Bruidsmake-up: tips en trucs van visagiste & hairstyliste Katie

Onlangs deed ik de make-up en hair styling voor een bridal shoot en ik deel graag wat kiekjes van achter de schermen met jullie! De foto´s zijn gemaakt door fotograaf Timmy Ling. De locatie was het hippe Little Buddha Amsterdam en de prachtige jurken van Unielle Couture.

zankyou2012-02-03
Model Michelle wordt opgemaakt door Katie Larcombe - Foto: Timmy Ling

De focus lag op de blos en de huis. Bruidsmake-up moet ervoor zorgen dat de bruid straalt, dat haar blossen perfect zijn en dat zij er gezond uitziet. Het allerbelangrijkste voor bruidsmake-up is de basis. Als ik een foundation nodig heb die lang moet kunnen blijven zitten en welke ook een goede kleur heeft, kies ik meestal voor Estee Lauder- Double wear,  je kunt kiezen tussen Double Wear of Double Wear Light (te koop bij de Bijenkorf.).

zankyou2012-02-02
Foto: Timmy Ling

Bij Michelle heb ik de Double wear light gebruikt. Deze is genoeg dekkend, maar past zich aan aan de kleur van het gezicht. Het is erg belangrijk om de kleur zo dicht mogelijk bij de natuurlijke huidskleur te houden. De Double wear (light) is een makkelijk product om mee te werken en doet het gezicht stralen. Om het beste resultaat te bereiken, breng ik de Double wear light aan met een borstel. In tegenstelling tot Double wear, die ik aanbreng met schone vingers. Daardoor wordt de foundation een beetje warm waardoor bij perfect ´blends´ met de huid. Voor Michelle heb ik qua kleur gekozen voor Intensity 3.0.

PicMonkey 1
Foto: Timmy Ling LB: Clarins Instant light- Natural Lip Perfector RB: Estee Lauder Double Wear Light, Onder: Nars Orgasam blusher, Borstel: S06 van Make-up Studio

Een blozende bruid; de makkelijkste manier om deze te bereiken is met Nars Orgasam blusher. Deze felbegeerde blush is de beste die ik ooit heb gebruikt en is het eerste waarnaar ik grijp om de bruid er uit te laten zien als een godin. De kleur is stralend roze, met een warme gloed erdoorheen zodat hij er, eenmaal aangebracht, naturel uitziet. De textuur is fantastisch en zacht, het product is makkelijk om mee te werken en het blijft de hele dag zitten. Hetzelfde resultaat heb ik nog niet bij een andere blush ontdekt.

Zankyou 2012-02-01
Foto: Timmy Ling

Van Nars heb je ook Super Orgasam, welke even mooi is, en welke je doet voelen als een prinses, maar hij is wat moeilijker om mee te werken. Super Orgasam heeft grotere glitter korreltjes, welke makkelijk kunnen vallen op andere delen van het gezicht. Op foto´s met flits kun je dit dan goed zien, of bijvoorbeeld in het zonlicht. Niet zo handig voor je trouwfoto´s dus. Als je toch liever voor dit product gaat, wees dan zuinig en dep het als het ware op je gezicht.

zankyou2012-02-05
Foto: Timmy Ling

En dan, voor de perfecte lippen, gebruik Clarins (te koop bij de Bijenkorf.), Instant light- Natural Lip Perfector. Dit product komt ik verschillende tinten en hij ziet er naturel, vol en stralend uit. Door de handige verpakking kun je hem makkelijk meenemen op je trouwdag en hij is zo gemakkelijk aan te brengen dat je in geval van nood geeneens een spiegel nodig hebt. Michelle draagt de kleur 01.


Guest blogger: Katie is visagiste en hairstyliste, komt uit de UK en heeft veel ervaring met het stylen en opmaken van bruiden.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie