De beste winterse plannen om samen van te genieten

December en januari zijn twee maanden met een speciale sfeer. De kerst, de sneeuw en de magie verschijnen als hoofdrolspelers in deze koude dagen. Als gevolg bedenken we plannen die hierbij passen. Geniet samen van iets idyllisch, maak gebruik van deze maanden om je relatie nog net een beetje mooier te maken en geef je over aan een de magie die de winter karakteriseert.

Foto vía Shutterstock: Nastya Dubrovina

Een tripje naar een huisje op het platteland

Het beeld van een houten blokhut, een schoorsteen en de vallende sneeuw die je door het raam ziet, komt overeen met het beeld dat we hebben van de meest romantische scenario’s. Voor de kerst komt, of juist daarna is een fantastische tijd om door te brengen met je vrienden of geliefde. Buiten zorgen de lange boswandelingen ervoor dat al je ledematen de kou voelen en slenter je door de gevallen bladeren. Binnen kun je genieten van een romantisch dinertje of gewoon op de bank hangen voor de haard. Het vuur, het hout, de kou buiten en het mysterieuze gevoel maken een sfeer je bijna alleen je fantasie kunt bereiken.

Er is niets als genieten van plaatsen aan de andere kant van de wereld zoals Lapland, Zwitserland, Spanje of Frankrijk om maar eens enkele plaatsen te noemen die magisch zijn tijdens de kerst. Bekijk ook: De meest romantische steden ter wereld!

Foto vía Shutterstock: Click and Photo

Ontdek verhalen door lange wandelingen

Het algemene gevoel zegt dat er geen beter moment is om te wandelen dan de zomer. In de winter is thuis blijven het vaste plan. De kleuren van de winter hebben een interessant aspect en het geeft een magisch effect. De sneeuw, de kleuren die nog zijn overgebleven van de herfst, de wolkenlucht die triest maar artistiek is, geven een creatief gevoel aan alles dat we kennen van de andere seizoenen. Met een goede jas, een muts en sjaal is er niets dat jou nog tegenhoudt om naar buiten te gaan.

Lange wandelingen op welke locatie dan ook kunnen tot ontdekkingen leiden. Het kan je relatie versterken want tijdens het wandelen kun je het over allerlei verschillende thema’s hebben. Aan de andere kant kom je  langs steden, dorpen en andere landschappen, met geheimen die alleen jullie samen kunnen ontdekken. Het moment wordt compleet als jullie samen kastanjes of zoete gebakjes eten. Op die manier worden deze wandelingen hele speciale momenten.

Foto vía Shutterstock: Hrecheniuk Oleksii

Cultuur snuiven

¿Sneeuw, regen, hagel? Als het buiten vies weer is, maar je wil niet thuis blijven zitten, heb je nog steeds veel mogelijkheden. Maak gebruik van de situatie en verrijk jezelf door cultuur te snuiven en bezoek bioscopen, theaters, musea en exposities die het beste bij jouw persoonlijkheid passen. Het aanbod aan vrijetijdsbesteding is in de grote steden groots en speels en je kunt het combineren met lekker eten en drinken. Ga voor een groot theater of een klein zaaltjes met mooie toneelstukken, fantastische filmproducties. De beste films komen altijd uit in de winter. Je hebt dus geen excuus.

Trek je je terug in origineel kroegje

Kroegen zijn de plaatsen waar mensen verzamelen in de winter. De laatste jaren zijn er steeds meer plekken bijgekomen die sfeer creëren door middel van exclusieve inrichting (ligstoelen, boekenkasten, retro-meubels…), gevarieerd aanbod, gezellige sfeer, lekkere producten (taart, chocolade, thee, cupcakes, muffins, empanadas…)Ontbijten en snacken in de modernste kroegen is een gezellige activiteit voor de koude dagen.

Foto vía Shutterstock: Julia Lototskaya

Bank, deken en film

Thuis blijven is niet altijd de beste optie, maar soms is het niet alleen nodig, maar heb je gewoon meer zin in bankhangen dan door de kou naar de kroeg te lopen. Daarom bestaat er het welbekende plan van ‘bank, deken en film’, het is een traditie voor de minder actieve dagen en de perfecte optie in de winter. Je warm voelen op de bank, vergezeld door de persoon van wie je houdt terwijl de wereld buiten aan je voorbij gaat.

Als het op de film aankomt, kiezen we voor een romantische film (Notting Hill, Begin Again, Quiéreme si te atreves, 500 días juntos…), hoewel de familiefilm of kerstfilm ook goede opties zijn (Love Actually, Home Alone, Polar Express…). Op dit moment transformeert film in een gezellig product met als doel fijne emoties opwekken en je verbonden voelen met je anderen. Het klinkt cliché, maar het is wel waar. De drama’s en de horrorfilms zijn minder passend, maar het kan als ze een mysterieuze touch hebben en een vleugje komedie en fantasie (Nightmare before Christmas, Sleepy Hollow…)

Foto vía Shutterstock: Dragon Images

De zomer lijkt het favoriete seizoen van de hele wereld, ook al is de winter niet beter (voor sommigen vast wel), het is een heel speciaal seizoen. Maak gebruik van bovenstaande plannen en beleef een fantastisch seizoen samen met je vriend of vriendin. Alle ingrediënten voor een extra beetje liefde zijn aanwezig!

Bekijk ook: Droom winter-wedding shoots, zo kan jullie winter bruiloft eruit zien!

Auteur: Eline Dabekaussen
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie