De bruidsstyliste helpt je aan een mooi gestyled bruidskapsel!

“Als je haar maar goed zit” … Je herkent het vast wel, je voelt je best goed als je weet dat je haar oké zit, daarentegen voel je je juist zeer ongemakkelijk als je een ‘Bad Hair Day’ hebt en dan ook nog net  iemand tegenkomt! Op je bruiloft wil je natuurlijk dat je haar heel mooi gestyled is, net als je make-up.

Haarstijl romantisch. Model Anneleen, fotografie: Velvetine-online. Bruidsstyliste: Liesbeth Dubelaar. Accessoire: een sluier. Seizoen: winter.
  • Wie doet je haar? Een kapster of een hairstyliste of bruidsstyliste?

Je kunt je haar laten verzorgen door een kapster of een hairstyliste en je make-up door een visagiste. Meestal zijn bruidsstylisten zowel visagiste als hairstyliste en dus kunnen zij jouw make-up en je haar allebei verzogen. Je kunt je op internet goed oriënteren bij verschillende bruidsstylisten, visagisten, hairstylisten of kappers bij jouw in de buurt. Kijk op hun websites en naar hun aanbod, portfolio en gastenboek. Je krijgt dan al snel een goed beeld of dit aansluit bij jouw stijl, wensen en budget. Je kunt altijd meerdere prijsopgaven aanvragen om te vergelijken.

Haarstijl vintage. Model Anne-Marieke, fotografie: Upstairs Photography. Bruidsstyliste: Liesbeth Dubelaar. Accessoire: een haarband van kant. Seizoen: herfst/winter.
  • Veel verschillende bruidskapsels!

Het wordt zeker aanbevolen om een keuze te maken uit verschillende soorten kapsels. Je haarstijl kan namelijk best bepalend zijn voor je gehele look en dus kun je je kapsel het beste afstemmen op je bruidsjurk. Verschillende stijlen zijn bijvoorbeeld romantisch, vintage, chique of modern. Bij een romantische stijl kun je denken aan losjes opgestoken haar, half, of helemaal opgestoken. Bij een vintage stijl is het haar ook vaak redelijk los of helemaal los, met een vintage accessoire of een vlecht in het kapsel verwerkt. Bij een chique look kan het haar bijvoorbeeld helemaal opgestoken worden of met lussen (bouclés), of een mooie Grace Kelly rol. ‘Modern’ is afhankelijk van de hedendaagse trend, op dit moment is dat los haar met zeer grove krul/slag of het haar een beetje nonchalant vastgezet.

Haarstijl chique, klassiek. Model Sigrid, fotografie: Kirsten Fotografeert. Bruidsstyliste: Liesbeth Dubelaar. Accessoire: sluier van Spaans kant. Seizoen: zomer.
  •  Proefsessie en planning.

Bij de proefsessie is het van belang dat de bruid al een idee heeft wat zij wilt. Dit kan aan de hand van verzamelde plaatjes van andere bruiden of foto’s uit magazines. Zo krijgt de kapster of styliste een goed beeld van wat de bruid mooi vindt en welke stijl zij wilt. Bij de proefsessie gaat de kapster of styliste bekijken welke technieken gebruikt moeten worden en wordt samen met de bruid gewerkt naar het perfecte bruidskapsel, precies zoals de bruid wilt. Vervolgens worden foto’s gemaakt en wordt alles genoteerd zodat het op de echte dag zo efficiënt en snel mogelijk gaat. Voor de proefsessie moet het haar ook grondig gewassen zijn en mag het niet gestraightened zijn en mogen er ook geen stylingproducten in zijn gedaan!

Haarstijl modern, los met grove krul. Model Anne, fotografie: Nicolien Lugtigheid. Bruidsstyliste: Liesbeth Dubelaar. Accessoire: een echte roos. Seizoen: winter.

De proefsessie kan ruim voor de werkelijke datum worden ingepland. Het enige wat van belang is is dat de stijl van de bruidsjurk bepaald is, zodat het haar in dezelfde stijl kan worden gekapt. Wacht dus niet te lang met het reserveren van de datum, dat kan echt al een jaar tot een driekwart jaar van te voren.

Tips:

1) Oriënteer je ruim op tijd op internet voor bruidsstylistes, hairstylisten, visagisten  en             kapsters;
2) Boek je afspraken op tijd. Je kunt best in de winter de proefsessie hebben, als je pas in        de zomer gaat trouwen;
3) Denk aan wat je partner leuk vindt;
4) Verzamel plaatjes van kapsels en make-up van voor de proefsessie;
5) Zoek op tijd de accessoires die je wilt gebruiken voor je kapsel;
6) Neem bij de proefsessie één persoon mee, een vriendin (dit is het meest relaxt!), of een         (schoon-) zus of moeder;
7) Neem je sluier of andere accessoire mee naar de proefsessie;
8 ) Enjoy!


Guest blogger: Liesbeth Dubelaar is expert op het gebied van Bruidsvisagie en Hairstyling in ’t Gooi.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie