De 6 meest unieke trouwlocaties in San Francisco, USA!

SF Palace of fine artsMeer lezen “SF Palace of fine arts”
The Palace of Fine Arts - Foto: sxc.hu

San Francisco is een waanzinnig mooie stad in de staat Californië in Amerika. Het is bekend om haar steile heuvels, oude kabeltrams, Alcatraz en natuurlijk de Golden Gate Bridge. De stad voelt knus en soms wat Europees aan, waar veel steden in de U.S.A. jaloers op zijn. Weddingfairy bezocht deze hippe trouwstad en vond 6 unieke trouwlocaties.

SF palace of fine arts wylioMeer lezen “SF palace of fine arts wylio”
Inside the Palace of Fine arts - Foto: Jonathan Potter via Flickr
  • 1. Palace of Fine Arts

The Palace of Fine Arts in San Francisco is een monumentaal neoklassiek bouwwerk wat geregistreerd staat in het National Register of Historic Places. Het is een imposant paleis, voorzien van zuilengangen, reliëfs en beelden met een kunstmatige vijver aan de voorkant. Werkelijk prachtig om te zien! Je kunt hier natuurlijk ook alleen heen voor jullie fotoshoot, heel romantisch. Leuk feitje: het paleis was ook te zien bij een bruiloft in de film ‘the five year engagement’.

SF city hall via wylioMeer lezen “SF city hall via wylio”
City Hall San Francisco - Foto: Craig Howell via Flickr
  • 2. City Hall

Trouwen op het stadhuis… daarvoor ga je niet naar het buitenland! Toch? Nu misschien wel, het stadhuis van San Francisco is namelijk super-romantisch. Het is een gebouw in beaux-arts-stijl en ligt aan het Civic Center Plaza in het centrum van de stad. Vooral de koepel is erg herkenbaar, deze is de 4 na grootste ter wereld. Met een beetje geluk kun je hier zelfs in trouwen.

SF hornblower wylioMeer lezen “SF hornblower wylio”
Hornblower Cruises & Events- Foto: Ingrid Taylar via Flickr
  • 3. Hornblower Cruises & Events

Zijn jullie gek op water dan is deze locatie perfect voor jullie! Door San Francisco’s ligging aan zee en met haar mooie baai is er namelijk de mogelijkheid om op een schip te trouwen. Hornblower biedt bruidsparen de mogelijkheid om uit verschillende pakketten te kiezen waardoor het voor iedereen betaalbaar is.

  • 4. San Francisco Maritime Museum

Dromen jullie wel van een bruiloft aan het water van San Francisco, maar blijven jullie liever aan land? Het San Fransisco Maritime Museum is een hip en luxe locatie in art-deco stijl. Het is gebouwd in 1930 en kijkt uit over de San Francisco baai,de Golden Gate Bridge, Alcatraz en Angel Island.

SF cavallo point lodge wylioMeer lezen “SF cavallo point lodge wylio”
Cavallo Point Lodge - Foto: Ingrid Taylar via Flickr
  • 5. Cavallo Point Lodge

Kenmerkend voor Cavallo Point Lodge zijn een historische setting, luxe en kwaliteit, en een uitmuntende catering. Jullie kunnen hier samen met jullie familie en vrienden overnachten en jullie huwelijk vieren. Leuk hieraan is dat veel van de kamers uitzicht hebben over de Golden Gate Bridge. En omdat Cavallo Point Lodge de ‘Best Wedding Venue Award’ heeft gewonnen krijgen bruidsparen 25% korting als hun bruiloft op een vrijdag of zondag in 2012 plaatsvindt.

  • 6. Press Club

De Press Club is een chique locatie in het hart van downtown San Francisco. Het opende haar deuren in de herfst van 2008 en heeft een prachtig minimalistisch interieur. Het is perfect voor een intieme ceremonie, sprankelende receptie, heerlijke hapjes of een dansje. Een mooie trouwlocatie voor het moderne bruidspaar dat op zoek is naar een Noord Californische wijn belevenis.


Guest blogger: Naomi biedt haar professionele hulp aan bij het plannen van destination weddings.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie