De beste duo’s uit films en series!

De beste vriendin is een beetje als een zusje, een beetje als een moeder en soms een beetje als een kind als het jouw beurt is om de zorg op je te nemen wanneer ze een fout heeft gemaakt en jij alleen ervoor kan zorgen dat ze op de been blijft. Zonder je beste vriend voel je je als Batman zonder Robin. Of Brett Sinclair zonder Danny Wilde. Het werkt niet. Het is niet voor te stellen hoe Holmes de kar zou trekken als Watson er niet was om hem te kalmeren tijdens een kleine crisis. Het leidde ertoe dat wij een kleine selectie maakten van de doorgewinterde duo’s uit de film- en televisiewereld.

1. De vriend zonder wie je al geen huis en geld meer gehad zou hebben en zonder wie je waarschijnlijk al was gestorven.

Asterix en Obelix, Pinky en The Brain, Bourvil en Louis de Funès… In veel duos is er een kleine chef, een beetje schurfterig en de vriendelijke doch suffe die altijd in de problemen raakt. Maar dan is er altijd zijn vriend om hem te redden.

Sam et Frodo: The Lord of the Rings

Een ring dragen tot op de top van een vervloekte berg, terwijl je achtervolgd wordt door een stelletje monsters met rotte stompen en schizofrene trekjes krijgt. Gelukkig is Sam er altijd om Frodo te redden. We houden van Sam: een beetje onhandig, maar als Frodo in de problemen raakt is hij altijd diegene die hem tot bedaren brengt. Ook als hij daarvoor hardhandig te werk moet gaan.

Capture youtube

Sherlock Holmes en John Watson : Sherlock

Net als in ons voorbeeld van Frodo en Sam, wordt Watson niet altijd best behandeld door zijn sidekick. Bekend om zijn gebrek aan tact en drang om zijn genialiteit te tonen (ook als anderen daarmee gekwetst worden), spaart Holmes Watson niet. Maar… zonder hem zou Sherlock zeker niet in staat zijn om zich te gedragen als een normaal mens en zich te verbinden met anderen. Gelukkig is Watson er om hem ter herinneren aan de regels binnen de samenleving.

Les pantalons c’est d’une banalité sans nom

2. De vriend of vriendin die zo verschillend is dat je niet eens weet waarom jullie vrienden zijn, maar het kan je niet schelen.

Jess en Cece : New Girl

Cece is model, groot, altijd bewust van haar imago en heeft een goed op haar schouders. Jess, is helemaal gek, is niet in staat om de juiste reacties te hebben op de situaties en hierdoor is het zowel vervelend als vertederend. Jess en Cece zijn als dag en nacht en dat leidt soms tot ruzie (pas op, niet de gewone ruzies met schreeuwen en dichtslaande deuren. Nee ze vechten en maken er dan een heuse catfight van). De verschillen tussen hun beiden maken ze echter compleet en zorgen ervoor dat de ruzies nooit lang duren.

3 . De vriend die je komt helpen een lichaam begraven zonder te vragen

Walter White en Jesse Pinkman : Breaking Bad

Jesse en Walter kennen elkaar omdat ze in een business zitten die niet geautoriseerd is en enigszins riskant is te noemen. Gezien de problemen waarmee ze geconfronteerd worden, is het beter dat ze elkaar vergezellen. Behalve dat Jesse het concept van teamwork nog steeds niet heeft begrepen en besluit om solo te vliegen. Maar wie moet hem komen uitleggen dat je een lichaam niet kunt laten oplossen met zout in een keramisch bad? Natuurlijk is dat Walter.

euuuh… Oups?

Desperate Housewives

Dit voorbeeld is een uitzondering die de regel bevestigt omdat het niet om een duo gaat. Maar het is zeker de moeite waard om te citeren. Het zal duidelijk zijn vanaf de eerste aflevering, Whisteria Lane is verre van een rustige buitenwijk. Gabrielle, Bree, Suzanne en Lynette hebben samen veel beproevingen die deel uitmaken van het dagelijks leven als ondraaglijke kinderen, een te plakkerige liefde of ongewonere dingen als het verbergen van een lichaam.

Zut il bouge encore

Hou je ervan om een regenachtige zondag door te brengen met vriendinnen om zes afleveringen van Sex and the City achter elkaar te kijken? Het is goed! En bovendien, het geeft ons ideeën over hoe te animeren van je huwelijksreis bijvoorbeeld! Ontdek het hier hoe je jouw perfecte huwelijksreis hebt in New York City!

Ook leuk om te lezen: 23 momenten die elke bruid deelt met haar BFF, de 3 BFF’s van de bruid; wie zijn ze? 

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie