Bruidsjurk 2013: Zankyou presenteert favoriete trouwjurken van 2013

Bruidsjurk uit de collectie van Vera Wang Voorjaar 2013

De ontwerpers van bruidsmode hebben zich voor 2013 weer helemaal uitgeleefd! Net als vorig jaar kwamen er hele uiteenlopende ontwerpen voorbij, maar wat wel opviel is dat kleur veel centraal stond in meerdere collecties. We hebben bij Zankyou de meest belangrijke trends op een rijtje gezet. Kun je er geen genoeg van krijgen? Kijk dan naar de uitgebreidere posts over de bruidsjurken van 2013 van bijvoorbeeld Oscar de la Renta of Rosa Clará.

 

Bruidsjurk uit de collectie van Vera Wang Voorjaar 2013

 

Bruidsjurk uit de collectie van Vera Wang Voorjaar 2013

Vera Wang was een van de opvallende ontwerpers dit jaar die felle kleuren in haar collectie heeft verwerkt. Haar voorjaarscollectie bruidsjurken van 2013 was een ware innovatie in de bruidsmodewereld. De ‘Mei Ming’-collectie (dat is Chinees voor ‘mooie dromen’) is geïnspireerd door de Chinese cultuur en vooral de traditie om in het rood te trouwen. Binnen de Chinese cultuur is de rode kleur een symbool voor geluk en voorspoed. De collectie bestaat uit 15 jurken en ze zijn stuk voor stuk rood! Voor bruiden die toch liever een klassieke kleur willen heeft Vera Wang dezelfde ontwerpen ook in het wit en ivoor.

Nog een ontwerper met een unieke collectie was Oscar de la Renta, hij gebruikte voor zijn collectie veel tule en enkele bruidsjurken zijn op het pompeuze af. Toch blijft het heel stijlvol en heeft hij zowel rustige als uitbundige items. Het accessoire dat alle aandacht trekt is de Spaanse kam, het geeft een bijzondere uitstraling en lijkt op een kroontje. Met een jurk en Spaanse kam van Oscar de la Renta lijk je op een echte prinses!

Oscar de la Renta voorjaar 2013 trouwjurk
Oscar de la Renta voorjaar 2013 trouwjurk

Terwijl de vorige ontwerpers experimenteerden met kleuren had Monique Lhuillier besloten te kiezen voor traditionele wittinten. De kleuren mogen dan traditioneel zijn, maar dat zijn de jurken zelf niet. De collectie kenmerkt zich door vrouwelijke elementen zoals strikjes, hoop glitters, tule en kant! Naast lieve jurken zijn er ook jurken met een diepe V-hals die zowel spannend als elegant zijn vanwege de fijne kantelementen rondom de schouders.

 

Monique Lhuillier bruidsjurk collectie 2013

 

Monique Lhuillier bruidsjurk collectie 2013
Monique Lhuillier bruidsjurk collectie 2013

Geen fan van uitbundige ontwerpen en wil je inspiratie opdoen voor een eenvoudige maar bijzondere jurk? Duik dan vooral in de collectie van Rosa Clará. Haar collectie voor dit jaar kenmerkt zich door eenvoudige lijnen en delicate stoffen. De jurken zijn in pastelkleuren en hebben een zachte uitstraling.

 

Lichte jurken van chiffon en zijde, Rosa Clará. Foto: Barcelona Bridal

 

Bekijk nu ook de laatste trends bruidsjurken van 2015!

Voor welk merk val jij als een blok? Deel het via ons Forum! Volg Zankyou ook op Twitter of Facebook!

 

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie