De eerste afspraak met de kapper of haarstylist voor je bruiloft

Op zoek naar een kapsalon voor je bruidskapsel - Foto: Yola de Lusenet

Anna Hathaway laat ons nog even weten hoe het niet moet. Ze heeft haar huwelijk uitgesteld omdat haar bruine lokken niet de juiste lengte hebben, aldus de Daily Mail. Dat soort blunders kun je natuurlijk voorkomen door op tijd na te denken over je kapsel en een eerste afspraak te maken met de kapper / haarstylist.

Belangrijk: klikt het met je kapper? - Foto: Brandon and Kaja Geary
  • Het kiezen van een kapper

Als je een vaste kapper of salon hebt waar je tevreden over bent, vraag dan eens na of zij je kunnen helpen met je bruidskapsel. Wie weet kun je direct een afspraak maken of kunnen ze je doorverwijzen naar een ander goed adres. Voor de logistiek is het handig om een kapper te kiezen die dicht in de buurt is van waar je als bruidje de grote dag begint: in je ouderlijk huis, je eigen huis, het hotel, enzovoort.

Zelf experimenteren met een bruidskapsel - Foto: Quinn Dombrowski
  • Inspiratie opdoen

Het leuke, en tegelijk ook het lastige, van trouwen is dat je heel veel keuzes maakt. Bij een kapsel is het net zo. Ga op zoek naar afbeeldingen van kapsels die je aanspreken: in tijdschriften, films en op internet. Schroom je niet om zelf te experimenteren met het krullen of opsteken van je haar. Voorbeeld: wanneer je nooit schuifspelden gebruikt en graag een opgestoken bruidskapsel wilt dan kun je maar beter alvast wennen aan het gevoel van de spelden in je haren.

Bruidskapsel met krullen - Foto: Corey Ann Photography
  • Checklist

Het is zover: de eerste afspraak met je kapper! Bespreek in ieder geval de volgende punten:

–       Is de kapper beschikbaar op jouw trouwdag?

–       Komt de kapper aan huis of ga je zelf naar de salon en past dat in je planning?

–       Hoeveel tijd is er nodig en beschikbaar voor het stylen?

–       Wat zijn de kosten voor het bruidskapsel en proefkapsel?

–       Kan de kapper je sluier bevestigen of echte bloemen verwerken in je kapsel?

–       Kan de kapsalon – indien gewenst – het haar van je moeder / zus stylen?

Wanneer je een goed gevoel hebt over de kapper, leg de afspraken vast en prik een datum voor het proefkapsel.

Genieten van de voorbereidingen - Foto: Corey Ann Photography
  • Proefkapsel

Het is gebruikelijk om een afspraak te maken voor een proefkapsel. De haarstylist weet wat je wensen zijn, hoe je trouwjurk er uit ziet en zal vervolgens met je meedenken over het ideale kapsel. De kapper kan je adviseren over de vorm van je gezicht, de mogelijkheden met je eigen haren en de combinatie met je droomjurk. Het is ideaal als je het proefkapsel kunt inplannen op dezelfde dag als het passen van je trouwjurk. Dan ga je eerst naar de kapper en daarna naar de bruidsmodezaak zodat je kunt zien hoe het staat. Maak foto’s zodat je het later thuis nog eens op je gemak kunt bekijken (zorg er natuurlijk wel voor dat je verloofde geen toegang heeft tot deze vertrouwelijke kiekjes :-)!).

Wellicht moet je kapsel nog geknipt worden zodat het helemaal perfect zit op je bruiloft. Of je wilt een kleurtje in je haren of een permanent. Maak hiervoor een planning in overleg met je kapper. Wij wensen je veel plezier bij het kiezen van het perfecte bruidskapsel! Heb jij nog meer tips voor bruidjes, laat dan een bericht achter!

Geen artikel van Zankyou missen? Volg ons dan snel op Twitter of Facebook!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie