Bruidstrends voor 2017: de 12 sleutels voor een geweldig feest

Ga je volgend jaar trouwen en wil je een bruiloft organiseren volgens de laatste trends? Als dat zo is, mis dan niet de mode voor de bruiloft van 2017 en kies elk detail zorgvuldig. Schrijf op!

1. De sensuele bruid

Als iets duidelijk is, is het dat als het aankomt op de bruidsjurk, de rug de hoofdrolspeler is: opvallende ruggen, open of met indrukwekkende details. Het gaat om soepel vallende jurken van lichte stoffen die zorgen voor een elegante look van de bruid, het kant wordt een met de huid om een tattoo-effect te bereiken. Je zult de koningin van je grote dag zijn en je zult op een elegante en sensuele manier stralen!

Foto: Demi Novias
Foto: Cymbeline
Galia Lahav. Foto: Ugo Camera
Rosa Clará. Foto: Ugo Camera
Foto: Pronovias

2. Shiny shoes!

Om de bruidslook compleet te maken is een juweel perfect. EN waarom zou je niet kiezen om dat te dragen op je schoenen? De bruid volgens de trends van 2017 kiest voor een schoen met een juweel. Het maakt niet uit of het gaat om een schoen met een hoge hak, breed of zelfs sandalen, het gaat erom dat je een model kiest dat schittert als nooit tevoren.

Foto: Melike doganbas

3. Vlechten en meer vlechten

Als we het hebben over het haar zijn het de vlechten die niet mogen missen, het kan gaan om opgestoken haar maar ook om bruidskapsels met los haar. Ze passen perfect bij elke stijl en staan bijna iedereen goed. Dus nu weet je: trouw je volgend jaar, de vlecht is je beste vriendin!

Foto: Alexandra Grace Photography
Foto: Loulé Event
Foto: Ani Bürech
Maquillaje: Jorge Fortes para Oui Novias | Foto: Irene Sekulic

4. Ceremonie op een ongebruikelijke locatie

De spectaculaire locatie zijn de trend voor de bruiloften van 2017: locaties in de natuur met uitzicht op de zee of bergen, oude kasteeltjes, indrukwekkende terrassen of een hele andere plaats als een oude fabriek. Lees ook: een vintage bruiloft, decoratie die niet mag missen!

Palacio de Cibeles. Foto: Sara Lobla
Foto: Elena Bau
Foto: Padilla & Rigau

5. Drankjes voor ‘ja, ik wil’

Het belang van de goed uitgekozen details en de gasten. Kies voor kleine kraampjes waar je drankjes kunt halen voor de ceremonie om een relaxte sfeer te creëren of om af te koelen op een warme dag. De gasten zullen het fijn vinden om van een lekker drankje te genieten terwijl ze wachten op de bruid! Wij raden ook aan: 7 frisse drankjes om op je bruiloft te serveren!

Armiñán Catering. Foto: Sara Lobla
Foto: Mangoa Catering
Foto: Yeray Cruz

6. Emotionele speeches

Natuurlijk mogen de emotionele speeches niet missen. De mooie woorden van de familie en vrienden richting het bruidspaar als dank ontbreken ook in 2017 niet. Vergeet niet de do’s en dont’s te lezen als het gaat om speechen op de bruiloft!

Foto: Anais L. Photographie
Foto: David de Biasí
Foto: Bodografos

7. Decoratiestijlen: romantisch, boho, industrial, rock en glitter

De decoratie tijdens de ceremonie moet elegant zijn, of het nu in een open ruimte of ergens binnen is. De vier stijlen die de boventoon voeren zijn komend jaar romantisch, boho-chic, industrieel en rock en glitter. Het element dat je niet mag vergeten te decoreren zijn de stoelen, het altaar en de gang. Bovendien, als je die mogelijkheid, probeer dan wat hoekjes in te richten waarmee je indruk kunt maken op je gasten.

Foto: Enfok2
Foto: Kiwo
Foto: The Creative Shot
Foto: We Heart Photography

8. Leuke catering

Elk jaar wordt de catering belangrijker, ook de presentatie. Volgend jaar hoeft het niet allemaal volgens de protocollen te gaan, ga voor een menu met seizoensgebonden producten of een buffet, of wat dacht je van foodtrucks? Showcooking is ook iets dat opkomt, waarbij de gasten kunnen zien hoe de gerechten gemaakt worden. Het wordt leuker en grappiger en de gasten zullen zich vermaken.

Foto: Goizeko Catering
Foto: Laia Ylla Fotografía
Foto: Catering Artigot
Foto: Ayda Robana
Foto: Sylvie Gil Photography

Je moet natuurlijk ook de locatie niet vergeten. Als laatste moet je het persoonlijk maken, zeker als het op eten aankomt. De stoelen, tafels en een seating plan moeten goed worden voorbereid…

9. Hoge of hangende centerpieces

Kies voor effen tafellakens en combineer die met de centrepieces waarbij je kunt kiezen voor bloemen of vintage objecten. Zet geen nummers op de tafel, maar ga voor namen van steden die je hebt bezocht of voor data die voor jullie belangrijk zijn. Je kunt kiezen voor nummers die jullie mooi vinden. Maak het in iedere geval origineel!

Foto: The Great Romance
Foto: Next Exit Photography
Foto: Mint Photography
Decoración: B-different | Foto: Ernesto Naranjo
Foto: Connie Dai Photography
Foto: Vicky Grafton Photography
Foto: Mireia Cordomi
Foto: Jasmine Star
Foto: Tyler Rye

10. Charmante plekjes

Wat bedoelen we met speciale plekjes? Schrijftafel, een fotomuur, plekjes met tipi’s waar de kinderen kunnen spelen… Het belangrijkste is de tijd die je op een leuke manier doorbrengt met iedereen.

Foto: Closer to Love Photographs
Foto: Onelove Photography
Foto: Sharon Litchfield Photography
Foto: Javier Berenguer
Foto: Aleksandra Ukhaneva
Foto: Diana Mc Gregor
Foto: Natalia Ibarra Photographer
Foto: Brown Paper Parcel Photography

11. Samenhangende details

Wat is een bruiloft zonder gasten? Daarom moeten jullie denken aan jullie familie en vrienden als het aankomt op een waardevol detail. Hebben jullie er al over nagedacht? Vanuit Zankyou raden we jullie aan om te kiezen voor een origineel en ander presentje voor je gasten. Ga bijvoorbeeld voor een solidair gebaar en kies iets waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Of doe een donatie van het geld dat je had weggelegd voor de souvenirs en zet een spaarvarken neer zodat de gasten het bedrag kunnen verhogen. Een mooier idee bestaat er toch niet?

12. Thematische spots

Na het diner wil iedereen feesten tot in de vroege uurtjes. Daarom mogen elementen als een photobooth niet ontbreken, denk eens aan al die leuke herinneringen die je eraan zult overhouden. Denk ook aan tafels met drankjes: gin tonic, cocktails, wijn, bier en speciaal biertjes… Een candybar waar de gasten hun zoete momenten kunnen delen en misschien zelfs foodtrucks voor die midnight snack: kraampjes met hamburgers, hot dogs, crèpes en wafels!

Foto: Dario Endara
Foto: Goizeko Catering
Foto: JFK Imagen Social
Foto: Alegría Photography
Foto: Sergio Gisbert

Nu je weer up-to-date bent over de trends voor jouw bruiloft in 2017, raden we je aan ook de trends voor bruidsjurken te bekijken! Bekijk ook hier de 2017 collectie van Rosa Clará!

Auteur: Eline Dabekaussen

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie