De evolutie van liefde met de leeftijd: 8 dagelijkse bijzonderheden!

De tienerjaren en de studietijd gaan hand-in-hand met het ontdekken van een nieuwe wereld. De wereld van de liefde en seks! Je leert jezelf kennen en ontdekt wat je wel en niet leuk vindt in een relatie en hebt soms een beetje het gevoel alsof je door het leven strompelt.

Je droomde over de ideale partner (toegegeven, soms bracht je nachten huilend door nadat iemand je hart gebroken had) en je dacht na over romantische uitstapjes, avondjes naar de bioscoop, een dinertje bij kaarslicht. Eindeloze nachten…. alles was perfect, de ander was ideaal.

foto: De Grote Dag

Maar wanneer je echt volwassen bent, maak je kennis met de werkelijkheid. Je deelt meer dan alleen intimiteit met je wederhelft. Je begint samen te werken aan projecten. Als vrouw ben je niet meer de jonge dromer, maar de metgezel, vriendin en minnares.

Je krijgt ook te maken met andere prioriteiten: een man kan moe thuis komen na het werk, je hebt de dagelijkse beslommeringen, je moet plannen maken voor de toekomst, misschien bouw je wel een huis en heb je de zorg voor een gezin.

Met al die bezigheden besef je dat tijd kostbaar is. Je zou bijna wensen dat een dag uit 48 uur bestond. Maar vergeet niet dat de liefde er nog steeds is!

foto: de Kievit Bruiloften

Liefde zit hem namelijk ook in de kleine momenten van alle dag:

  1. Maak een speciaal diner voor je geliefde klaar. Bereid zijn favoriete gerecht om hem te verrassen. Moedig hem met lieve woorden aan na een zware dag.
  2. Soms vind je de liefde juist in stilte. Een moment met z’n tweeën op de bank: een blik, een knuffel, een kus. Woorden zijn niet altijd nodig.
  3. Het verdelen van de huishoudelijke taken. Neem een keer een taak over waarvan je weet dat je geliefde die niet graag uitvoert. Dus doe die vaat nog even ook al heb je daar geen zin in.
  4. Het accepteren van de kwaaltjes van je partner is een van de meeste intieme dingen die je met elkaar kunt delen. De badkamer delen zonder schaamte is een teken van echte liefde!
  5. “Ik hou van je”, je kunt het niet vaak genoeg zeggen. Zeg daarom elke dag iets liefs tegen je partner. “Je bent mooi, je bent lief en charmant.” Eigenlijk zijn er niet genoeg woorden om jouw gevoel voor je geliefde te omschrijven.

    foto: Mon et Mine
  6. Er zijn geen maskers meer. Je hebt je partner geaccepteerd met al zijn kwaliteiten en gebreken. Jullie zullen ongemakkelijke momenten kennen en kleine ruzies kennen, soms zelfs om onbenullige dingen. Het hoort erbij en jullie worden er sterker van.
  7. Neem afstand van de dagelijkse routine door verschillende dingen te ondernemen. Plan een uitje samen of een romantisch weekendje weg. Wat dacht je van een hete nacht in een hotel of zorg voor een mooie ervaring samen.
  8. Geven is het codewoord. Geef hem een massage of een knuffel. Kus hem wanneer hij het niet verwacht. Romantiek op het hoogtepunt!
foto: Meral Soydas Photography

Je kunt liefde niet opeisen. Het overkomt je en het wordt gevoed op elk moment van de dag. Het geheim van een grote liefde is vriendschap en natuurlijk de pikante momentjes samen.

De volledige liefde bestaat en is zichtbaar in de grote projecten die jullie samen realiseren: het huwelijk, het krijgen van kinderen, het delen van je nest: je zogenaamde huis!

Bekijk ook: De tien magische zinnen die horen bij een gezonde relatie!

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie