Bruidsvisagie: mooie wenkbrauwen en stralende ogen

Als je een drukke agenda hebt, is het niet altijd mogelijk om een proefsessies bij bruidsvisagistes te doen dus een handige oplossing is een bruidsmake-up les om zelf wat dingen uit te proberen.

P1040649kl.jpgMeer lezen “P1040649kl.jpg”
Bruidsvisagie: Push eyeliner methode Foto: Katie Larcombe

Een bruid waar ik onlangs mee gewerkt hebt, Susan Davies, woont in Amsterdam en is eigenaresse van Vanilla Pod Designs, een succesvol bedrijf in op maat gemaakt briefpapier. Susan ging trouwen in Groot-Brittannië en had vanwege haar drukke schema geen tijd om daar make-up sessies te proberen. Aangezien ze niet vaak make-up draagt en het meestal niet fijn aan vindt voelen, wil ze een les in de simpele maar effectieve manieren om haar sterke punten te benadrukken.

Ik vertel elke bruid dat bruidsvisagie afhangt van mooie wenkbrauwen en een uitstraling van de ogen die zowel naturel als opvallend is. Hieronder benoem ik twee simpele technieken die elke bruid kan beheersen om er stralend uit te zien en kunnen binnen 5 minuten worden toegepast.

  • Naturel uitstraling met behulp van de Push eyeliner methode

Gebruik de stompe kant van een eyeliner om de eyeliner in kleine vloeiende bewegingen in de bovenste wimpers te strijken.Voeg het product langzaam toe en blijf in de spiegel kijken om te zien hoe de make-up zich opbouwt. Dit is een prachtige look voor hangende oogleden, want het benadrukt het oog en laat de wimpers er dikker en intenser uit zien.

Susan gebruikte Bobbi Brown gel eyeliner; een goed alternatief is de Maybelline gel eyeliner (verkrijgbaar bij Etos). Of gebruik Royal & Langnicke Sing Pro Flat Eyeliner BC455, beschikbaar bij de promakeupstore. Susan koos voor een Maybelline waterdichte mascara.

PicMonkey CollageMeer lezen “PicMonkey Collage”
Maak zelf prachtige wenkbrauwen. Foto: Katie Larcombe
  • Prachtige Wenkbrauwen

Dit is de makkelijkste manier om je wenkbrauwen in te kleuren, maar ze er toch natuurlijk uit te laten zien. De S20 borstel van Make-up Studio is het perfecte hulpmiddel voor precisie en gebruiksgemak. Een wenkbrauwpoeder is gemakkelijker te gebruiken dan een potlood, de kleur Bali van NARS bijvoorbeeld is een geweldige keus kleur die gebruikt kan worden voor meerdere combinaties.

PicMonkey Collage2Meer lezen “PicMonkey Collage2”
Bobby Brown Gel Eyeliner, Laura Mercier Moisturizer, Nars powder & Maybeline Mascara - Foto: Katy Larcombe

Borstel de wenkbrauwen omhoog met een wenkbrauwborsteltje, neem een kleine hoeveelheid van het product op S20 borstel en vul de dunne gebieden op. Nadat je het bij beide wenkbrauwen evenredig gedaan hebt, voeg extra toe op de top van de wenkbrauw en maak een mooie lijn met een natuurlijke boog. Dit is waar je het product geconcentreerd aan brengt, maar een natuurlijke vorm en uitstraling behoudt. Je kunt de producten  vinden bij makeupstudio en narcosmetics.

PicMonkey Collage3Meer lezen “PicMonkey Collage3”
Het eindresultaat Bruid Susan. Foto: Susan Devies

Een extra productaanbeveling van Susan is de Laura Mercier getinte moisturizer, waar ze niet zonder gekund zou hebben. Het geeft de huid een gezonde glans die de hele dag blijft. Dit product vond ze erg nuttig, omdat ze niet het gevoel wou hebben geen foundation op te hebben. Het is belangrijk om je ontspannen te voelen en jezelf te blijven op je trouwdag, dus draag geen zware make-up omdat je denkt dat dit zo hoort. Laura Mercier producten zijn perfect voor bruiden en zijn beschikbaar bij skincosmetics.


Guest blogger: Katie is visagiste en hairstyliste, komt uit de UK en heeft veel ervaring met het stylen en opmaken van bruiden.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie