Cadeaulijst bruiloft: 10 tips om je geld slim te besteden

Image: www.risparmiando.it

Het samenstellen van je cadeaulijst is een heel persoonlijke aangelegenheid, wat nogal eens een conflict veroorzaakt tussen wat het koppel écht wil hebben en wat vrienden en familie willen geven. Een opkomende trend is de online cadeaulijst voor je bruiloft, een praktische en handige oplossing voor het koppel. Zij kunnen het geschonken geld  gebruiken om te kopen wat ze écht willen.

Natuurlijk wil je het geld gegeven door je gasten een goede bestemming geven. Daarom 10 tips om het geld verkregen via de cadeaulijst zo slim mogelijk te besteden!

  • Speciale aanbiedingen

Zo voor de hand liggend, maar probeer tijd te steken in het uitzoeken van de aanbiedingen. Het geld dat je bespaart op die saaie wasmachine, kun je besteden aan meer smeuïge dingen als je huwelijksreis!

  • Laat je niet verleiden… 

… tot het kopen van dingen die je totaal niet nodig hebt. Het winkelpersoneel probeert je natuurlijk van alles en nog wat aan te smeren, maar tenzij je Maxima en Alex themselves elke week over de vloer hebt, heb je dat 12-delige zilverservies écht niet nodig. Dus: houd rekening met je budget en je levensstijl bij het uitkiezen van je cadeaus.

  • Blijf realistisch – ben jij echt de volgende Jamie Oliver?

Het zit zo mooi in je hoofd; jullie zijn straks getrouwd en dan gaan jullie uitgebreid koken voor al jullie vrienden en daar heb je natuurlijk een pasta machine, ijsmaker, broodmachine, etc. voor nodig! Of, zijn je vrienden best tevreden met een hartige taart van kant en klaar bladerdeeg, zodat je op zaterdagmorgen niet de hele dag in de keuken hoeft te staan om die Tarte Tartin te maken? Juist. Begin dus met het broodnodige, de rest kun je later altijd nog kopen.

  • Grote warenhuizen

Probeer je voordeel te doen bij de grote warenhuizen. Deze zijn vaak stukken voordeliger dan de schattige kleine winkeltjes bij jou in de buurt. Ok, het voelt misschien wat minder romantisch je aankopen te doen bij een grote electronicazaak, maar het voordeel kan flink oplopen en van dat geld kan je weer meer romantische dingen doen!

  • Leg niet teveel geld neer voor ´het nieuwste model´

Noem me ouderwets, ik noem het eerder praktisch: een TV is een TV en het belangrijkste is dat het werkt! (En ok, je man vindt misschien dat je er goed voetbal op moet kunnen kijken, inclusief de leuke stadiongeluiden. Vooruit, dat mag dan ook een eis zijn).

  • Steek wat geld in je huis 

Je kunt kijken of het een optie is wat geld te gebruiken voor het aflossen van je hypotheek. Dat scheelt weer voor in de toekomst!

Imagen: Karl Stanzel
  • Huwelijksreis

Regel je huwelijksreis zelf via internet in plaats van via een reisbureau. Het geld dat je via je online cadeaulijst hebt verkregen kun je vrij besteden om je eigen droomreis samen te stellen. Dit scheelt veel geld en als je er de tijd voor neemt is het heel leuk om samen te doen. Besteed vooral tijd aan het zoeken van een betaalbaar vliegticket en ook op de hotelkosten kun je flink besparen. Dan kun je het overgebleven geld besteden aan leuke en wat luxere uitstapjes.

  • Huren

Nog even geen zin om allemaal nieuwe meubels te kopen van je ontvangen geld? Dan is het misschien een idee om meubelen te huren, of zelfs een gemeubileerd appartement te betrekken. Toch liever je eigen spulletjes? Dan is daar natuurlijk altijd nog de Ikea!

  • Outlets

Vaak ver weg, maar de moeite van het autoritje waard: een bezoek aan een outlet. Dit kan je tot wel 50% korting opleveren op zowel kleding, als huisraad!

  • Langzaam maar zeker

Mijn laatste tip: neem de tijd. Je hoeft niet meteen al je geld uit te geven. Begin met de dingen die je echt nodig hebt, bewaar de rest van het geld voor een echt goede aanbieding.

Guestblogger: Sandra van Nozze Furbe
Expert in duurzame en budgetvriendelijke bruiloften, Italië

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie