De meest romantische restaurants ter wereld!

Ben je lekker op vakantie? Of ben je op huwelijksreis? Dan zijn hier een aantal heerlijke, romantische en smaakvolle restaurants die je zou kunnen bezoeken. Deze unieke locaties met culinaire hoogstandjes zijn in onze top 10 gekomen van de meest romantische restaurants van het hele universum. Onthoud onze selectie voor als je toe bent aan een avond vol romantiek met je partner. Met zekerheid zal de liefde nog meer opbloeien op deze prachtige locaties.

1. Aben Humeya (Granada, Spanje)

Spanje is een expert in gastronomie, bijzondere monumenten en prachtige landschappen. Granada is een van de populairste bestemmingen op dit gebied, waarbij Aben Humeya de uitblinker is. In Albacin, één van de meest romantische buurten, is dit sfeervolle restaurant te vinden met een terras dat spectaculair uitzicht biedt op La Alhambra. Geniet in dit Moorse gebouw uit de 15e eeuw van een mix van mediterrane culturen, de zonsondergang en de buitengewone culinaire hoogstandjes met een exotisch vleugje van zijn Arabische verleden.

Foto: Aben Humeya

2. La Tour d’Argent (París, Frankrijk)

Frankrijk is net als Spanje specialist op het gebied van gastronomie. In Frankrijk weten ze gerechten te maken waar je hart sneller van gaat kloppen, in het bijzonder in Parijs. Met de rustgevende stroming van de Seine aan je voeten, de Notre Dame stralend aan de horizon en heerlijke gerechten met producten uit de omgeving is dit het perfecte restaurant voor romantiek.

Foto: La Tour d’Argent

3. One if by Land, Two if by Sea (New York, Verenigde Staten)

De West Village is één van de meest romantische plekken van Manhattan door het Europese tintje, Boheemse sfeer en de kunstwerken van de plaatselijke artiesten. Voor de liefhebbers van sfeervolle ambiance is New York dé ultieme plek! Er zijn gezellige kaarsen, open haarden, pianobarretjes, bordeaux accenten, prachtige lampen met zwoele lichten en ga zo maar door. In dit restaurant is het net alsof je in een romantische film stapt met jou in de hoofdrol.

Foto: One if by Land, Two if by Sea

4. Ristorante Castello Banfi (Montalcino, Italië)

In het sfeervolle Toscane staat het prachtige romantische kasteel Banfi. Dit kasteel is gevestigd op de heuvels van Poggio Allemura met een muur om het kasteel die dateerd uit het jaar 800. In dit prachtige kasteel kan je genieten van heerlijke toscaanse gerechten terwijl je even terug gaat naar de middeleeuwse sferen. De rust en romantiek zijn in de omgeving, het kasteel en restaurant overal te vinden.

Foto: Ristorante Castello Banfi

5. Ambrosía (Santorini, Griekenland)

Santorini is een van de mooiste plekken gelegen aan de Middellandse zee. In dit romantische plaatsje is het restaurant Ambrosia gevestigd. Met zijn pure mediterrane sfeer, wat op het gehele eiland te vinden is, samen het terras dat uitkijkt op zee wordt je omgeven door een intieme exclusieve sfeer. In het restaurant worden heerlijke typische Griekse gerechten voor je bereid met bijvoorbeeld zeevruchten uit de omgeving of andere verrukkelijke mediterrane hapjes. Daarnaast kan je wijnen uit de omgeving bestellen die een verrukking zijn voor de zintuigen.

Foto: Ambrosía

Ontspan en geniet van een heerlijk en romantisch diner bij één van deze restaurants. Houd onze tips in gedachten en zorg voor een perfecte afsluiting van je vakantie.

Auteur: Jeltje Vanger
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie