Budgettip: besparen op bruiloftsgasten en locatie

Van een beetje budgetteren wordt je bruiloft echt niet minder. Foto: © Juyá Photographer.

Alleen al vanwege de gemeentekosten is trouwen vaak duur. Daarom is het slim om daar waar het kan te besparen. De bruiloftsgasten én de trouwlocatie zijn twee kostenposten waar echt wel wat winst te behalen valt!

  • Gastenlijst: kill your not so darlings

De eerste logische actie als je wil besparen op de post ‘Gasten’ is uiteraard het kritisch bestuderen van je gastenlijst. Wees eerlijk: staan er mensen die je hebt uitnodigd om een andere reden dan dat je ze er dolgraag bij wil hebben? Vraag jezelf dan af of je wil besparen op andere dingen omwille van gasten die je eigenlijk wel zou kunnen missen. Schrappen dus!

Als je beste vrienden er maar zijn, heb je alles wat je nodig hebt. Foto: LaLamour.
  • Uitnodigingen

Als het gaat om de gasten, drukken de trouwuitnodigingen ook vaak stevig op het budget. Maar waarom zou je honderden euro’s uitgeven aan papier? Natuurlijk: de aankondiging van jullie huwelijk mag best meer om het lijf hebben dan een post it, maar realiseer je dat óók een met zorg ontworpen invitatie op speciaal handgeschept papier uiteindelijk bij veel gasten dezelfde weg gaat als die post it: naar de prullenbak. Kies dus voor een goedkope optie, zoals een trouwkaartje van Vistaprint: net zo doeltreffend, en jij houdt geld over voor je droomjurk of voor ultiem trouwvervoer.

Het vervoer voor het bruidspaar is het belangrijkst. Foto: www.snapstudio.eu
  • Vervoer

Oké: zo’n knalgele oude schoolbus óf die Londense dubbeldekker is te gek om al je gasten in te vervoeren. Maar: is hij ook nodig? Waarschijnlijk zijn alle gasten wel in staat om eventueel vervoer zelf te verzorgen. Bovendien vinden sommige gasten het niet eens prettig om gebonden te zijn aan één vervoermiddel, dat niet zomaar naar wens rijdt. Iets soortgelijks geldt voor paardentrams, een serie koetsen, een rijtje tuktuks of een stel Solexen.

  • Corsages/autolinten

Als je al iets weet over de kosten van een bruidsboeket, zal het je niet verbazen dat corsages ook aardig in de papieren kunnen lopen, terwijl de functie ervan toch maar beperkt is. Een onderscheid maken tussen daggasten en receptiegasten? Iedereen weet toch van zichzelf wel of hij de hele dag is uitgenodigd of niet? Bovendien blijven corsages niet altijd de hele dag mooi, zorgen ze soms voor vlekken op (stuifmeel!) en beschadigingen aan kleding, staan ze niet bij alle outfits mooi en blijven ze niet altijd mooi zitten.

Degene die een corsage mist, kan z'n best doen voor je boeket. Foto: © Juyá Photographer.
  • Slimme tijden

Trouw je ’s ochtends en duurt je feest de hele dag en avond? Houd er dan rekening mee dat je voor (sommige) gasten een lunch én een diner moet verzorgen. Wil je dus tóch een grote gastenlijst, maar geen grote rekening? Kies je trouwtijden dan slim, zodat je maar één keer een maaltijd voor een grote groep hoeft te verzorgen.

  • Creatieve locatie

Wees creatief als je een trouwlocatie uitkiest: zoek buiten de gebaande paden naar een mooie plek. Veel gemeentes keuren ‘nieuwe’ locaties ook goed als ze aan een aantal eisen voldoen. Denk eens aan een park, een theater, een museum of een bijzonder restaurant. En het is bijna niet voor te stellen tegenwoordig, maar niet álle locaties vind je op internet. Een ritje door de omgeving waarin je wil trouwen, kan dus zomaar een (onbekende, dus vast niet te dure) droomlocatie opleveren.

Buiten trouwen scheelt je de kosten van een locatie. Foto: www.snapstudio.eu

 

  • 9-4-13 in plaats van 11-12-13

Kies geen populaire trouwdag of trouwdatum: locaties (én gemeentediensten) zijn duurder in het weekend en op speciale dagen (de dag vóór het hemelvaartweekend, bijvoorbeeld) en als je wil trouwen op 11-12-13, is de kans ook groot dat de prijzen hoger zullen zijn. Ook gelden in de zomer soms hogere tarieven. Trouwen op dinsdag 9 april is dus zo gek nog niet.

  • Kies je cateraar

Kies een locatie waar je niet gebonden bent aan een vaste cateraar: zo kun je veel besparen op kosten voor bruidstaart (laten maken door een goede hobbybakker!), hapjes en zelfs het diner.

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op facebook of twitter!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Comentaar (3)

keesvansteenbruggen
1 nov 2012

Vreemd dat hier helemaal niet gesproken wordt over de muziek op je feestavond. Soms is een feest klein van opzet met relatief weinig gasten maar de band maakt het uiteindelijk onvergetelijk. Wij Tall Blonde zijn in staat een dergelijke aanbieding te maken, die uiteindelijk vaak wél binnen je budget past. Je vindt ons hier http://www.tallblonde.net of mag ik dat niet zeggen? Kees

Antwoorden
trouwlocatie_breda
15 nov 2012

Neem ook eens een kijkje op onze Trouwlocatie Breda, want trouwen hoeft helemaal niet duur te zijn!!

Antwoorden
trouwlocatie_breda
15 nov 2012

Trouwlocatie Breda

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie