Bruidskinderen; maak het ook hun Grote Dag!

Hartstikke leuk natuurlijk, kinderen op de bruiloft. Maar hoe zorg je ervoor dat jullie grote dag ook écht een groot feest word voor de kleintjes? En hoe voorkom je dat de kinderen verloren lopen op het grotemensenfeest?

Meer lezen “”
Hoe meer hoe beter! De bruid/juf nodigde haar hele klas uit. Foto: De Bruiloften by Mark Kuipers

De meest bekende rol die kinderen op de bruiloft vervullen is zonder twijfel die van bruidskinderen. Bloemen strooien, voor de bruid uitlopen tijdens de ceremonie, de ringen aangeven. Allemaal dingen waarbij zelfs de allerkleinsten kunnen helpen en waardoor ze een belangrijk punt in de ceremonie worden. Dat in combinatie met hun bijzondere nieuwe kleren, bloemen in hun haar of een echt pak aan, zoals de grote mannen dat hebben, en het is al snel een onvergetelijke dag voor iedere kind.

Meer lezen “”
Schattige bruidsmeisjes. Foto's: De Bruiloften by Mark Kuipers

Zeker als het om de kinderen van het bruidspaar zelf gaat, is het een goed idee om de kinderen écht bij de gehele bruiloft te betrekken. Zo wordt het huwelijk iets van het hele gezin. Met veel uitleg over wat het huwelijk inhoudt, wat er zal gebeuren en wat voor belangrijke rol de kinderen daarin spelen, voelen de kleintjes echt deel van de grote dag. Laat ze bijvoorbeeld vragen stellen aan de persoon die de plechtigheid van volbrengen of neem ze eens mee naar een afspraak met de weddingplanner.

Meer lezen “”
De bruiloft is iets van het hele gezin samen. Foto's: De Bruilloften by Mark Kuipers

Zeker voor kinderen die al iets ouder en zelfstandiger zijn, is er niets mooier dan een eigen functie te hebben tijdens de bruiloft. Dit hoeft zich niet te beperken tot bloemenmeisje alleen. Een stoere kleine man kan de chauffeur hartstikke goed helpen met de trouwauto. En wat de denken van de bijzondere foto’s die een mini-fotograaf kan maken tijdens het feest? Zolang de kids iets doen waar ze lol in hebben, zullen ze hun taken zeker heel serieus nemen!

Meer lezen “”
Een stoere vent kan de chauffeur helpen! Foto's: De Bruiloften by Mark Kuipers

Wellicht komt er een moment dat de kinderen, zeker de hele kleintjes, moe worden, geen zin meer hebben of gewoon even rond willen rennen. Ben hierop voorbereid en leg meer dan voldoende tekenspullen, spelletjes, voetballen en springtouwen klaar. En een speeltuin bij het feest is natuurlijk helemaal een luxe! Zorg dat de kinderen al vóór het feest weten waar deze spulletjes voor hen klaar liggen, zodat ze niet constant hulp nodig hebben van anderen, maar dat ze lekker hun eigen plan kunnen trekken.

Meer lezen “”
Laat de kids lekker doen wat ze leuk vinden. Foto's: De Bruiloften by Mark Kuipers

Wanneer de kinderen weten wat ze te wachten staat en er voldoende afleiding voor ze is, zorgt hun aanwezigheid juist voor dat beetje extra feestvreugde en vrolijkheid. De ontspannen sfeer, hun stralende gezichtjes en na afloop nog ontelbaar veel herinneringen ophalen, is zonder enige twijfel, alle moeite waard!

Meer lezen “”
100% extra vrolijkheid! Foto's: De Bruiloften by Mark Kuipers

Foto’s: De Bruiloften by Mark Kuipers

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op facebook of twitter!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie