s? Wel eens aan artichokken gedacht? Ook hip: een bruidsboeket van gipskruid.

Boeketten in harde kleuren met bijzondere bloemen. Foto's: Green Wedding Shoes.

 

Gipskruidboeketjes. Foto's: Arc Fotografia en Lounge Fotografia.

Hip in 2012 én 2013 zijn bruidsboeketten in één kleur. Welke kleur en welke bloemen je kiest, maakt niet uit, maar voor een echt statement kies je natuurlijk een knalkleur, zoals fuchsia.

Helemaal van nu zijn bruidsboeketten die niet (alleen maar) gemaakt zijn van bloemen. Zo is er het brocheboeket: opvallend, stoer en praktisch: de bloemen gaan niet dood en je kunt het zolang bewaren als je wil. Aan boeketten waar wél echte bloemen in zitten, worden steeds vaker andere elementen toegevoegd: zo zien we parels in (of als) het bruidsboeket, kristallen, veertjes, vlindertjes tussen de bloemen en andere versieringen.

Boeketten gemaakt van broches: hip en stoer. Foto's: Fantasy Floral Designs

 

Een boeket van veren. Foto: Images by Lori

Relatief nieuw is het idee dat je trouwboeket helemaal niet de vorm van een standaard boeket hoeft te hebben. De populairste vorm is nog altijd het traditionele biedermeierboeket en dat zal voorlopig ook wel zo blijven. Maar ook pomanders duiken steeds vaker op, evenals tasjes met bloemen die de bruid meedraagt. Maar je kunt ook gaan voor een ‘mof’ van gipskruid. Weg van de standaard is het devies in 2013: het hóeft geen traditionele bos te zijn en er hoeven geen rozen in jouw bruidsboeket.

Een biedermeierboeket kan altijd, maar waarom niet iets aparts? Foto's: Donnesulweb.it en Ciralombardo.it

Meer inspiratie vind je onder meer op Bloemart.nl Voor welk boeket ga jij? Lief en romantisch of stoer en opvallend? Laat het ons weten door te reageren op deze blog!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie