De bruidstaarten trends van 2016!

Hoe zien de bruidstaarten van 2016 er uit? Welke kleur hebben ze? Welke stijlen zijn populair? En ook niet onbelangrijk.. Hoe smaken ze? Wij vroegen het aan de Amsterdamse banketbakkerij De Taart van m’n Tante! De Taart van m’n Tante is een banketbakkerij die bekend staat om de meest gave en originele taartontwerpen! Daarom zijn wij erg benieuwd naar wat zij te zeggen hebben over de bruidstaarten trends van nu.

Lees hieronder de bruidstaarten trends van 2016 en laat je inspireren. Het is trouwens ook niet erg om een beetje weg te kwijlen bij het zien van de volgende mooie creaties.

De Taart van m’n Tante

Vorig jaar was de Naked Cake een absolute must, een echte eye catcher op je bruiloft. De Naked Cake is een taart van het caliber ‘wat je ziet is wat je krijgt.’ De taart heeft geen dikke laag fondant of marsepein, het tegenovergestelde. Je ziet direct de lagen cake en de vulling die de heerlijke lagen verbindt. Simpel, en erg lekker.

In 2016 zien we deze trend terug in een net iets andere vorm: de Semi-Naked Cake. Eigenlijk zegt de naam al genoeg. De cake is belegd met een dunne laag fondant of marsepein. De laag is zo dun dat de cake er toch doorheen te zien is. De decoratie van de Semi-Naked Cake is vooral natuurlijk en gezond. Eetbare bloemen en fruit zijn populaire opties.

De Taart van m’n Tante

Zowel de Naked Cake als de Semi-Naked Cake lijkt voort te komen uit een nieuwe trend die De Taart van mijn Tante beschrijft: “Qua smaak zien we duidelijk een trend van minder zoet, minder suiker, en meer fruit. Het lijkt een trend die past bij de trend van gezonder leven.“

Gezonder leven is een trend die we overal in terug zien, maar de bruidstaartwereld oriënteert zich natuurlijk ook op de modetrends. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de taarten van 2016 ombre geïnspireerd zijn. Bovendien zijn de franjes, ruches en texturen die je terug ziet in de mode van 2016, ook erg populair op bruidstaarten.

De Taart van m’n Tante

Wat in 2016 ook nog steeds ongekend populair blijft is de sweet table, ook wel de candy bar genoemd. “Een taartbuffet met allerlei verschillende taarten en cakes, in plaats van één meerlaagstaart.” Dit is de ultieme oplossing voor de echte zoetekauwen onder ons want van elke smaak is er zo wel iets te vinden!

Iedereen wil wel een prachtige taart om z’n huwelijksfeest onvergetelijk te maken. Maar wat de trends ook mogen zijn, belangrijk is dat de taart bij jouw bruiloft en thema past. Houd jij van simpel? Blijf dan vooral weg van de franjes, ruches en texturen. Maar als jouw bruiloft in trendkleuren Peach, Rose Quartz, Serenity Blue, Lilac Grey, de felrode Fiesta of Snorkel Blue wordt gevierd, dan kun je deze kleuren natuurlijk wel terug laten komen in een taart, op wat voor manier dan ook.

De Taart van m’n Tante

Gebruik je creativiteit en laat je inspireren door je eigen bruiloft. Een echte banketbakker kan hier namelijk iets mee en zal zijn best doen om een prachtige taart te maken. “Bij ons komen altijd al mensen die iets afwijkends zoeken, iets kleurrijks of geks. We werken in de bakkerij met een mix van bakkers en kunstenaars. Alles wordt op maat gemaakt, heel ambachtelijk en tijdrovend, maar daardoor ook heel bijzonder: Geen twee taarten zijn hetzelfde.”

Hoe ziet jouw ultieme bruidstaart er uit?

Kan je niet genoeg krijgen van de trends van dit moment? Kijk dan ook even naar de 5 trends in bruidsmake-up voor 2016!

Auteur: Sherita Jager

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie