De 7 mooiste liefdesverhalen uit de filmwereld!

De filmwereld is ontstaan om de realiteit wat meer schwung te geven. Met fictie materiaal in gedachten kan een mens het leven idealiseren en dromen een nieuwe kans geven. Daarom zijn de grote liefdesverhalen die men als voorbeeld neemt vaak afkomstig uit de kunst. In deze mooie selectie van stellen op het doek hebben we gekeken naar de grote romances uit de literatuur die het witte doek hebben gehaald en ons daarin verdiept.

William Thacker en Anna Scott (Notting Hill, 1999)

“Kan de ster van het witte doek van de meeste bekende film vallen op een normale jongen?”, dat is de vraag die centraal staat in deze film. Volgens deze Britse romcom, lijkt het antwoord ‘ja’. Deze film probeert de beroemheden gewone mensen te laten worden want we halen allemaal adem. Het zijn echte mensen zoals wij en ze worden verliefd op die persoon die het meeste met ze doet of dat nu een acteur is of een slager.

Het goede van William, eigenaar van een winkel waar reisgidsen worden verkocht, is dat hij het leven van persoon die alles lijkt te hebben kan veranderen. De routine in de Londense wijk Notting Hill hangt aan de harde werkelijkheid, hoewel er soms buitengewoonlijke dingen gebeuren. En dan stapt zij binnen en komt terug in deze realiteit, minder elegant en zonder opsmuk, maar veel echter en eerlijker. Hier herenigt ze zich met pure mensheid, ver weg van de alle interesse en haar verschijning. Hier ontdekt ze dat één zin meer betekenis kan hebben dan een diamanten ketting of een feest op een jacht.

Foto: Cordon Press

Adèle en Emma (La vie d’Adèle, 2013)

Wat is de liefde? Deze twee meiden laten dit allebei zien met hun woorden, bewegingen en gevoelens. Liefde is passie, genegenheid en pijn. De liefde is een kogel in het hart, soms confronterend, soms ontmoedigend.

Adèle was nog nooit met een vrouw. Ze was heteroseksueel en misschien nog steeds. Maar Emma maakt een roofdier in haar wakker, een kracht die veel verder gaat dan enkel het fysieke. Hun relatie, onstuimig zoals alle relaties die het waard zijn om over te vertellen, het is een van de meeste natuurlijke in de filmgeschiedenis. Het is beter dan een liefdesverhaal uit de filmwereld: het is echt. Alles komt van binnenuit en manifesteert zich met woede, passie en zonder decor. In een enkel geval vindt de directeur het oké dat zijn actrices ergens een drupje speeksel laten vallen. Dat moet dan zo zijn.

Foto: Cordon Press

Jack Dawson en Rose DeWitt Bukater (Titanic, 1997)

Titanic heeft ons allemaal geraakt. Leonardo Dicaprio die in 1993 genomineerd was voor een Oscar, liet een verbluffend cv achter voor de jonge acteurs die vlak na hem doorbraken. Net als Kate Winslet, genomineerd in 1996 en het jaar erna voor Titanic.

Hoewel de liefde groeit tussen Jack en Rose is het verhaal redelijk afgezaagd (een meid uit een hogere klasse die verliefd wordt op een jongen uit de lagere stand), maar het is de romantiek van een generatie. Zij vindt hem leuk en met de tijd verovert hun liefde ons allemaal door hun rebelse strijd tegen het regerende regime. Het verhaal is mooi, zoals we allemaal weten, tragisch, maar perfect om de magie tussen twee personen kan ontstaan uit te leggen. Tijdens hun korte relatie, die plaatsvindt in een fantastisch omgeving, maakt hun relatie een passie en complexiteit los maar een ding wordt ons duidelijk gemaakt: liefde heeft geen boodschap aan rassen, religies en posities.

Foto: Cordon Press

Vivian Ward en Edward Lewis (Pretty Woman, 1990)

De leidende film voor alle verliefden. Ook al geven ze het niet toe, ook de mannen genieten van deze haast onmogelijke liefde. Het is dat Richard Gere en Julia Roberts hard werken om de wereld en de liefde te vullen met mogelijkheden. Kan iemand van deze turbulente wereld worden gered? Ja, nog meer als de vooroordelen onder het tapijt worden geschoven. Dat is wat het personage Gere doet, die in verrukking raakt van de schoonheid van Vivian, een onhandige doch schattige prostituee. Een nacht samen gooit het leven van beiden overhoop: zij geniet van een geperfectioneerde nacht, met een komisch gesprek, en hij, met zijn verschijning als dandy, doorbreekt alle taboes in de hogere klasse.

Foto: Cordon Press

Ennis Del Mar en Jack Twist (Brokeback Mountain, 2005)

Een andere groot liefdesverhaal in de filmwereld. Jaren geleden, waren er veel verborgen liefdes omdat het verboden was. Misschien ontwikkelden deze liefdes zich daarom met de grootst denkbare passie. Ennis Del Mar en Jack Twist zijn twee cowboys die elkaar leren kennen door het werk. Tijdens het werk slaat een vonk over en zij openen hun harten. Een van de twee is verloofd met een meid, maar het vuur tussen hen zorgt voor een avontuur.

Hun relatie in stand te houden en werken aan hun liefde? Hmm, toch scheiden hun wegen. Ze werken aan hun toekomst, ze trouwen met vrouwen en krijgen kinderen, maar er zijn herenigingen, die op een onoverkomelijke manier,  die vuren aanwakkeren.

Foto: Cordon Press

Sam Wheat en Molly Jensen (Ghost, 1990)

Ghost is mooi, gevoelig en fantastisch. Er zijn liefdes die alles aankunnen, toch? Ja natuurlijk, inclusief de dood! Dit verhaal is pure fantasie, maar het is waar dat er connecties zijn die zo echt zijn dat je ze je hele leven kunt voelen, ook al zijn ze voor altijd afwezig.

Sam en Molly zijn zo met elkaar verbonden dat ze samen blijven tot de wereld alles op orde heeft. Hij, als geest, biedt de hulp aan aan zijn meisje: zijn bescherming en zijn liefde post mortem is essentieel in een New York dat decadeter en ambitieuzer dan ooit tevoren was. Zij kunnen alles aan en met Oda Mae Brown (Whoopi Goldberg)die een perfecte bemiddelaar vorm voor de twee. Als we  daar een pottenbakscène aan toevoegen, ontwaakt de erotiek tussen de twee geliefden en dat geeft meer leven en maakt het een uniek verhaal.

Foto: Cordon Press

Nola Rice en Chris Wheaton (Match Point, 2005)

Een ode aan de passie. Woody Allen heeft deze personages bedacht om ons te laten nadenken over morele dilemma’s vol erotiek, vuur en romantiek. Helaas is de liefde soms heel ongelukkig. Als Chris verliefd wordt op de vriendin van zijn nieuwe vriend op het moment dat hij ook valt voor de zus van dezelfde vriend, neemt de herrie buitenaardse proporties aan.

Maar Match Point is geen komedie, maar een drama dat wordt beschreven met bloed, zweet en heel veel tranen. Chris en Nola vallen uiteindelijk in de kanalen van een oncontroleerbaar verlangen. Werkt het? Het heeft de jus om alle roddelbladen in een tijdschriftenwinkel te vullen, zeker wanneer het geluk op het toneel komt.

Foto: Cordon Press

Veel van de stellen hebben we te denken aan de briljante breinen van hun bedenkers. Desalniettemin, de beste verhalen zijn die de werkelijkheid aanraken zonder een te mooie verpakking. Gebruik deze personages en films om je fantasie te vullen. Ga niet zweven en houd beide benen op de grond, maar vergeet niet te dromen.

Ook interessant: 54 films om samen met je partner te kijken en de leukste televisie huwelijken!

Auteur: Eline dabekaussen
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie