Op de foto met je partner: het geheim voor een jaloersmakend resultaat!

In alle liefdesrelaties zijn er momenten die je moet koesteren en herinneren. Momenten die vragen om foto’s die we bijna dagelijks terug zouden willen zien of momenten die we ons voor ‘gewoon’ altijd willen herinneren. Maar er zijn reizen, bruiloften en bijeenkomsten die uiteindelijk een teleurstellend resultaat opleveren, ver weg van de werkelijkheid die we graag zouden willen zien. Het ergste is dat we er vaak pas later achter komen als we een fotografische ramp hebben begaan. Hieronder behandelen we vijf topics om zo tot een op z’n minst fatsoenlijke foto te komen, maar het liefst een waarmee je bij je vrienden kunt pronken. Gebruik deze technieken bijvoorbeeld voor jullie huwelijks reis!

Foto vía Shutterstock: Littleaom

Onbekenden

Er zijn dappere mensen die hun statief overal mee naartoe nemen tijdens hun trips. Vaak gebeurt dit omdat ze bang zijn dat anderen niet precies begrijpen wat ze willen, ook al spreken ze dezelfde taal. Soms zijn je wensen helemaal niet zo gecompliceerd, maar maakt de voorbijganger er net iets anders van. Het resultaat is vaak jammerlijk en plots verandert je reisje naar Straatsburg in een ontastbare herinnering. Als je besluit om je camera aan iemand te geven zodat hij of zij die gedroomde foto van jullie kan maken, vraag het dan aan een toerist die een spiegelreflex om zijn nek heeft hangen.

Dit kan enkel een signaal zijn van een bepaalde status willen uitdragen, maar de mogelijkheid dat deze persoon echt iets van fotografie weet is toch net iets groter. Het zou namelijk zonde zijn als je iemand vraagt die drieënhalve meter grond mee op de foto zet, of juist de helft van je hoofd afsnijdt, of wat dacht je van dat monument op de achtergrond vergeten? Je hoeft geen reflex te hebben om een goede fotograaf te zijn, maar helaas is onze ervaring dat mensen met een geavanceerde camera betere foto’s maken, ook als ze dit moeten doen met een minder goede camera. Kun je niemand vinden? Dan is het statief de beste optie. Je kunt doen wat je wil, hoewel een statief wel een behoorlijk gewicht met zich meebrengt. Dus zoek iemand die er interessant uitziet, die weet wat hij doet en die de camera niet vastpakt alsof het een pasgeboren baby is.

Foto: Fotosolo

Wat moet erop staan en wat niet

Tijdens een reis hebben de foto’s van koppels twee belangrijke elementen: het koppel zelf (of een van de twee) en het landschap op de achtergrond. We hebben het hier niet over selfies! Het is ideaal als het koppel aan één kant staat en het gebouw, standbeeld of plein zo in beeld komt met alle karakteristieke elementen. Komt er maar één persoon in beeld, zorg er dan voor dat hij of zij niet het beeld van de koepel van Brunelleschi (Florence), de Eiffeltoren (Parijs) of de Cristo de Corcovado (Rio de Janeiro) blokkeert. Als jullie samen op de foto gaan en jullie hebben een statief mee op reis dan weten jullie precies wat er wel of niet op de foto moet komen. Het huizenblok naast die mooie kerk of die hijskraan mag uit beeld blijven en hoeft geen plek in je geheugen op te eisen, evenmin groep acht die op excursie is.

Foto: Lidia Clemente

Kaders

Overtollige grond of lucht komt een foto nooit ten goede, tenzij je aan het experimenteren bent en het met verstand doet. Heb je hier niet veel verstand van, zal dat overtollige asfalt een complete vergissing zijn en ben je een stap dichterbij de ongemakkelijke foto. De lucht in de foto is een plaats die personen of andere elementen nodig heeft om te ademen. Een overmaat of het ontbreken ervan leiden vaak tot een slecht, bijna belachelijk, resultaat. Op foto’s met mensen in verschillende perspectieven is het belangrijk dat de lucht de ogen van hoofdpersoon begeleiden. Beter gezicht wordt er gesproken van een kijkrichting: laat ruimte over in de richting waar de persoon kijkt.

Hoewel het koppel op de foto belangrijk is, is de omgeving eromheen net zo belangrijk. Als alleen jullie op de foto staan, reserveer dan de bank en bespaar het geld voor een vliegticket. Het is dan niet nodig om in de volledige lengte op de foto te staan. Je mag best knippen en kaderen. Maar pas op: knip nooit op een natuurlijke lijn van het lichaam (knieën, ellebogen, taille…) Het kan nooit kwaad om ook het felbegeerde monument op de achtergrond vast te leggen. Herinner je partner hieraan als die een foto van je wil maken op de Gran Place in Brussel.

Foto: IN – Fotodesign

Selfies

De selfie is een trend met positieve en negatieve aspecten. We zijn er zeker niet tegen, een snelle, spontane foto is altijd een leuke herinnering van de eerste bruiloft waar jullie samen naartoe gingen, die woensdagavond op het terras waarop jullie beide besloten een gekke bek te trekken… Sterker nog, we zijn fan van de rare gezichten die de goede vibe van jullie relatie laten zien. Deze foto’s zijn net zo hard nodig als een Big Mac op z’n tijd. Je moet ze af en toe maken, maar wel vanuit verschillende hoeken, maar houd het perspectief in de gaten om een onecht beeld te voorkomen. Probeer ook te voorkomen dat je de knop indrukt als je een gezicht vol twijfel laat zien. Je wil niet dat iemand denkt dat je aan een mission impossible bezig bent. Het is een simpele foto en je moet erop lachen of een interessant gezicht tonen, maar nooit met een twijfelachtige blik! Zorg er ook voor dat je niet praat als er een foto wordt genomen. Denk je dat nu het ideale tijdstip is om over het weer te praten? Nee! Gewoon: nee!

Foto vía Shutterstock: Syda Productions

Selfiestick of GoPro

Tijdens een reis moeten de selfies uitzonderlijk gebruikt worden voor jullie als stel. Als jullie hiervoor kiezen, zorg er dan wel voor dat Empire State Building niet op de achtergrond staat en er enkel een lullige antenne van overblijft. Om te voorkomen dat jullie gezichten er van veel te dichtbij opstaan, kun je ervoor kiezen om een selfiestick of een GoPro te gebruiken. Doe dit alleen als je weet hoe het moet! Het is verboden om de selfiestick terug te zien op de foto. Of wil je echt een foto van jullie tijdens die prachtige safari met een stok in beeld? Als de stick toch in beeld komt, werk het dan weg in Photoshop of een ander bewerkingsprogramma. We raden je aan om de selfiestick in licht te kantelen, zodat je hem niet helemaal horizontaal hebt. Op die manier kun je ook je arm van de foto aflaten, die zich ook in een niet al te natuurlijke positie bevindt.

Foto: Mascha Tace

Onthoud deze tips en oefen je eigen love-shoot! Deze ideeën kun je makkelijk een keer uitvoeren tijdens een van je romantische weekendjes weg en vooral op je huwelijksreis kun je zo honderden speciale foto’s van je reis nemen. De toekomst van je visuele herinneringen begint hier! Lees ook waarom New York City een goed idee is voor jullie honeymoon!

Auteur: Eline Dabekaussen

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie