De huwelijksnacht: de verwachtingen vs de realiteit!

Wanneer de bruiloft ten einde loopt, hebben alle pasgetrouwden een onvermijdelijke afspraak met het bed. Hier wordt geschiedenis geschreven, een start gemaakt, de toekomst besproken en is er vooral plezier in overvloed. De huwelijksnacht is een fenomeen dat terugkomt in veel mythes en tradities. Dat zorgt voor hoge verwachtingen, de huwelijksnacht wordt bijna iets heiligs. Alles draait om de tempel die het bed heet, nadat je het ja-woord hebt gegeven. Maar hoe gaat een huwelijksnacht er daadwerkelijk aan toe? Er komen veel aspecten bij kijken en enkele stellen hebben ons erover verteld:

Verwachtingen

Het eerste seksuele contact tussen man en vrouw is het enige erotische moment dat sociaal geaccepteerd is door de hele wereld, ja, opa en oma inbegrepen. In sommige culturen zijn de gasten zelfs aanwezig bij dit unieke moment en vieren ze zelfs wanneer het echtpaar hun hoogtepunt bereikt (!). Deze nacht staat bekend als de grote nacht van Raphael, het begin van een seksueel actief leven dat plaats heeft in een gezond en gelukkig huwelijk. Tijdens deze nacht lijken mannen op Spartanen tijdens een gevecht en de vrouwen op Griekse godinnen.

Foto: KIRAYONAK YULIYA

Druk

“Niet alles dat blinkt, is goud”. Legendes zoals hierboven beschreven kunnen een behoorlijke druk leggen op het pasgetrouwde paar, waardoor het zich verplicht voelt om de route af te leggen die als ‘normaal’ beschouwd wordt. Alles moet zo perfect zijn dat de poging om te beginnen met ‘het perfecte’ kan eindigen in een ramp. Het is niet dat jullie niet willen beginnen, maar seks is nu eenmaal beter als die spontaan is en dat gevoel ontbreekt op de momenten waarop de druk groot is. Passie met druk is geen goede combinatie.

Foto: Fotosolo

Moeilijkheden

Wat gebeurt er door druk? Aha! Personen worden klungels en ze blokkeren. Vandaag de dag is werken onder druk iets alledaags, maar dan werken de mensen nu eenmaal niet het meest efficiënt. Als het op seks aankomt, werkt dat precies zo. Je moet het natuurlijk laten verlopen. Als de pasgetrouwden ook alles natuurlijk laten verlopen, worden hun seksuele ontmoetingen ook beter. Als zij in de stemming zijn om het te doen tijdens de huwelijksnacht, moeten ze het zeker doen. Maar doe het niet omdat je het gevoel hebt dat het moet.

De waarheid over de bruidssuite

Gelukkig hebben veel stellen zich al van bovenstaande druk ontdaan en bereiken zij de suite relaxt, maar wel moe. De voorbereiding van de bruiloft, de emoties van de dag, het dansen en de alcohol (soms in grote hoeveelheden) leiden er soms toe dat het moeilijk om met iets te beginnen. Eerlijk gezegd maakt dat niets uit. Het resultaat is dan iets dat meer lijkt op de komedie versie van 50 shades of Grey. De huwelijksnacht is de afgelopen jaren bij steeds meer paren in de huwelijksochtend veranderd. Dan kunnen lichaam en geest er weer tegenaan. De druk bestaat nog steeds, maar niemand voelt zich daardoor beperkt. Lees ook: 6 onthullingen over mannen, ja wij hebben ook geheimen!

Foto: Fotosolo

Is het gemis van seks tijdens deze nacht een probleem?

Sommige paren zijn bang om te vervallen in een negatieve spiraal wanneer er geen seks is tijdens de huwelijksnacht. Vindt hij of zij me niet meer aantrekkelijk? Wat is er aan de hand? Wij verzekeren je: er is niets aan de hand! Veel stellen weten ook dat er een soort van routine komt wanneer de relatie langer stand houdt. Het huwelijk is niet het probleem en de huwelijksnacht nog minder.

De routine is een realiteit die duizenden vormen kan kennen, maar geen probleem hoeft te zijn. In deze omstandigheden is het stel de beheerder van het moment en kan het ideale moment kiezen. Beetje bij beetje zullen er andere moeilijkheden komen, niet alleen op het gebied van seks. Wees niet bang, je relatie verandert en het is een teken van echte liefde. Lees ook: Wat is het geheim van een goede relatie? Ontdek wat de wetenschap zegt!

Foto: Beautiful Wedding

Huwelijksreis

Ook tijdens de huwelijksreis kan het voorkomen dat de paren dag en nacht in de kamer doorbrengen. Dit idee dat door de samenleving in stand wordt gehouden is ook niet bevorderlijk als je wilt dat alles spontaan gebeurt. Wanneer de dingen gebeuren omdat ze moeten gebeuren is het veel makkelijker om het hotel te laten schudden. Als het moet vanwege de druk wordt het allemaal veel statischer.

De huwelijksreis is er om van te genieten als echtpaar, maar ook buiten het hotel. Het is toch niet logisch om duizenden euro’s te spenderen in een mooie reis om vervolgens hele dagen in het hotel door te brengen? Een huwelijksreis betekent avontuur en de plek die jullie bezoeken zal je uitputten of je dat nu wil of niet. Natuurlijk kun je de dag eindigen met seks maar dat is niet altijd mogelijk. Het maakt niet uit! Jullie hebben nog het hele leven samen om dat te doen, maar deze reis zullen jullie niet twee keer maken.

Foto: Días de Vino y Rosas

Conclusie

Het leven is geen Disney-film. De wereld is ontworpen met richtlijnen die onveranderlijk lijken, dit komt door de heersende opvatting in de samenleving. Als je niet aan de verwachtingen voldoet, zul je niet gelukkig zijn. Dit is een leugen! De prins op het witte paard is een prachtig fictief personage, maar het echte leven is complexer. Ieder stel is anders en sommige personen voelen zich geroepen om aan de verwachtingen van een ander te voldoen. Veel relaties eindigen door deze reden.

De huwelijksnacht lijkt een heel belangrijk iets. Maar vergeet niet dat iedereen zijn trouwdag en huwelijksnacht viert zoals die komt en zoals hij dat voor ogen heeft. Heb je die nacht geen zin, dan komen er nog duizenden andere nachten.

Foto: Carlos Aragón

De realiteit en de verwachtingen liggen mijlenver uit elkaar en de vergelijkingen kunnen zorgen voor teleurstelling. Heb je nooit uitgekeken naar de première van een bepaalde film en viel die daarna tegen? Hier kan hetzelfde gebeuren, maar het is beter daar rekening mee te houden. Maak je geen zorgen en beleef jouw huwelijksnacht zoals jij en je partner dat voor ogen hebben.

Auteur: Eline Dabekaussen

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie