Bruidsmake-up – de nieuwste trends voor 2012!

Raghda Bashy (26) komt uit Irak en woont al 15 jaar in Almere. Ze is zes jaar geleden begonnen met haar werk als beauty adviseur bij Douglas. Ze heeft een brede opleiding voor schoonheidsspecialiste, visagist en kapster gedaan. Het is haar grote droom ooit een eigen beauty salon te beginnen. Inmiddels werkt ze al meer dan acht jaar aan huis waar ze het haar en de make-up doet voor o.a. bruidjes.

Prachtige bruidsmake-up - Foto: Raghda Bashy

 Raghda: “ik vind het zo mooi werk om vrouwen er op hun  mooist uit te laten zien! Als het gaat om bruidsmake-up kan ik helemaal los gaan. Alles moet dan perfect zijn en je kan ook lekker je gang gaan met verschillende lagen. Niet dat ik nou heel dik opmaak, helemaal niet. Maar ik hou rekening met het licht, de foto’s en de films die gemaakt worden van de bruid. Dan mag je huid niet glimmen en dan mag er net wat meer dan één kleur gebruikt worden. Bovendien moet de make-up de hele dag en avond blijven zitten. En je moet goed afwisselen tussen mat en glimmend. Ik vind het vaak zonde als  vrouwen zich voor de grote dag zelf opmaken. Het is toch zo’n bijzondere dag, laat je dan ook bijzonder mooi maken door iemand die daar echt voor heeft geleerd. Ik kijk naar het gezicht van de bruid, de huidskleur, de vorm, de kleur en de vorm van de ogen, de jurk, de hals. Op basis daarvan maak ik een plaatje. Het moet helemaal passen bij de bruid. Als iemand niet zo uitgesproken is, kom ik niet aan met tien verschillende kleuren. En smokey eyes past dan ook niet zo goed. Nederlandse vrouwen zijn sowieso erg van de ‘natural look’. Ze kiezen voor zachte make-up en simpele, eenvoudig kapsels. Dat kan prachtig  zijn, mits goed gedaan door een deskundige. Vrouwen die een andere culturele  achtergrond hebben zijn vaak veel uitgesprokener met hun make-up en haardracht.

Zij willen vaak nepwimpers, nep haar. Glitters en heel veel kleuren. Die vrouwen willen opvallen met hun make-up. Het mag helemaal over the top. De bruidsmake-up trend voor 2012 is kleur! Smokey eyes in zwart tinten met rode lippenstift is inmiddels hopeloos ouderwets. Smokey eyes met de kleuren groen, blauw, paars kan heel mooi zijn. En zilver en goud is ook helemaal van nu. De lippen moeten zacht zijn. Harde kleuren kunnen niet meer. Zacht roze, oranje of zalm. En het is vooral nu de zomer eraan komt mooi als je wat getint bent. Ik zou iedereen sowieso aanraden een paar maanden voor de grote dag meerdere keren naar de schoonheidsspecialiste te gaan. Dat doet je huid zo veel goed. En zorg dat je wenkbrauwen goed in vorm zijn. Dat maakt het helemaal af. Als  alles klopt, dan zal je stralen op de grote dag! En dames, laat het nou doen door een professional! Je trouwt maar één keer, toch?!”

Wil jij ook je bruidsmake-up laten doen door Raghda? Neem dan contact op met ‘Raghda Style’. Haar nummer is: 06 14453953


Frauke van Hulten

Guest blogger: Frauke interviewt voor Zankyou regelmatig iemand die werkt in de trouwbranche. Zelf is Frauke schrijver en coach. Ze maakt persoonlijke glossy’s over verschillende onderwerpen waaronder ook trouwglossy’s. Een glossy van jullie huwelijk met reportages, interviews en prachtige foto’s? Ga naar haar website!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie