Champagne op je bruiloft: een feestelijke bubbel!

Champagne op je bruiloft. Foto: champagnevoorbruiloft.nl

Op jullie bruiloft mag een toost met champagne niet ontbreken. Een toost brengt namelijk geluk! In dit artikel krijgen jullie handige tips die je helpen bij het maken van je keuze en word je op de hoogte gebracht van de laatste trends op het gebied van bubbels op je bruiloft.

  • Voor ieder wat wils

De meest bekende smaken van champagne zijn brut en demi-sec (zoet).  Maar er zijn nog veel meer smaken. Zo is er champagne die volledig gemaakt is van de Chardonnay-druif, waardoor deze een droge, heerlijk fruitige smaak heeft. Deze champagne is ideaal voor een zomerbruiloft. Voor de romantische bruiloft is een rosé champagne, vanwege de mooie kleur, zeer geschikt.  Gaan jullie juist in de winter trouwen? Dan is een champagne die gerijpt is in eikenhouten vaten  (fût de chêne) een goede suggestie. Of kies voor een champagne met een jaartal, bijvoorbeeld 2006, op het etiket? Dit zijn champagnes, die gemaakt zijn van enkel de beste wijnjaren.

Champagne op je bruiloft. Foto: champagnevoorbruiloft.nl
  •  Trends

Een van de laatste trends is erg feestelijk: het serveren van champagne met een wilde hibiscus in het glas. Deze bloem is speciaal gekweekt voor in de champagne. Het is puur voor de decoratie, maar de bloem kan zelfs opgegeten worden. De bloem wordt bewaard in een speciale siroop, die een lichtroze kleur geeft aan de champagne.

Een andere geliefde manier van serveren is natuurlijk de champagnetoren. Het blijft een mooie en spectaculaire manier van presenteren. Als bruidspaar kan je zelf nog de toren afmaken, door er champagne overheen te schenken.  Liever iets anders? Zet dan de glazen in een speciale vorm neer. Dit kan de vorm van een hart zijn, maar denk ook aan jullie namen of trouwdatum.

Champagne op je bruiloft. Foto: champagnevoorbruiloft.nl
  • Bedanken met bubbels

Champagne is ook erg leuk om weg te geven. Bijvoorbeeld aan jullie getuigen of ceremoniemeester. Maar champagne kan ook heel goed als bedankje voor alle gasten, het zogenaamde bruidssuikertje. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om dit bedankje persoonlijk te maken met een eigen etiket. Daar kan je dan een eigen boodschap op kwijt, of bijvoorbeeld een foto van jullie samen met jullie trouwdatum. Daarnaast bestaan er allerlei formaten flessen. Zo zijn er naast de normale fles van 75cl ook flesjes van 37,5cl. Vooral dit kleinere formaat dient zich uitstekend als bruidssuikertje. Voor de getuigen of ceremoniemeester is het juist leuk om een magnumfles te geven. Deze heeft een inhoud van 150cl. Een echte binnenkomer.

Hopelijk heb je nu genoeg inspiratie opgedaan voor een bruisende toost op de rest van jullie leven. En vergeet vooral niet een flesje klaar te leggen voor als jullie thuiskomen of voor op de hotelkamer. Wat jullie ook kiezen, zorg ervoor dat het bij jullie past. En geniet ervan!


Guest blogger: Mark & Nicole zijn expert op het gebied van Champagne.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Comentaar (3)

s.rietbergen
29 mrt 2012

Wow, wat een leuke en informatieve blog om te lezen Nicole en Mark. Jullie hebben er echt verstand van! Dat er zoveel mogelijkheden zijn! Wij zijn al getrouwd, maar ik ga jullie blog en website zeker delen met wat vriendinnen die trouwplannen hebben!

Groet,
Susanne

Antwoorden
lisacornielje
5 dec 2013

Toe aan nieuwe inspiratie voor bubbels op uw bruiloft?

Kijk eens op champagnebar.nl !

Wij leveren champagnetorens zo hoog als u wenst, champagnemeisjes, een champagnebus en wat dacht u van de combinatie champagne en oesters?

Antwoorden
duijnmaijer
17 mrt 2014

Amstelhoek champagne ook voor champagne beleving ook op jullie bruiloft
vooraf champagne proeven om te weten wat je je gasten voorzet
http://www.amstelhoekchampagne.nl

Antwoorden

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie