De 8 grootste angsten van aanstaande bruiden!

Alle aanstaanden bruiden hebben de perfecte bruiloft keer op keer afgespeeld in hun hoofd. Hoe zal hun dag eruitzien? Ze hebben gefantaseerd over de jurk, de aankomst op het altaar, dé kus na het jawoord en natuurlijk het heerlijke banket, het aansnijden van de taart en het feest met vrienden en families.

Keer op keer zie je het voor je, met alle perfecte details. Maar misschien heb je ook weleens nagedacht over de dingen die fout kunnen gaan op je grote dag. Wat zijn de grootste zorgen voor aanstaande bruiden? Waar krijgen ze nachtmerries en kippenvel van, en wat wens je je ergste vijand nog niet toe? Wij vertellen het je!

1. Een kapotte jurk

Hoe vaak je de jurk ook hebt doorpast, een laatste fitting bij de winkel hebt gehad en hoe zeker je ook bent dat de jurk perfect zit, alle vrouwen hebben een onrealistische angst voor de ochtend dat ze zich in hun prachtige jurk hijsen. Dat de jurk een foutje heeft dat ze niet eerder is opgevallen, een vlekje, een losse naad of een lelijk vallende decolleté. Dat de jurk niet perfect aansluit is de grootste angst voor de bruiden. Geen zorgen! De jurk zit goed, gegarandeerd! Als je nog op zoek moet naar een jurk, lees dan deze post waarin we je adviseren wat je goed staat als jij niet een Doutzen Kroes lichaam hebt.

Foto: Dario Endara

2. Dat hij niet komt opdagen

Het is het doemscène uit vele films. De bruidegom gaat nog even een drankje doen op de avond voordat hij gaat trouwen of misschien is het vrijgezellenfeest zelfs wel gepland op de dag voor het huwelijk, en de verloofde eindigt ergens met zijn vrienden in de woestijn van Las Vegas. Hoewel de angst tegenwoordig minder reëel is omdat stellen vaak samenwonen en elkaar de avond voor de grote dag gewoon nog een nachtkus geven, is het nog steeds voedsel voor grote films, en stiekem ook een angst van de bruiden.

3. Regen

Er zijn maar weinig bruiden die niets geven om het weer. Voor de meeste bruiden zijn de donderwolken en grijze luchten een domper op de grote dag. En als het dan ook nog eens gaat regenen, is het soms moeilijk om de zonnige kant van het weer te zien. Toch heeft regen iets charmants, denk maar aan het romantische lied ‘zachtjes tikt de regen op het zolderraam’. Een fijne viering wordt extra intiem tijdens een flinke regenbui!

Foto: De grote dag

4. Leveranciers die niet op tijd aanwezig zijn

Wat als de bloemendecoratie niet staat als je de kerk binnenloopt? Of als de gasten niet kunnen komen omdat het vervoer er niet is? Het zijn angsten die de bruid zal hebben tot de minuut dat het allemaal rond is. Het is niet makkelijk om je te ontspannen als je weet dat er zoveel dingen mis kunnen gaan, waar jij geen grip op hebt! De oplossing? Een weddingplanner. De weddingplanner houdt zich bezig met de details en zorgt ervoor dat alles op tijd aanwezig is. Voordat je een weddingplanner aanneemt, vergeet haar dan niet de belangrijkste vragen te stellen!

5. Het menú

Eerder hebben we de drie belangrijkste onderdelen voor een perfecte bruiloft beschreven. Het menu is een belangrijk onderdeel voor een succesvolle bruiloft. Maar het is helaas ook iets dat niemand -behalve de leveranciers en de chefs- onder controle heeft. Daarom is het ook een zorg van de bruid. Zal iedereen het lekker vinden? Is het goed bereid? Heeft iedereen met voedselallergieën het juiste gerecht? Zorgen over het eten is een van de grootste angsten.

Foto: De Kievit Bruiloften

6. Onrust tussen de gasten

Een ruzie of discussie tussen de gasten is een redelijk reële angst. Vooral in families waar scheidingen hebben plaatsgevonden, of als vrienden elkaar onderling niet mogen. Ons advies? Rustig blijven. Gelukkig zijn de meeste gasten redelijk genoeg om hun frustratie of woede binnen te houden en geen scène te schoppen op de bruiloft. Bedenk ook dat je niet altijd iedereen hoeft uit te nodigen op je bruiloft. Een lastig figuur of, verloren familieleden of exen hoeven echt niet te komen!

7. Valpartijen

Het internet staat er vol mee. Valpartijen met de taart, of tijdens de eerste dans. Vooral voor de bruiden is het een reële angst, want vaak lopen ze op hakken waar ze niet gewend aan zijn. Al die mensen die naar jullie kijken, en ineens weet je niet meer hoe je moet lopen. En dan die lange jurk en sluier! Het is een heel reële angst, maar de risico’s dat je daadwerkelijk valt kun je kleiner maken door vooraf te oefenen met je jurk, de hakken en verschillende ondergronden. Succes!

8. Te veel genieten van de open bar…

Tuurlijk, jouw bruiloft is een groot feest maar er komen niet enkel familieleden en close vrienden. Misschien zijn je collega’s en baas er ook wel! Om deze reden is het dan ook niet gek dat de bruiden vaak liever nuchter blijven, voor de zekerheid. In een blije stemming en met goede muziek wil je namelijk nogal eens een drankje te veel nemen, en wat er daarna gebeurd heb je niet altijd onder controle. Je wilt niet terugdenken aan je feest met schaamte, toch?

Foto: Martijn Roos
Foto: De grote dag

Hoewel de bruiloft een van de mooiste dagen van je leven zal zijn, is het logisch dat daar ook veel angsten bij komen kijken. Probeer je te ontspannen en geniet van elk moment! Het klinkt heel cliché, maar uiteindelijk komt alles altijd wel goed. En gaat het echt mis? Dan heb je altijd nog een fantastisch verhaal om te vertellen. Wat zijn jouw grootste angsten voor de dag van je bruiloft?

 Auteur: Sherita Jager

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie