De 10 meest romantische steden ter wereld!

Moeder aarde heeft miljoenen fantastische hoeken die de harten stelen van de  mensen die gelukkig genoeg zijn om deze bijzondere plekken te bezoeken. De aarde is zo groot dat je zoveel verschillende sferen kunt proeven, landschappen kunt bekijken, en gevoelens kunt beleven. Sommige plekken lenen zich voor avontuur en adrenaline andere delen van de aarde zijn plekken die uit de meest romantische films ooit lijken te komen. Als je op zoek bent naar een prachtige plek om de romantiek en liefde tot het uiterste te beleven, bezoek dan een van deze tien meest romantische steden ter wereld!

1. Parijs (Frankrijk)

Het is misschien cliché, maar Parijs hoort natuurlijk wel op de eerste plaats van meest romantische steden ter wereld. De stad van de licht was de eerste stad ter wereld die elektrisch licht kreeg in de straten. Niet alleen de inwoners van Parijs zagen het licht, ook veel artiesten trekken al jarenlang naar Parijs om hier hun werken te maken, en te tonen. Parijs heeft een van de mooiste collecties schilderijen, en veel kunstenaars werden beroemd in deze mooie stad. Parijs is een klassieke stad die meegaat met haar tijd. Een pareltje van Europa.

Parijs dankt zijn romantische karakter om de perfecte toonbeeld van klasse, in combinatie met de boheemse levensstijl. Deze mix levert brede lanen, met smalle straatjes, straatmuzikanten, fijne historische gebouwen (Sacre Coeur) en avant-garde werken (Pompidou). Klassieke theaters met gedurfde shows in de Moulin Rouge, luxe restaurants en een handvol afgelegen cafés. Ga voor een cruise op de Seine, bezoek de Eiffeltoren, flaneer op straat (vergeet de wijk Montmartre niet!) en beleef extremen.

Foto vía Shutterstock: Dennis van de Water

2. Brugge (België)

Zusje van Gent en Antwerpen, en een van de juwelen van België en heel Europa. Deze kleine stad wordt vaak overgeslagen maar eenmaal in Brugge, duik je in oude verhalen en prachtige straatbeelden. Brugge is de perfecte bestemming voor je huwelijksreis of romantische stedentrip. De stad heeft haar naam te danken aan de vele stenen bruggen die door de stad te vinden zijn. De kleine straatjes en de ruimte straatbeelden zijn prachtig verzorgd, net als de vele  tuinen en parken die de stad kent.. Charmant, oud en vriendelijk. Een stad waar je in wilt verdwijnen en nooit meer uit wilt terugkomen!

Foto vía Shutterstock: Chantal de Bruijne

3. Kyoto (Japan)

Kyoto is een unieke en bijzondere ervaring. Het is een van de best bewaarde steden van Japan. Het is de enige stad die tijdens de Tweede Wereldoorlog niet gebombardeerd is. Het rijke culturele erfgoed is dus overeind gebleven, en het is de enige stad die nog steeds vooroorlogse gebouwen heeft. Het representeert de Japanse cultuur, met talrijke mythische ruimtes in combinatie met nieuwe gebouwen.

Een grote stad met meer dan 1.5 miljoen inwoners, die nog steeds de kleine details van het verleden heeft weten te behouden, en dat is uniek in Japan.. Bovendien is de stad omringd met prachtige landschappen in herfstkleuren met vele bloemen, en tempels. Met echte Geisha wijken, theehuisjes, houten gebouwen en gouden tempels wordt Kioto niet voor niets de culturele hoofdstad genoemd. Verdwaal in deze bijzondere en mysterieuze cultuur.

Foto vía Shutterstock: Pigprox

4. Florence (Italië)

Een grote stad met een dorps gevoel vanwege de vriendelijk en ongehaaste inwoners, en het artistieke karakter. Italië is de bakermat van de klassieke kunst, met de Renaissance als belangrijkste wapenfeit van Florence. Kunstenaars als Leonardo da Vinci, Botticelli en Michelangelo, genieën en referenties van de schilderkunst, architectuur en beeldhouwkunst ontpopten zich hier en dat is terug te zien in het straatbeeld. De straten zelf lijken ook kunstwerken. Goed geconserveerd en verzorgd met vele schatten op elke hoek, zoals de Ponte Vecchio en de kathedraal van Santa Maria del Fiore.

Foto vía Shutterstock: Gurgen Bakhshetyan

5. Granada (Spanje)

Granada heeft eeuwenlang onder Arabisch mandaat gestaan en dat is terug te zien in het straatbeeld, de mensen en de cultuur. La Alhambra, bijvoorbeeld,  is de ruwe diamant van de stad, dat Granada tot een van de meest aantrekkelijke steden van Spanje heeft gemaakt. Je waant  je in de Middeleeuwen als je door haar tuinen, paleizen en straten slentert. De regio stond in die tijd nog bekend als Al-Ándalus. Vandaag de dag heeft Granada nog meer te bieden. De mooiste zonsondergangen worden gespot in Granada, drink heerlijke Spaanse wijnen op de terrassen, of ga voor een heerlijk diner in enclaves als Campo del Principe. De straten van Realejo, de oude joodse wijk, zijn prachtig en typisch andaluz met de kenmerkende witte huizen. Niet te missen zijn La Alcaiceria in El Albaicín waarmee je je in Marokko waant en tevens het hoogste punt van de stad. In deze wijk vind je tevens de Alhambra en je kunt je vanaf het hoogste punt de top van de Sierra Nevada zien. Als dat niet romantisch is…!

Foto vía Shutterstock: Kutlayev Dmitry

6. Amsterdam (Nederland)

Kenners weten dat Amsterdam zoveel meer is dan wat de stereotypes zeggen. De hoofdstad van Nederland is liberaal, tolerant, cultureel, modieus en prachtig. Het oude centrum is adembenemend en staat in contrast met de nieuwe wijken bij bijvoorbeeld het IJ. De kanalen zijn het kersje op de taart en als de zon schijnt is er geen mooiere stad ter wereld om door te wandelen. Bezoek de hippe en typische negen straatjes, verdwaal op een lokale markt of pak de fiets en ontdek de mooie parken. Wees toerist in eigen land en herontdek deze stad.

Er is een reden dat amsterdam elk jaar immens veel toeristen trekt! Bezoek de grote musea op het Museumplein en leer over de geschiedenis van de stad en Nederland. Bezoek de diamantslijpers van de grote diamantfabrieken en verdwaal op de Spiegelgracht kijkend naar al het prachtige antiek. Een kleine wereldstad waar je mag doen en laten wat je wilt. Geniet!

Foto vía Shutterstock: Veronika Galkina

7. New York (Verenigde staten)

Manhattan is hét centrum van een van de belangrijkste steden ter wereld. Een meester van contrasten met het drukke straatleven van Midtown, het Times Square als plein waar alles gebeurt en Village met haar typische New Yorkse huizen. Vanaf de wolkenkrabbers op Fifth Avenue en het World Trade Centre, New York is een stad die je beleeft. De elegantie van de Upper West Side en de Upper East Side en de Brooklyn Bridge en het Central Park voor wat meer romantiek. Je verdwaalt in de straten van The Big Apple en ontdekt lokale barretjes en hoort daar de beste jazz ooit, je beleeft de warme zomernachten in het centrum of schaatst in Central Park in de winter. Woody Allen zag en beleefde de romantiek met zijn film Manhattan. Herbeleef de stappen die hij zette en ga voor een onvergetelijke stedentrip naar New York.

Foto vía Shutterstock: IM_photo

8. Zürich (Zwitserland)

Een van de mooiste en meest authentieke steden van Europa. Met haar schattige puntdaken en vriendelijke uitstraling is dit een stad waar je even kunt opladen om te ontsnappen uit je dagelijkse leven. Zürich is een van de belangrijkste steden van Zwitserland en de stad ademt de filosofie van het land: gezondheid, schoonheid en mooiheid. Zürich ligt direct aan de rivier en dat maakt de stad intiem en romantisch. De vele bruggen zijn charmant en de barretjes in de kleine straatjes zijn gezellig en warm. ‘s Nachts waan je je in een sprookjeswereld met de prachtigste lichten door heel de stad, alsof je in een ander tijdperk bent…

Foto: Rudy Balasko

9. Cartagena (Colombia)

Cartagena, een havenstad in het noorden van Colombia, is een stad met charme, geschiedenis en staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad kent luxe restaurants, architectuur uit de koloniale tijd en kleurrijke gebouwen die prachtig worden onderhouden. Er zijn vele monumenten te vinden als de Murallas de Cartagena, de Plaza de la Aduana en de Palacio de la Inquisición. Slenterend over de straten ga je terug in de tijd, terwijl je heerlijk geniet van de Colombiaanse zon. Kun jij je iets fijners voorstellen?

Foto: Jess Kraft

10. Praag (Tsjechië)

Praag staat bekend als de stad met de honderd torens. De hoofdstad en belangrijkste stad van Tsjechië is upcoming en hot, maar blijft haar authentieke karakter behouden. Een stad waar je verliefd op wordt, prachtig qua architectuur en straatbeeld. De rode daken zijn door heel de stad te vinden, en de rivier die de stad in tweeën splitst zorgt voor een natuurlijk gevoel. Ga voor een romantische boottocht over de rivier en zie de stad vanuit een ander perspectief. De Karelsbrug is de romantische brug die dwars door de stad, mis deze niet. Beklim een van de vele torens en beleef een prachtig panorama, verdwaal in de middeleeuwse straatjes. Mis de Astronomische klok niet terwijl je de tijd vergeet tijdens een lang weekend Praag.

Foto vía Shutterstock: TTstudio

Of je nu op zoek bent naar een stedentrip, een huwelijksreis of een excuus om er even tussenuit te gaan, deze tien steden zijn een must om te zien. Vier de liefde op de meest romantische plekken op aarde! Wat is jouw volgende bestemming?

Foto via Shutterstock: vista del Place du Tertre, paisaje medieval en Brujas, estación otoño, atardecer dorado, Patio Alhambra, vista canales Ámsterdam, New York City, Zurich, balcones, Prague.

Auteur: Sherita Jager
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie