Bruiloftskapsel: trends en inspiratie uit New York

Bruidskapsels bij Badgley Mischka Lente 2013

Tijdens de Bridal Fashion Week in New York zagen we, voor de 2013  lente-collecties, de meest prachtige bruidsjurken op de catwalk voorbij komen. We konden op de Bridal Fashion Week genieten van de laatste trends op het gebied van bruidsmode maar ook van de inspirerende en bijzondere bruidskapsels.

Terwijl je wegdroomt bij de designer trouwjurken kun je je laten inspireren door de aankomende bruidsmode collecties voor het kiezen van je hairstyle op je eigen bruiloft. De meest terugkomende trends die we zagen op het gebied van hairstyles waren vintage stijl kapsels, opgestoken haar met veel volume, gedraaide en gevlochten knotjes, zij-knotjes en romantische looks.

  • Vintage Stijl Kapsels

De romantische en tijdloze vintage stijl zal altijd populair zijn bij bruiloften. De invloed van de jaren ’20, ’30 en ’40 is de grootste trend in de bruidsmode voor 2013. De retro-geïnspireerde bruidskapsels doen erg denken aan de ouderwetse Hollywood glamour. Zowel Kenneth Pool als Mark Zunino hadden hun modellen gestyled met Glam golven en retro scheidingen van opzij. Deze kapsels kun je bekijken bij  Mila Jovavich en January Jones op de rode loper van de Oscar uitreikingen.

Vintage bruidskapsels bij Kenneth Pool Lente 2013
Vintage bruidskapsels bij Mark Zunino Lente 2013
  • Va-Va Volume

De zeer populaire torenhoge haardrachten waren bij de lente 2013 collecties hoger en groter dan ooit! Terwijl Dennis Basso zijn modellen de catwalk opstuurde met hoge sluike paardenstaarten, zagen we de modellen bij Christos met moderne bijenkorven en dunne haarbanden. Bij Rivini and Ines Di Santo zagen we meer varianten op de Va Va Volume kapsels. Zijwaartse paardenstaarten met prachtige haarbanden kwamen voorbij bij Sarah Seven. Haarbanden zijn het accessoire voor je bruidskapsel voor de lente 2013.

Hoge paardenstaarten bij Dennis Basso Lente 2013
Moderne bijenkorven bij Christos Lente 2013
Hoge bruidskapsels bij Rivini Lente 2013
Hoge knot bij Ines Di Santo Lente 2013
Bruidskapsels bij Sarah Seven Lente 2013
  • Mooie knotten

Een van de grootste trends voor bruidskapsels is de knot in allerlei varianten. De knot biedt veel mogelijkheden van de simpele ballerina knot, altijd een geslaagde klassieke look tot aan gedraaide en gevlochten knotten voor een elegante maar aparte haardracht. Gedraaide knotten zagen we op de catwalk bij Badgley Mischka terwijl Judd Waddell koos voor elegante en simpele gevlochten knotten.

In een knot bij Badgley Mischka Lente 2013
Gevlochten knotten bij Judd Waddell Lente 2013
  • Zijwaartse knotten

Op de catwalk van Amsale droegen de modellen hun haar in klassieke zijwaartse knotten. Gecombineerd met een zijscheiding is het een fraaie mix van sluik maar casual en zeer geschikt voor een nonchalante look. Jenny Packham’s zijwaartse knotten met vlechtwerk waren retro-geïnspireerd en super romantisch.

Zijwaartse knotten bij Amsale Lente 2013
Romantische haardracht bij Jenny Packham Lente 2013
  • Relaxed and Romantisch

De combinatie van een glamour japon met een nonchalant kapsel zagen we bij Vera Wang. De modellen van Anna Maier/Ulla-Maija en Monique Lhuillier hadden bijzondere relaxte kapsels waarbij het leek of ze door een windvlaag gewandeld waren. Voor welke bruidskapsel je ook kiest, schakel een bruidsstyliste in die je kan helpen bij een mooi gestyled kapsel op de meest bijzondere dag van je leven.

Nonchalante kapsels bij Vera Wang Lente 2013
Bruidskapsels bij Anna Maier/Ulla-Maija Lente 2013
Bruidskapsels bij Monique Lhuillier Lente 2013

Welke bruidskapsel trends uit de New York Bridal Fashion Week zou je het liefste zelf dragen op je bruiloft? Of heb je misschien leuke ideëen voor originele bruidskapsels? Deel die dan met andere toekomstige bruiden op het Zankyou forum !

Geen artikel van Zankyou missen? Volg ons dan op Twitter of Facebook!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie